REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansų viceministras Aloyzas Vitkauskas nekomentuoja savo vaidmens Pravieniškių valstybės įmonės, kurioje dirbę kaliniai, įtariama, nemokamai remontavo viceministro šeimai priklausančio namo stogą, byloje.

Finansų viceministras Aloyzas Vitkauskas nekomentuoja savo vaidmens Pravieniškių valstybės įmonės, kurioje dirbę kaliniai, įtariama, nemokamai remontavo viceministro šeimai priklausančio namo stogą, byloje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS penktadienį sakė finansų ministro atstovas spaudai Remigijus Bielinskas, viceministras nemano, kad turėtų komentuoti teisme nagrinėjamą bylą.

REKLAMA

„Jis tiesiog nemano, kad turėtų komentuoti teismo proceso, juolab, kad jis tikrai nesijaučia, kad tai susiję su Finansų ministerijos veikla“, – BNS penktadienio rytą sakė ministerijos atstovas.

Panašios nuomonės laikosi ir finansų ministras Rimantas Šadžius, kuris BNS šią savaitę sakė turintis „žymiai daugiau ir žymiai rimtesnių klausimų negu aptarinėti publikacijas“.

„Ten man nėra ko aptarinėti – teismas nagrinėja bylą, teismas išnagrinės ją objektyviai“, – BNS paklaustas, ar yra aptaręs šią situaciją su viceministru, sakė R.Šadžius.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS sakė prokuroras Valentinas Alekna, viceministras A.Vitkauskas byloje buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas, tačiau vėliau jo statusas byloje pasikeitė į paprasto liudytojo. Bylos duomenimis, teisiami buvę Pravieniškių valstybinės įmonės vadovai, siekdami asmeninės naudos, pasirūpino, kad kaliniai nemokamai uždengtų viceministro motinai ir seseriai priklausančio namo stogą.

Pasak prokuroro, patys sandorio dalyviai teigia, esą už stogą planuota atsiskaityti, tačiau šis atsiskaitymas itin užsitęsė.

„Užsitęsė – čia kaip vertinti: ar žalos atlyginimo klausimai, ar ne. Po ikiteisminio tyrimo pradėjimo, dar praėjus keliems mėnesiams, kai suprato, kad yra stogo klausimai liečiami, tada tie žmonės, kuriems uždėtas stogas, pradėjo ieškoti, kaip sumokėti, rašyti raštus į Pravieniškių įmonę. Mes, Prokuratūra, laikome, kad tai yra tiesiog bandymas užglaistyti arba atlyginti nusikaltimu padarytą žalą, nes vis tik prekę jie gavo“, – kalbėjo V.Alekna.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laikinai Pravieniškių valstybinės įmonės direktoriaus pareigas ėję Jonas Raudeliūnas ir šios įstaigos direktoriaus pavaduotoju buvęs Vytautas Pitkauskas teisiami dėl piktnaudžiavimo savo pareigomis ir įgaliojimais, turto iššvaistymo, dokumentų klastojimo ir kitų nusikaltimų. Įmonės, kurioje dirbo Pravieniškių pataisos namuose kalintys asmenys, vadovai kaltinami naudojęsi kalinių darbu ir pirkę už įmonės pinigus daiktus, kurie vėliau nemokamai ar gerokai pigiau atitekdavo įtakingiems asmenims.

Vienas iš tokių darbų buvo stogo A.Vitkausko mamos ir sesers name dengimas. Per vieno iš Pravieniškių vadovų draugų įmonę nupirktas stogas buvo sumontuotas kalinių, o vėliau, siekiant pagrįsti 9 tūkst. litų (2,6 tūkst. eurų) kainavusio stogo pirkimo išlaidas, valstybės įmonės vadovai, bylos duomenimis, suklastojo dokumentus.

REKLAMA

Detalių, kaip buvo vykdomas šis sandėris ir kas susitarė su namo savininkėmis dėl stogo keitimo darbų, prokuroras neatskleidžia, tačiau, jo teigimu, byloje nėra duomenų, kad viceministras būtų žinojęs, jog darbai giminaičių name yra atliekami iš jo vėliau ko nors tikintis.

Kauno apygardos teisme nagrinėjamoje byloje kaltinamųjų advokatai yra pateikę prašymą grąžinti bylą prokurorui dėl neaiškiai surašyto kaltinamojo akto. Nutartį dėl advokatų prašymo teismas ruošiasi skelbti kitame posėdyje, kuris numatytas gruodžio 14 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų