REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Juoda suknelė visuomet madinga.  (nuotr. Fotolia.com)

Maža juoda suknele vilkinti moteris yra tinkamai apsirengusi bet kokia progai, - konstatuoja drabužių dizaineris Karl Lagerfeld, šiuo metu vadovaujantis ne tik savo vardo prekės ženklui, bet taip pat kuriantis drabužių linijas Fendi ir Chanel mados namams. Pastarųjų vardas mums puikiai žinomas dėl daugelio naujovių mados pasaulyje. Vieno jų – mažos juodos suknelės.

10

Maža juoda suknele vilkinti moteris yra tinkamai apsirengusi bet kokia progai, - konstatuoja drabužių dizaineris Karl Lagerfeld, šiuo metu vadovaujantis ne tik savo vardo prekės ženklui, bet taip pat kuriantis drabužių linijas Fendi ir Chanel mados namams. Pastarųjų vardas mums puikiai žinomas dėl daugelio naujovių mados pasaulyje. Vieno jų – mažos juodos suknelės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maža juoda klasikinė suknelė neprivalo kaboti kiekvienos moters spintoje, tačiau ji ypač svarbi tų dailiosios lyties atstovių garderobe, kurios dažnai „neturi ką apsirengti“. O tai galioja praktiškai visoms.

REKLAMA

Kokia yra tikroji juoda maža suknelė?

Parduotuvių lentynose apstu juodų suknelių modelių ir kasdienai, ir šventėms, tačiau klasikinio silueto kokybiško audinio suknutės reikia gerokai paieškoti. O jei dar norisi papildomų siūlių, kurios padėtų paslėpti ar pabrėžti norimas figūros vietas, reikiamą suknelę rasti tampa misija neįmanoma. Belieka rinktis kitokį būdą ją įsigyti – kreiptis tiesiai į siuvimo meistrą.

Juoda suknelė, kurią pristatė viena ryškiausių mados pasaulio atstovių Coco Chanel, yra klasikinio stiliaus, pasiūta iš ilgaamžio kokybiško audinio ir tinkanti dėvėti daugeliui progų. Ji taip pat prilyginama ir Coctail suknelės tipui. Jos siluetas yra tiesus ar kiek siaurėjantis į apačią, taip pat gali būti vos platėjantis, tačiau jos modelis be ištaigingų draperijų, nėrinių ar kitų įmantrių puošybinių elementų. Juodos mažos klasikinės suknelės ilgis yra iki kelių ar kiek žemiau, tačiau šiais laikais jau gali būti ir vos aukščiau kelių. Ji gali būti su trijų ketvirčių rankovėmis, trumpomis ar išvis be jų. Kaklo iškirptė modeliuojama apvali klasikinė, trikampė ar laivelio formos, ir jos gylis gali būti konstruojamas atsižvelgiant į moters kaklo ilgį bei pečių plotį.

REKLAMA
REKLAMA

Juoda klasikinė suknelė yra ne tik populiari, bet ir išties galinga, nes pritaikius aukštos kokybės audinį ir idealiai parinkus suknelės modelį tam tikrą figūros tipą turinčiai moteriai, galima optiškai patobulinti net pačias kūno linijas. 

Taigi štai jums keltas patarimų renkantis legendinę juodą suknelę skirtingiems figūros tipams, kuriuos galime skirstyti į penkias grupes: V, A, X, O ir H.

 

Figūros tipas V

Tai atletiška figūra, kurios pečiai paprastai yra platesni už klubus. Šiam tipui rekomenduoju formuoti pločio iliuziją apatinėje, t. y. klubų srityje:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
  • kaklo iškirptė – trikampio formos, nes taip ji suknelės viršutinę dalį dalins pusiau į dvi smulkesnes detales, kurios sumažins jos plotą;
  • rankovės – be rankovių, nes tik taip geriausiai galima susiaurinti viršutinę figūros dalį;
  • liemuo – be diržiuko, antraip vilkint klasikinę suknelę jis paryškins nedidelę klubų apimtį;
  • ilgis – įvairus: iki kelių, žemiau ar virš jų, kadangi atletiškos figūros kojos paprastai būna grakščios;
  • detalės – kišenės klubų srityje minimaliai, tačiau tikrai pridės apimties.

 

REKLAMA

Figūros tipas A

Šiam tipui priklausančios figūros veidas ir viršutinė kūno dalis yra smulkūs palyginti su žemutinės kūno dalies proporcijomis. Tam, kad optiškai sumažintume klubus, rekomenduoju sukurti pločio iliuziją viršutinėje kūno dalyje. Tą pasiekti sėkmingai įmanoma kaklo iškirptės ir rankovių pagalba:

  • kaklo iškirptė - laivelio formos, nes būdama horizontali, ji puikiai formuoja didesnį pečių plotį optiškai mažindama klubus;
  • rankovės – trijų ketvirčių ar trumpos, nes turinčioms siaurus pečius, suknelė be rankovių dar labiau pabrėžtų klubų plotį;
  • liemuo – galite jį akcentuoti siauru juodu dirželiu, taip išgausite papildomą horizontalią liniją aukščiau klubų;
  • ilgis – iki kelių ar net kiek aukščiau, nes suknelės ilgis žemiau kelių bus per „sunkus“ dėl klubų pločio.

 

REKLAMA

Figūros tipas X

Tai figūros tipas, kuriam galima pritaikyti praktiškai bet kurį suknelės modelį, nes smėlio laikrodžio formą turinti figūra laikoma moteriškiausia. Tokios figūros klubai ir krūtinė yra daugmaž vienodos apimties:

  • kaklo iškirptė – trikampio, apvali ar laivelio formos;
  • rankovės – tinka visi variantai;
  • liemuo – pabrėžkite jį įvairiais dirželiais;
  • ilgis – gali būti visi trys variantai, rinkitės atsižvelgiant į ūgį: aukštesnėms labiau tiks suknelės ilgis ties keliais ar žemiau, žemesnėms vos virš kelių ar iki jų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Figūros tipas O

Tai figūra, kuri viršutinėje liemens dalyje atrodo didesnės apimties nei apatinėje. Pečiai dažniausiai yra nuolaidūs, o kojos paprastai lieknos ir dailios. Lieknumo įspūdį šio tipo figūrą turinčioms moterims padėti išgauti gali drabužiai su petukais (net jei tai ir suknelė). Jie suformuos aštresnes silueto linijas taip sukurdami  griežtumą, kas optiškai sumažins figūros apimtis. Šiam tipui rekomenduoju:

  • kaklo iškirptė – trikampio forma, nes taip suknelei suteiksite vertikalią liniją, kuri ilgins viršutinę figūros dalį;
  • rankovės – trumpos ar trijų ketvirčių ;
  • liemuo – neakcentuokite, palikite liemens sritį be jokių detalių;
  • ilgis – žemiau kelių, taip sėkmingai „ištempsite“ savo figūrą.

 

REKLAMA

Figūros tipas H

Šį figūros tipą turinčių moterų liemuo yra mažai matomas, figūra yra tiesi nuo pečių iki kojų. Viršutinė ir apatinė figūros dalys beveik vienodo pločio. Tikslas – juoda suknele sukurti lieknesnio juosmens įspūdį. Tai padaryti galima optiškai platinant klubų sritį papildomomis detalėmis, pvz. kišenėmis ar klostelėmis. H tipą turinčioms moterims tinka: 

  • kaklo iškirptė – trikampio formos puikiai suteiks lieknumo tiesiai figūrai;
  • rankovės – trijų ketvirčių ar trumpos, taip jos šiek tiek išformuos tiesų H siluetą;
  • liemuo – neakcentuokite liemens, o „paskandinkite“ jį vos platėjančios į apačią nuo klubų suknelės siluete taip sukuriant platesnių klubų iliuziją;
  • ilgis – iki kelių ar kiek žemesnis.

 

REKLAMA

Juoda klasikinė suknelė - tai drabužis, kurį galite dėvėti ne tik biure, susitikimuose, vakarėlyje, bet ir rūbas, kuris tarnauja jums ypač ilgą laiką, o be to ir amžinai madingas. Ir atminkite, nėra negražių figūrų, yra tik mažiau gudraujančios jų savininkės. 

 

Sėkmingo Jums pasirinkimo!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų