REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rasa – jau aštuonerius metus ištekėjusi už musulmono. Halimas į jos gyvenimą pasibeldė per pokalbių programą „Skype“. Moteris sako neturėjusi nė minties ten megzti pažintis, o juo labiau su arabais, kurie visi jai atrodė teroristai, bet gyvenimas pakrypo kita linkme.

Rasa – jau aštuonerius metus ištekėjusi už musulmono. Halimas į jos gyvenimą pasibeldė per pokalbių programą „Skype“. Moteris sako neturėjusi nė minties ten megzti pažintis, o juo labiau su arabais, kurie visi jai atrodė teroristai, bet gyvenimas pakrypo kita linkme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pagal specialybę esu kelininkė. Turėjau savo verslą, bet galiausiai susirgau ir likau neįgali, išsiskyriau, nebetikėjau meile. Tada į mano gyvenimą atėjo Jis ir mano gyvenimas pasikeitė. Dėl Jo pakeičiau tikėjimą ir ištekėjau. Taip, aš ištekėjau už arabo. Jis vienintelis manęs nepaliko bėdoje – slaugo ir rūpinasi“, – sako Rasa.

REKLAMA

Moteris pasakoja, kad prieš Halimą turėjusi labai „puikų“ vyrą, kuris ir gėrė, ir mušėsi, ir pinigus pragerdavo. Rasa kentėjo ilgai, bet paskui vis tiek reikėjo išsiskirti. Po skyrybų moteris sakė, kad daugiau jos gyvenime vyro tikrai nebus. O tada ji pradėjo bendrauti programa „Skype“.

Pažintis per „Skype“

„Vieną sykį draugė pasiūlė per „Skype“ bendrauti, nes mobilus ryšys buvo brangus. Taip ir ėmėme su draugėmis bendrauti, bet minčių apie kažkokias pažintis tikrai nebuvo. Paskui atsirado ir kitokių pažinčių.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbos anglų nemokėjau, tik žinojau „hello“ ir „what is your name?“. Paskui atsiuntė pakvietimus draugauti žmogus kažkoks, ir dar jaunesnis – apsaugok, pone! Nepriėmiau draugauti – kam gi čia reikia? Jis man po kažkiek laiko vėl parašė. Aš jam sakau, kad nemoku kalbėti angliškai, prancūziškai irgi tik „ceci est la vie“ – visa kalba“, – sakė Rasa.

Arabas iš „Skype“ nenuleido rankų: po kelių savaičių vėl parašė Rasai, nurodydamas, kad jis padės jai mokytis anglų kalbos, ir tada jie pradėjo bendrauti. Moteris sakė, kad, anglų kalbą išmoko per tris mėnesius – per tiek laiko jau galėjo visiški susikalbėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis pasimatymas

„Pirmą pasimatymą po dviejų- trijų mėnesių sutarėme Tunise. Dirbau dieną naktį, kad užsidirbčiau pinigų, jis iš Alžyro, tai taip ir susitikome. Tas pirmas susitikimas man atrodė labai baisiai, nes aš daug ko bijojau, iš pradžių bijojau nepatikti jam. Man rankos, kojos drebėjo, o jis taip priėjo ir sako: „Rasa, taigi čia aš“. Ir viskas. Atrodė, kad yra mano žmogus. Kaip pasakoje kokioje“, – sakė Rasa.

Pamačius Halimą, moteriai, kaip ji sako, pataikė Amūro strėlė į širdį.

„Be proto gražus man jo balsas. Aš visą gyvenimą žavėjausi šviesiais vyrais, o jis tamsus, jo akys rudos, bet kai pamačiau tas akis, išprotėjau. Tai nebuvo tik išvaizda – ir balsas, ir jo bendravimas, ir jo vertybės – visiškai kitokios nei mūsų. Šeima – didelė vertybė. Man labai gražu, kad pas juos šeimoje 12 vaikų“,– kalba moteris.

REKLAMA

Sunkus kelias į Lietuvą

Tunise moteris su mylimuoju praleido savaitę, o tada reikėjo spręsti, kaip gyventi toliau. Pas jį moteris negalėjo važiuoti, nes Lietuvoje buvo dar jauna dukra, tad Halimui teko atvykti į Lietuvą.

„Jį atsivežti į Lietuvą buvo labai sunku. Nuėjome tokius kančių kelius, kad, jeigu reikėtų skirtis dėl kažkokios smulkmenos, vien dėl to, koks buvo nueitas kelias, nesiskirčiau.

Sunkus buvo dokumentų tvarkymas. Tada vizos jam iškart nedavė, iš Alžyro Halimui reikėjo vykti į Egiptą. Pinigų reikėjo krūvos, o nei aš, nei jis nesame turtingi. Egipte reikėjo laukti dėl vizos, o mane tuo tarpu saugumas kratė kaip reikalas, net po langais stovėjo, klausinėjo, koks jis, uždavinėjo žeminančius klausimus – kokia spalva jam patinka, kokie jo brolių vardai“,– pasakojo Rasa.

REKLAMA

Šeima arabu nesidžiaugė

Moteris sako, kad jos šeima, sužinojusi apie vyrą arabą, visai neapsidžiaugė. Pati Rasa prisimena, kad, prieš susipažindama su Halimu, pati galvojo, kad visi arabai – teroristai.

„Mano šeima, kol dar jo nematė, tikrai nesidžiaugė. Koks čia džiaugsmas? Galvojo, kad visi arabai tokie – teroristai. Čia yra normali žmogiška reakcija. Kai jį pamatė, viskas buvo labai normaliai. Aišku, jiems nesakiau, kad susiruošiau ištekėti, kad religiją jo priėmiau“, – kalbėjo Rasa.

Priėmė islamą

Moteris sako, kad Halimas nekėlė sąlygų, kad ji būtinai turi priimti islamą, jeigu nori būti kartu, tačiau Rasa pati nusprendė, kad reikia šeimoje būti vienos religijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš katalike buvau širdyje, o iš tikro katalike būti negalėjau, nes netikėjau kunigais. Bažnyčioje nesilankiau per mišias, bet nueidavau į bažnyčią viena pati.

Halimas raginęs manęs pereiti į jo religiją gal ir nebūtų, bet tada aš būčiau per katalikišką prizmę žiūrėjusi, o jis – pro musulmonišką. Taip neišeina“,– kalba Rasa.

Ji sako, kad atvirkštinis variantas – jog Halimas atsiverstų į krikščionybę – neįmanomas.

„Kai aš buvau Tunise, galvojau, kaip žmogus gali šitaip mylėti Dievą – Alachą“, – sako ji.

REKLAMA

Islamas Rasą pakeitė

Moteris sako, kad meldžiasi dabar jie abu arabiškai – Halimas ją moko šios kalbos, ir moteris jaučiasi laiminga atradusi Dievą.

„Aš anksčiau buvau velnio boba, o dabar tapau daug geresnė“, – sako ji.

Pats Halimas, kaip pasakoja Rasa, irgi yra labai geras – ja rūpinasi, nes dabar moteris, susirgusi reumatoidiniu artritu, sėdi neįgaliojo vežimėlyje.

„Po kojos operacijos ligoninėje pasigavau sepsį. Turiu kiekvieną dieną gerti antibiotikus: jeigu tris dienas negeriu antibiotikų, esu kaip lavonas. Tad Halimas manimi dabar rūpinasi. Jis yra geras“, – kalbėjo moteris.

REKLAMA

Meilė iš pirmo žvilgsnio

Pats Halimas sako, kad Rasą labai myli:

„Tik pamačiau ir pamilau iš pirmo karto. Kai tik susitikome, pajutau, kad mano žmogus“, – sako jis.

Halimas neslepia, kad jo mama iš pradžių nesuprato, kaip jis gali į kitą šalį vykti ir su kitataute, kitos kultūros mergina gyventi.

„Mano mamai tai buvo nesąmonė. Ji galvojo, kad man bus čia šalta ir mirsiu čia, bet aš čia pripratau. O mano mama labai apsidžiaugė, kai Rasa priėmė mūsų tikėjimą. Tačiau net jeigu ji ir nebūtų pakeitusi tikėjimo, aš vis tiek ją būčiau mylėjęs. Meilė yra meilė“, – sako vyras, tikinantis, kad dabar jie abu yra labai laimingi.

„Man labai pasisekė, kad per „Skype“ man parašė Halimas, nes kitaip kirmyčiau viena, o dabar turiu Halimą“,– sako Rasa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų