REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
„Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas susilaukė pirmagimės (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Neregėtas dosnumas: „Facebook“ įkūrėjas po dukters gimimo dovanoja milijardus

ATNAUJINTA 09.01

Socialinio tinklo „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas su savo žmona Priscilla ant rankų sūpuoja naujagimę Max, apie kurios gimimą antradienio vakarą jis paskelbė, suprantama, socialinėje erdvėje.

7

Socialinio tinklo „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas su savo žmona Priscilla ant rankų sūpuoja naujagimę Max, apie kurios gimimą antradienio vakarą jis paskelbė, suprantama, socialinėje erdvėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

30 metų M.Zuckerbergo žmona pagimdė 3,18 kg svėrusią dukrelę praeitą savaitę, bet sutuoktiniai šią naujieną paskelbė tik antradienį – savaime supranta, tėvelio „Facebook“ paskyroje.

REKLAMA

„Facebook“ atstovė spaudai Rachael Horwitz nurodė, jog kūdikis gimė praeitos savaitės pradžioje, bet atsisakė įvardyti tikslią datą.

„Tiek mama, tiek kūdikis yra sveiki ir gerai jaučiasi“, – pridūrė R.Horwitz.

Žinia apie gimusį kūdikį buvo paskelbta praėjus daugiau negu keturiems mėnesiams po to, kai M.Zuckerbergas atskleidė, jog P.Chan vėl laukiasi po trijų persileidimų. Pora susituokė 2012 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Džiaugsmą pirmagime sutuoktiniai išreiškė laišku, kuriuo taip pat pasidalino su visu pasauliu. Vis dėlto įkūrėjo pasekėjus labiau nustebino jo netikėta žinia – įkūrėjas atiduoda 99 proc.„Facebook“ akcijų – tai yra apie 45 milijardus dolerių – tiems, kurie šį pasaulį galėtų paversti geresniu.

Savo laiške dukrai vyras aptaria esmines problemas, trūkumus, kuriuos jis tikisi pasaulis galės ištaisyti, kad jo dukters karta augtų geresniame pasaulyje.

„Mieloji Max,

Tavo mama ir aš kol kas nerandame žodžių išreikšti vilties, kurią tu suteikei mūsų ateičiai. Tavo gyvenimas yra kupinas pažadų, ir mes tikimės, kad tu būsi laiminga ir sveika, ir galėsi juo džiaugtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir visi tėvai, mes norime, kad tu užaugtum geresniame pasaulyje.  Nors antraštės dėmesį dažnai nukreipia į blogį, daugelį atvejų pasaulis tampa geresniu. Sveikata gerėja. Skurdas mažėja. Žinios auga. Žmonės apsijungia.

Technologiniai perversmai kiekvienoje srityje rodo, kad tavo gyvenimas bus ryškiai geresnis nei dabar. Mes labai stengsimės, kaip taip nutiktų ne tik todėl, kad tave mylime, bet ir dėl atsakomybės ateinančioms kartoms.

Dabar mes ne visada teisingai paskirstome savo išteklius esminėms galimybėms ir problemoms, su kuriomis jūsų kartai teks susidurti. 

REKLAMA

Pagalvok apie ligas. Dabar mes skiriame žymiai daugiau laiko bandydami išgelbėti sergančiuosius, nei investuodami į tyrimus, kad iš viso nereiktų sirgti. [...] Tikru mokslu medicina yra mažiau nei šimtmetį, o mes jau sugebėjome rasti vaistų kai kurioms ligoms. Su technologiniu proveržiu mes galime tikėtis, jog per kitus šimtą metų galėsime išnaikinti visas ar didžiąją dalį ligų.

Šiandien žmonės dažniausiai miršta nuo penkių dalykų: širdies ligų, vėžio, infarkto, neurodegeneracinių ar užkrečiamų ligų, o mes galime paskatinti progresą šių ir kitų problemų tvarkyme. [...] Ligų gydymas gali užtrukti. Gali atrodyti, jog per penkerius, dešimt metų mes nieko nepakeitėme, tačiau pasodinta sėkla augs, kad vieną dieną jūs ar jūsų vaikai pamatytumėte, jog mes galime svajoti.

REKLAMA

Tiek daug galimybių. Jei tik visuomenė daugiau dėmesio kreiptų šiems iššūkiams įveikti, mes tavo kartai paliktume kur kas geresnį pasaulį “, - rašė tėtis laiške.

Tėčio laikas

M.Zuckerbergas planuoja dviem mėnesiam išeiti tėvystės atostogų ir tą laiką būti tiesiog tėčiu.

„Tyrimai rodo, kad kai dirbantys tėvai išeina atostogų ir būna su savo naujagimiais, tai yra geriau ir vaikams, ir šeimoms“, – rašė M.Zuckerbergas anksčiau savo paskyroje paskelbtoje žinutėje.

Nuo ateinančių metų kompanijoje „Facebook“ pilnu etatu dirbantys tėčiai, nepriklausomai nuo to, kurioje šalyje jie gyvena, turės galimybę išeiti keturių mėnesių apmokamų tėvystės atostogų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu visi naujai iškepti tėčiai, dirbantys „Facebook“ už JAV ribų, gauna mažiausiai keturias savaites tėvystės atostogų, o kai kuriose šalyse šis terminas yra ilgesnis, atsižvelgiant į vietos įstatymus.

Tos pačios lyties partneriai, kurie nėra pagrindiniai vaikų globėjai, būdami tėčiais gauna tiek pat apmokamų vaiko priežiūros atostogų, nurodė „Facebook“.

Pagal pakeitimus, kurie įsigalios nuo sausio 1 dienos, vaiko priežiūros atostogų trukmė tėčiams ir globėjų teisių neturintiems tos pačios lyties partneriams pailginama nuo keturių savaičių iki keturių mėnesių.

„Facebook“ darbuotojos visame pasaulyje jau dabar turi teisę į keturių mėnesių trukmės motinystės atostogas. Jungtinėse Valstijose tai taikoma ir mamoms, ir tėčiams.

„Facebook“ taip pat skiria vienkartinę 4 tūkst. JAV dolerių išmoką kūdikio susilaukusiems tėvams.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų