REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Sausio 13-osios proga prezidentė įžiebė užrašą #Laisvė (nuotr. BFL)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė drauge su 25 mokiniais iš Sausio 13-osios mokyklos Simono Daukanto aikštėje trečiadienį įžiebė užrašą #Laisvė, kuris simbolizuoja prieš ketvirtį amžiaus apgintą Lietuvos nepriklausomybę.

13

Prezidentė Dalia Grybauskaitė drauge su 25 mokiniais iš Sausio 13-osios mokyklos Simono Daukanto aikštėje trečiadienį įžiebė užrašą #Laisvė, kuris simbolizuoja prieš ketvirtį amžiaus apgintą Lietuvos nepriklausomybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sausio 13-oji – diena, kai Lietuva apgynė savo Laisvę. Mūsų tauta įrodė, kad laisvės dvasios ir vienybės nepajėgūs sunaikinti net ir patys galingiausi tankai. Todėl labai svarbu, kad kasdien išnaudotume Laisvės dovaną – kurdami Lietuvą, jos ateitį ir gerovę", – Prezidentūros pranešime cituojama šalies vadovė.

REKLAMA

Pasak prezidentės, nuo Sausio 13-osios praėjus ketvirčiui amžiaus išaugo nauja - Nepriklausomos Lietuvos karta, kuri šį tikėjimą laisve turės perduoti ateities kartoms. D.Grybauskaitės teigimu, tai įpareigojimas, kurį kiekvienam Lietuvos piliečiui padovanojo mūsų laisvės gynėjai.

„Laisvi buvome labai seniai,, laisvi esame dabar ir laisvi būsime visada, tik todėl, ad bvisada atsiras sūnų ir dukterų, kurie pasielgs lygiai taip pat, lygiai taip pat apgins mūsų laisvę, kaip tai padarė mūsų žmonės prieš 25 metus“, - kalbėdama LRT radijui sakė D.Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Šalies vadovė visus vilniečius ir sostinės svečius kviečia nusifotografuoti prie įžiebtos šviesos instaliacijos ir naudojant žymą #Laisvė socialiniuose tinkluose pasidalinti, ką kiekvienam piliečiui reiškia laisvė ir nepriklausomybė.

Iš metalo ir balto plastiko pagamintas žodis #Laisvė prie Prezidentūros švies dvi savaites.

Tuo metu ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius trečiadienio rytą Vilniaus Balsių progimnazijoje su mokiniais bendravo pilietinio ugdymo pamokoje. Prisimindamas tuos 1991 metų sausio įvykius, premjeras sakė, kad vyresniosios kartos išgyvenimai, patirtys ir liudijimai jaunimui tampa nauju istorijos skirsniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes, vyresniosios kartos atstovai, turime ką prisiminti – barikadas prie Seimo, liepsnojančius laužus, žmones sutelkusį vienybės jausmą, kurio neįveikė nei tankai, nei elitiniai sovietinės kariuomenės smogikai. Jūs apie tai žinote iš savo tėvų pasakojimų, istorijos vadovėlių ar televizijos laidų. Kaip ir mes, būdami moksleiviai, iš savo tėvų sužinojome apie jų laikų istorinius įvykius – tremtį į Sibirą, pokario pasipriešinimą sovietinei okupacijai“, - Vyriausybės pranešime cituojamas A.Butkevičius.

Rengiantis 2017 metais minėti Lietuvos 100-mečio jubiliejų premjeras pakvietė jaunuolius domėtis, siųsti savo pasiūlymus ir dalyvauti šiai jubiliejinei datai skirtuose projektuose.

REKLAMA

Tuo metu Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė Laisvės gynėjų dienos proga sakė esanti įsitikinusi, kad žmonių vienybė prieš 25-erius metus padėjo Lietuvai iškovoti laisvę.

„Kiekvienas jautė esąs pašauktas Tėvynės lemtingai savo gyvenimo kovai ir buvo pasiryžęs žengti iki galo. Sausio 13-osios naktis parodė, kad prieš galingą žmonių Vienybę ir Tikėjimą ginklai yra bejėgiai “, – Seimo išplatintame pranešime cituojama parlamento pirmininkė.

Sausio 13-oji Lietuvoje minima kaip Laisvės gynėjų diena, pagerbiant žuvusiuosius 1991 metų sausio 13 dieną per sovietų kariuomenės veiksmus Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų