REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

22-ejų metų Jovitą apgavo. Nepritekliuje gyvenančiai merginai žadėjo 3 tūkst. eurų už santuoką su pakistaniečiu, tačiau, praėjus metams po vedybų, Jovita neturi nei pinigų, nei savo dokumentų – gimimo ir santuokos liudijimų.

22-ejų metų Jovitą apgavo. Nepritekliuje gyvenančiai merginai žadėjo 3 tūkst. eurų už santuoką su pakistaniečiu, tačiau, praėjus metams po vedybų, Jovita neturi nei pinigų, nei savo dokumentų – gimimo ir santuokos liudijimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viskas prasidėjo nuo to, kad tame pačiame kaime gyvenanti mergina Austra susidraugavo su Jovita. Šiai Austra pasirodė normali mergina – tikrai nesitikėjo, kad ji gali apgauti. Tuo metu Jovitai trūko pinigų, o Austra jai pasiūlė ištekėti už 3 tūkst. eurų už pakistaniečio.

REKLAMA

„Mane Austra pradėjo įkalbinėti ženytis už pinigus. Aš iš pradžių nesutikau, bet ji nesustojo įkalbinėti manęs. Galvojau, pamatysiu pasaulio ir dar gausiu pinigų už santuoką. Mes pasitarėme su mama ir nusprendėme vieningai, kad reikia pabandyti“, – kalbėjo Jovita.

Mergina pasakojo, kad iš pat pradžių jai buvę baisu dėl to, kad ji nemokėjo jokios užsienio kalbos.

„Aš klausiau Austros, kaip aš su juo kalbėsiu, o ji man atsakė, kad per daug man nereikės kalbėti užsienietiškai“, – pasakojo Jovita.

REKLAMA
REKLAMA

Pati Austra yra ištekėjusi už pakistaniečio Humzos. Jo brolį mergina ir piršo Jovitai kaip jaunikį. Kadangi šis buvo iš Pakistano, norėdamas patekti į Europos Sąjungą, turėjo gauti vizą – tai galima padaryti ištekant už ES pilietės, kokia ir buvo Jovita.

Vietoj Dublino – į Pakistaną

„Iš pradžių turėjome susituokti Dubline. Paskui pasikeitė planai ir turėjome važiuoti į Pakistaną. Aš po šiai dienai nežinau, kas apmokėjo tas keliones. Su manimi visą laiką buvo Austra“, – laidoje „TV Pagalba“ pasakoja Jovita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jovitos mama sako, kad, kuomet gavo žinutę iš Pakistano, pagalvojo, kad dukra gali išvis nebegrįžti. Tik dabar moteris suvokia, kokiai avantiūrai palaimino savo dukrą ir kad per daug pasitikėjo svetimais žmonėmis.

Jovita iš pradžių nuvyko į Dubliną tvarkyti dokumentus. Kad nepamestų savųjų, Jovita patikėjo juos Austrai. Iš Dublino merginai netikėtai teko vykti į Pakistaną.

Įsimylėjo pakistanietį

Vestuvės Pakistane vyko pagal tenykštes tradicijas – gražiai ir puošniai. Po vestuvių Jovita su naujuoju vyru gyveno kaip vyras ir žmona – jis nieko Jovitos daryti nevertęs, ir mergina sako jį įsimylėjusi.

REKLAMA

„Paskui pradėjau svarstyti neimti pinigų už santuoką ir gyventi su savo vyru. Tad pinigų atsisakiau“, – pasakoja Jovita.

Po vestuvių jaunikis liko Pakistane, nes visgi negavo vizos vykti į Europą, o Jovita grįžto į Lietuvą.

„Kai grįžau į Lietuvą, jis su manimi nebendravo. Kurį laiką pabuvau Lietuvoje, po to vėl važiavau į Dubliną. Dubline prabuvau tris mėnesius – buvome ten kartu su Austra ir jos vyru, reikėjo sutvarkyti dokumentus, bet mano vyras vis tiek negavo vizos. Tada vėl skridau su Austra ir jos vyru į Pakistaną. Ten tris mėnesius pragyvenau su savo vyru – sekėsi neblogai. Vėliau reikėjo vėl grįžti į Lietuvą tvarkyti dokumentus, kad jis galėtų atvykti į Lietuvą“, – pasakojo Jovita.

REKLAMA

Nori skirtis

Jauna moteris sako vėliau vėl tvarkiusi dokumentus, kad jos vyras galėtų atvykti į Lietuvą, tačiau to padaryti taip ir nepavyko. Mergina liko ir be vyro, ir be dokumentų – gimimo ir santuokos liudijimų.

„Išsiėmiau santuokos liudijimo dublikatą, nes jau noriu išsiskirti, nes vyras su manimi nebendrauja. Metus gyvename jau atskirai, o jokios žinutės, jokio skambučio iš jo – nieko. Jeigu jis man parašo, aš jam atrašau, daugiau jokios žinios iš jo nėra. Man tiesiog atsivėrė akys, kad jam iš manęs tereikia vizos“, – pasakojo Jovita. Žadėtų pinigų mergina taip ir negavo, bet jų atsisakė pati – tad dėl to pretenzijų ji neturinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dokumentai – pas vyrą

Austra, ištekėjusi už Jovitos vyro brolio, nori, kad Jovitos vyras atvažiuotų į Lietuvą ir visi ilgai ir lamingai gyventų. Austra ir jos vyras Humza – kartu beveik tris metus. Jie susipažino per socialinį tinklą „Facebook“, paskui mergina išvažiavo į Airiją, kur su juo ir gyveno.

„Mano santuoka nėra fiktyvi – aš esu laiminga, mums netrukdo kalbos barjeras ar skirtingos kultūros. Kalbant apie Jovitą, su ja nebepalaikome jokių ryšių – nutrūko bendravimas. Visi tie dokumentai, kurių iš manęs reikalauja Jovita, yra pas jos vyrą Pakistane. Tegu iš jo ir pasiima“, – kalbėjo moteris.

REKLAMA

Jovita ši mintis visai neatrodo patraukli. Ji iš Austros nesulaukia ir dar vienos svarbios informacijos:

„Aš susisiekiau su advokatais, kurie man nurodė, kad, norint išsiskirti, reikia mano vyrui nusiųsti dokumentus – reikia jo adreso. Aš Austros adreso paprašyti pabijojau, nes Austra man atrodo baugi, bet paprašiau, kad tai už mane padarytų draugė. Austra pažadėjo draugei atsiųsti adresą, bet taip jo ir neatsiuntė“, – sako Jovita.

Atrodo, kad šioje istorijoje nei Jovita, nei pati Austra, nesuprato, kad tai buvo nusikalstama veika – prekyba žmonėmis – ir už tai yra baudžiama. Jovitai dar gerai baigėsi – prarado tik dokumentus, kurių dublikatus gali pasidaryti.

„Mielos merginos, neįkliūkite į tokias pačias pinkles, kaip įkliuvau aš!“ – į visas Lietuvos merginas kreipėsi Jovita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų