REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutinės 2015 metų savaitės pradžia geru oru nedžiugins – numatoma lijundra, pūs vėjas, paspaus šaltukas.

REKLAMA
REKLAMA

Taip bus ne tik Lietuvoje, bet ir aplinkinėse valstybėse. Tiesa, neigiamą temperatūrą lydės giedra – saulė pasirodys jau pirmadienį, o antradienį jos bus dar daugiau. Sniegas tuo tarpu deficitas – ne tik Lietuvoje, bet ir Alpėse, kur slidinėjimo sezonas niekaip negali įgyti pagreičio.

REKLAMA

Pietų kurortuose rytoj irgi bus visko. Kanaruose žadamas lietus, atvės iki 18, užtat Egipte saulėta ir 21 laipsnisšilumos. Panašūs orai Antalijoje. Kretoje kiek vėsiau. Visoje vakarų ir pietų Europoje žadamas giedras dangus – nuo 12 iki 14 laipsnių šilumos. Rytuose vėsiau ir debesuočiau. Varšuvoje rytoj 9 laipsniai šilumos, Minske 0, o Maskvoje naktįspustels 8 laipsnių šaltis. Žiemiški orai ir Suomijoje.        Lietuvoje artimiausią naktį prognozuojami krituliai, kai kur – smarkūs. Vietomis bus lijundra, plikledis. Pūs vidutinio stiprumo  besikeičiančios krypties vėjas. Temperatūra svyruos nuo 1 laipsnio šilumos iki 4 šalčio.   Dieną – taip pat daug kur bus kritulių, vietomis susidarys plikledis. Pūs rytų, šiaurėsrytų 3–8 metrų per sekundę vėjas. Oro temperatūra bus rytą nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 šilumos. Vakare ims šalti.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį didesnėje Lietuvos dalyje jau pasirodys saulė, tik pietiniuoserajonuose tebebus debesuota, tačiau čia ir gerokai šilčiau negu kitur šalyje. Sprendžiant iš orų žemėlapių, aukšto slėgio sritis dzūkus ir suvalkus apglėbs vėliausiai.   Taigi, paskutinis metų pirmadienis Lietuvoje  – orų permainų diena.  Antradienį kritulių jau neturėtų būti. Vėjasaprims. Šiluma užleis pozicijas šalčiui. Be šiltų pirštinių, kepurių nebeišsiversime. Naktį bus nuo 5 iki 10, dieną nuo  2 iki 7laipsnių šalčio. Trečiadienį dar žiemiškiau, Vilniuje naktį -13.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų