REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Internetinė prekyba pasaulį pavertė didžiuliu prekybos centru, o pagrindinį prekių išnešiojimo vaidmenį perėmė siuntų tarnybos. Vis dėlto iš kitos Atlanto pusės parsiųsti pirkinį ar Anglijoje gyvenantiems giminaičiams nusiųsti lietuviškų lašinių nėra taip pigu.

Internetinė prekyba pasaulį pavertė didžiuliu prekybos centru, o pagrindinį prekių išnešiojimo vaidmenį perėmė siuntų tarnybos. Vis dėlto iš kitos Atlanto pusės parsiųsti pirkinį ar Anglijoje gyvenantiems giminaičiams nusiųsti lietuviškų lašinių nėra taip pigu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būtent dėl šios priežasties, kaip pasakoja kompanijos, „Siųsk pigiau“ vadovas Mindaugas Šilkūnas, buvo sukurta didesnį siuntų paslaugų ir kainų pasirinkimą siūlanti paslauga.

REKLAMA

„Bendrovė „Technologijų era“, vykdžiusi internetinę prekybą ir dabar valdanti „Siųsk pigiau“ susikūrė 2005 metais. Nuo 2011 metų, kai vartotojams atsirado poreikis siųsti siuntas greitai ir pigiai, pradėjome „Siųsk pigiau“ . Kreipiantis tiesiogiai į kurjerių bendroves siūlomos greitųjų kurjerių paslaugos gali būti žymiai brangesnės. Taigi siunčiant didelį kiekį siuntų atsirado galimybė pasiūlyti rinkai kokybiškas siuntų gabenimo paslaugas pigiau“, - pasakoja jis.

REKLAMA
REKLAMA

Leidžia rinktis

Tinklalapyje siuskpigiau.lt vartotojai ne tik gali rinktis iš kelių kurjerių bendrovių, tačiau gali pamatyti tikslią teikiamos paslaugos kainą. Kaip pasakoja M. Šilkūnas, tam net nereikia registruotis, todėl vartotojams paliekama visiška laisvė rinktis.

„Visgi norint pateikti užsakymą reikalinga registracija. Kai klientas pasirenka tam tikrą paslaugą, atitinkančią jo poreikius, yra prašoma užpildyti siuntimo duomenis. Kai užsakovas apmoka siuntimo paslaugą jam tereikia laukti kurjerio atsispausdinus siuntos dokumentus. Kurjeris siuntą paims iš siuntėjo bei įteiks gavėjui“, - apie paslaugą pasakoja jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip pastebi vadovas, dažniausiai siuntos siunčiamos į Didžiąją Britaniją, Vokietiją, Norvegiją ir JAV, o pastaruoju metu net 5 proc. siuntinių keliaują į Azijos šalis. Veiklos geografija itin plati, todėl nekantraujantys, kada gaus siuntinį ar besirūpinantys kuriame pasaulio taške šiuo metu siuntinys, gali visą tai stebėti kompiuterio ekrane.

„Siūlome sekti savo siuntas bet kuriuo metu. Sekime galima matyti, kokiu metu ir kur yra siunta tiek Lietuvos teritorijoje, tiek užsienyje“, - pasakoja M. Šilkūnas.

Elektroninė erdvė sudarė sąlygas plėstis

Bendrovė „Technologijų era“, valdanti „Siųsk pigiau“ turi devynerių metų patirtį šiame versle. Vis dėlto pradžioje buvo labai sunku ieškoti partnerių, mat bendrovė nebuvo didelė. Šiuo metu vis daugiau žinomų kurjerių jungiasi prie „Siųsk pigiau“ portalo, o dabar veikiama su tokiomis kompanijos kaip DHL, TNT, „Venipak“, „Itella“ ir GLS. „Įgijome partnerių pasitikėjimą, o tai leido pasiūlyti vartotojams šias kokybiškas bei pigesnes paslaugas. Kaskart tobulėjame ir ieškome sprendimų“, - pasakoja kompanijos vadovas.

REKLAMA

Kas mėnesį beveik pusantro tūkstančio užsakymų sulaukianti kompanija nesiskundžia nuožmia konkurencija net ir technologijų amžiuje, kai rinka nebeturi sienų. Netgi atvirkščiai – būtent betarpiškumas, kaip pasakoja M. Šilkūnas, leido veiklą išplėsti Latvijoje ir Estijoje.

„Teikiame paslaugas elektroninėje erdvėje, todėl siūlyti paslaugas ne tik Lietuvos rinkoje, o ir visose Baltijos šalyse, yra paprasčiau. Kol kas puikiai sekasi konkuruoti tiek Lietuvoje, tiek Latvijoje ir Estijoje. Neseniai pradėjome plėstis, todėl stengiamės pasiūlyti rinkoms geriausias alternatyvas siuntų siuntimui“, - pasakoja jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų