REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šakių „Vyčio“ komandai šį vakarą teks stoti į kovą su praėjusių metų Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionais Klaipėdos „Naftos-Uni-Akvaservis“ krepšininkais.

Šakių „Vyčio“ komandai šį vakarą teks stoti į kovą su praėjusių metų Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionais Klaipėdos „Naftos-Uni-Akvaservis“ krepšininkais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

NKL turnyrinėje lentelėje „Vytis“ (9/6) šiuo metu yra ketvirtas, o „Nafta-Uni-Akvaservis“ (7/8) žengia dešimta.

REKLAMA

Pirmoji dvikova

Pirmajame šių komandų tarpusavio susitikime „Vyčio“ krepšininkai apmaudžiai suklupo rezultatu 75:77. Tada pergalę klaipėdiečiams atnešė su sirena pataikytas Deivido Keburio metimas.

„Naftai-Uni-Akvaservis“ tose rungtynėse 18 taškų pelnė Erikas Kubilius, 14 pridėjo Rytis Biliartas, 11 – Mindaugas Stašys, po 8 – Laurynas Beliauskas, Aidas Einikis, D.Keburys (9 atk. kam.) ir Viktoras Chodosovskis.

Tuo tarpu „Vytį“ į priekį tradiciškai vedė Dovydas Redikas, surinkęs 27 taškus bei išprovokavęs 12 pražangų, 17 taškų pridėjo Karolis Brusokas (10 atk. kam.), 16 – Paulius Beliavičius, 7 – Dominykas Domarkas.

REKLAMA
REKLAMA

Komandų palyginimas

Pagal demonstruojamą puolimą Klaipėdos ekipa NKL pirmenybėse yra tarp vidutiniokių – su 77,3 taško užima septintąją vietą. Tuo tarpu „Vytis“, renkantis po 81,4 taško, yra antras ir nusileidžia tik Marijampolės „Sūduvai-Mantingai“.

Komandos pasižymi panašiu rezultatyvių perdavimų skirstymu: „Vyčio“ vidurkis – 15,3 perdavimo. (9 rezultatas lygoje), o „Naftos-Uni-Akvaservis“ – 14,6 (10 rezultatas lygoje).

Dėl kamuolių klaipėdiečiai kovoja kiek geriau – sugriebia vidutiniškai po 35,8 kamuolio, kai šakiškiai renka po 34,3 kamuolio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Abi ekipos demonstruoja panašų dvitaškių taiklumą (52,6 proc. ir 52 proc.), iš toli kiek geriau atakuoja „Vytis“ (34,9 proc. prieš 30,9 proc.), o taiklesnę ranką prie baudų metimo linijos taip pat turi Šakių krepšininkai (74,3 proc. prieš 68,3 proc.).

Tiesa, nors D.Redikas NKL pirmenybėse yra pirmas pagal išprovokuojamas pražangas, komandinėje statistikoje klaipėdiečiai yra pranašesni – išprovokuoja vidutiniškai po 23 pražangas per mačą („Vytis“ – 21,3).

„Naftos-Uni-Akvaservis“ lyderiai

Pagrindinis Klaipėdos ekipos lyderis – M.Stašys. Jis renka vidutiniškai po 14,8 taško, atkovoja po 3,1 kamuolio, atlieka po 3,6 rezultatyvaus perdavimo ir išprovokuoja po 5,4 pražangos. M.Stašys pagal rezultatyvumą lygoje yra aštuntas.

Tarp „Naftos-Uni-Akvaservis“ vedlių taip pat yra E.Kubilius, metantis po 10,9 taško ir atkovojantis po 3,6 kamuolio, R.Biliartas, renkantis po 11,1 taško bei sugriebiantis po 7,9 kamuolio, ir V.Chodosovskis, kurio statistika siekia 12,5 taško ir 4,9 atkovoto kamuolio. „Vyčio“ ir „Naftos-Uni-Anvaservis“ akistata įvyks lapkričio 28 dieną, 17 valandą, Klaipėdoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų