REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Darbo partijos siūlymui Lietuvai atsisakyti pabėgėlių kvotos pirmadienį valdančiųjų politinėje taryboje nepritarta.

 Darbo partijos siūlymui Lietuvai atsisakyti pabėgėlių kvotos pirmadienį valdančiųjų politinėje taryboje nepritarta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Darbo partijos keltas klausimas dėl atsisakymo kvotų, kurios jau paskirtos, atsisakymo. Mes manėme, kad turėtų būti suformuota pozicija ir pradėtas dialogas su Europos Komisija su aiškia pozicija, kad mes manome, kad tos kvotos turėtų būti panaikintos, kitų partnerių buvo kitos nuomonės“, - po koalicijos politinės tarybos posėdžio žurnalistams sakė Darbo partijos vadovas europarlamentaras Valentinas Mazuronis.

REKLAMA

„Socialdemokratai laikosi pozicijos, kad tos kvotos, kurios priimtos, jos aprobuotos, niekas jų Europos Sąjungos mastu neperžiūrės“, - sakė socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas europarlamentaras Rolandas Paksas sakė remiantis Darbo partijos poziciją. „Taryba nenorėtų, kad būtų didesnis skaičius, o tiek „darbiečiai“ tiek „tvarkiečiai“ pasisako už aktyvias derybas, kad ir šis skaičius būtų sumažintas“, - sakė R.Paksas. Klausiamas, koks tai galėtų būti skaičius, jis atsakė: „Nulis“.

REKLAMA
REKLAMA

„Socialdemokratai laikosi pozicijos, kuri nustatyta, aprobuota, ir, mūsų žinomis, nei viena Europos Sąjungos valstybė, net minėta Lenkija, jie aiškina, kad tai buvo daugiau vieno ministro pozicija, šito klausimo (kvotų atsisakymo) nekelia“, - sakė I.Šiaulienė.

Lenkija žada nepriimti nė vieno

Lenkijos naujasis Europos reikalų ministras Konradas Szymanskis buvo pareiškęs, kad Varšuva po atakų Paryžiuje nebelaiko ES plano perskirstyti pabėgėlius „politine galimybe“, bet vėliau Lenkijos vyriausybė šią poziciją sušvelnino, žadėdama laikytis įsipareigojimų, jei bus užtikrintas saugumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pietų Europai susidūrus su pabėgėlių antplūdžiu, Lietuva per dvejus metus įsipareigojo priimti 1105 pabėgėlius iš tokių šalių kaip Sirija, Irakas ir Eritrėja. Lietuva labiau pageidauja priimti šeimas, bėgančias iš Sirijos ir Irako. Pirmieji pabėgėliai Lietuvą turėtų pasiekti kitų metų pradžioje.

Vidaus reikalų viceministras Elvinas Jankevičius sakė, kad Lietuvai privalu vykdyti kvotą, priešingai grėstų pažeidimo procedūra. „Ne, privalu vykdyti, kitaip būtų pradėtos pažeidimo procedūros prieš Lietuvą“, - į klausimą, ar galima atsisakyti kvotos, žurnalistams sakė E.Jankevičius.

Klausiamas, kada pirmieji pabėgėliai pasieks Lietuvą, viceministras sakė, kad „dabar iniciatyva yra Italijos ir Graikijos pareigūnų pusėje“. „Mes esame namų darbus atlikę, pasiruošę, ir jie gali atvažiuoti, po mūsų saugumo įvertinimo“, - sakė E.Jankevičius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų