REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo vasario 1 dienos pradedama Šiaulių universiteto pertvarka, jame veiks penki pagrindiniai akademiniai padaliniai: trys fakultetai ir du institutai.

Nuo vasario 1 dienos pradedama Šiaulių universiteto pertvarka, jame veiks penki pagrindiniai akademiniai padaliniai: trys fakultetai ir du institutai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Studijos bus vykdomos Ugdymo mokslų ir socialinės gerovės fakultete, Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakultete bei Technologijos, fizinių ir biomedicinos mokslų fakultete. Taip pat dirbs Šiaulių universiteto mokslo ir Šiaulių universiteto tęstinių studijų institutai, pranešė aukštoji mokykla.

REKLAMA

Pirmasis reorganizacijos etapas baigsis kovo pradžioje, kai bus optimizuotas fakultetuose veikiančių katedrų skaičius.

Anot Šiaulių universiteto studijų prorektoriaus Remigijaus Bubnio, „fakultetai apjungs kelias skirtingas sritis, o tai atveria galimybių naujoms studijų programoms rengti bei naujiems tarpkryptiniams moksliniams tyrimams vykdyti“.

Į reorganizuojamą Ugdymo mokslų ir socialinės gerovės fakultetą, sujungus Edukologijos ir Socialinės gerovės ir negalės studijų fakultetus, perkeliamos šios katedros: Edukologijos ir psichologijos katedra, Kūno kultūros ir sporto edukologijos katedra, Ugdymo sistemų katedra, Sveikatos studijų katedra, Specialiosios pedagogikos katedra, Socialinės pedagogikos ir psichologijos katedra, Muzikos pedagogikos katedra.

REKLAMA
REKLAMA

Į Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakultetą, sujungus Socialinių mokslų, Humanitarinį ir Menų fakultetus, perkeliamos Ekonomikos, Vadybos, Viešojo administravimo, Filosofijos ir antropologijos, Lietuvių kalbotyros ir komunikacijos, Užsienio kalbų studijų, Literatūros istorijos ir teorijos, Istorijos, Dailės, Dizaino ir Teatro katedros.

Į Technologijos, fizinių ir biomedicinos mokslų fakultetą, sujungus Informatikos, matematikos ir e. studijų institutą bei Technologijos ir gamtos mokslų fakultetą, perkeliamos Kompiuterių sistemų, Programų sistemų, Matematikos, Informacinių sistemų, Aplinkotyros ir fizikos, Elektronikos ir elektros inžinerijos, Mechanikos ir statybos inžinerijos katedros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų