REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį sumažino baudą už piktnaudžiavą tarnybine padėtimi nuteistam buvusiam Pakruojo rajono vicemerui, dabar tarybos nariui Romui Medzveckui.

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį sumažino baudą už piktnaudžiavą tarnybine padėtimi nuteistam buvusiam Pakruojo rajono vicemerui, dabar tarybos nariui Romui Medzveckui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors politikui nuosprendžiu skirta bauda sumažinta daugiau nei 1 tūkst. eurų, teisė trejus metus būti išrinktam ar paskirtam į valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas liko atimta.

REKLAMA

Po Apeliacinio teismo verdikto nuosprendis įsiteisėjo. R.Medzevckui gresia netekti tarybos nario įgaliojimų.

„Nekalbėsiu, šiandien mano jubiliejus“, - BNS telefonu penktadienį sakė politikas. Savivaldybės interneto svetainėje skelbiama, kad R.Medzveckas priklauso visuomeniniam rinkimų komitetui „Kartu Pakruojo labui“.

Apeliacinis teismas pranešė, kad R.Medzvecko kaltė dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, iš P.I. neatlygintinai priėmus skardinę stogo dangą ir kišusis į valstybės tarnautojo veiklą, įrodyta pirmosios instancijos teismo nuosprendyje aptartais įrodymais.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas paskelbė, kad kita vertus, R.Medzvecko prašymą A.B. suteikti transportavimo paslaugą šiaudų granulėms, gautoms iš P.I., atvežti ir pasinaudojimą šia paslauga teismas nepagrįstai vertino kaip piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi, t. y. nurodymą atlikti tuos veiksmus, pasinaudojus savo, kaip vietos valdžios atstovo, statusu ir įtaka, nes ne kiekvienas pažeidimas turi būti vertinamas kaip nusikalstamas. Dėl to sumažinta kaltinimo apimtis ir pakeista R.Medzveckui skirta bausmė. Nagrinėjamu atveju kišimasis į valstybės tarnautojo veiklą yra pradėto piktnaudžiavimo, neatlygintinai priėmus skardinę stogo dangą, tęsinys, ir ši veika atskirai neturi būti kvalifikuojama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors tarp neatlygintino skardinės stogo dangos priėmimo 2011 metų gruodžio mėnesį ir kišimosi į valstybės tarnautojo veiklą 2012 metų rugpjūčio mėnesį praėjo nemažai laiko, pastaroji veika laikytina piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi tęsiniu.

Įvertinęs R.Medzvecko sveikatos būklę, taip pat faktą, kad sumažinama piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi apimtis, teismas nusprendė sumažinti jam skirtos baudos dydį nuo 7530 eurų iki 6400 eurų.

Bylos duomenimis, R.Medzveckas iš Lygumų žemės ūkio bendrovės pirmininko neatlygintinai gavo 251 kvadratinių metrų stogo dangos. Šią 3259 eurų vertės stogo dangą vicemeras panaudojo savo namo remontui. Už tai vicemeras pasirūpino, kad būtų pritarta šio asmens bendrovės pateiktam projektui. 2012 metų pabaigoje R. Medzveckas iš šio asmens gavo kelias tonas šiaudų granulių, kurias vicemeras paprašė jam atvežti tarnybiniu transportu.

Apeliaciniame skunde R.Medzvecko gynėjas siekė įrodyti, kad vicemeras nepiktnaudžiavo tarnybine padėtimi.

Šis Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų