REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

2016 metų valstybės biudžeto projektas, kurį apsvarstęs Seimas perdavė tobulinti Vyriausybei, turėtų būti priimtas, sutarė Seimo valdantieji.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Koalicijos partneriai sutarė, kad tas biudžetas turėtų būti tvirtinamas. Jam turėtų būti pritarta, atsižvelgus į kai kurias pastabas“, - pirmadienį po valdančiųjų Politinės tarybos posėdžio žurnalistams sakė Darbo partijos vadovas Valentinas Mazuronis.

REKLAMA

Pasak Socialdemokratų frakcijos seniūnės Irenos Šiaulienė, iš esmės Vyriausybė turi pritarti Seimo siūlymui dėl didesnio kai kurių sričių finansavimo 2016 metais.

„Turėtų būti atsižvelgta“, - teigė ji.

I.Šiaulienė informavo, kad kitais metais papildomai lėšų reikia numatyti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatai kai kuriems brangiems vaistams, taip pat švietimo įstaigų darbuotojų atlyginimų didinimui.

„Kadangi labai didelis finansiškai (reikalavimas - BNS) - siekia 126 mln eurų... Šitiek - ne, bet kažkur tenkinant apie 2 proc. iki 3 proc. - iki 20 mln. eurų švietimui papildomai“, - sakė I.Šiaulienė.

REKLAMA
REKLAMA

Ikimokyklinio ugdymo pedagogų atlyginimus didinti 5 proc. jau yra numatyta 4,4 mln. eurų, o mokytojams papildomų lėšų nesuplanuota, todėl biudžeto projektą svarstęs parlamentinis Biudžeto ir finansų komitetas pritarė kitais metais mokytojų algas padidinti 5 proc. ir tam skirti 18,3 mln. eurų.

Komitetas taip pat yra pritaręs siūlymui brangesnius nei 300 eurų nekompensuojamus vaistus, parduodamus tik su receptu, apmokestinti 5 proc. PVM. Dėl šios pataisos Seimas darį turės balsuoti.

Anot I.Šiaulienės, Politinė taryba išsamiai nesvarstė papildomo policijos, saugumo ir kitų specialiųjų struktūrų, užtikrinančių šalies gyventojų saugumą, finansavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Iš dalies finansavimas spectarnyboms padidintas, o visa kita finansų ministro dispozicijoje. Kai projektas į Seimą bus grąžintas antram svarstymui, matysime, kiek ten yra patenkinta. To klausimo detaliau neaptarėme“, - teigė I.Šiaulienė.

Antrasis 2016 metų biudžeto projekto svarstymas Seime numatytas gruodžio 8 dieną, o priėmimas numatomas gruodžio 10 dieną.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų