REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Naujoje socialinėje erdvėje „Skaitykla“ – kokybiškos muzikos daugiau nei knygų (nuotr. Organizatorių)

Įprastai žodis „skaitykla“ asocijuojasi su spaustuvės kvapu dvelkiančiomis ar sudūlėjusiomis knygomis užpildyta erdve, kurią prižiūri pusamžės moteriškės, griežtai stebinčios, kad būtų visiška tyla. Visų nuostabai, Vilniuje atsiradusios naujos socialinės erdvės pavadinimas su standartinėmis asocijacijomis neturi nieko bendro.

15

Įprastai žodis „skaitykla“ asocijuojasi su spaustuvės kvapu dvelkiančiomis ar sudūlėjusiomis knygomis užpildyta erdve, kurią prižiūri pusamžės moteriškės, griežtai stebinčios, kad būtų visiška tyla. Visų nuostabai, Vilniuje atsiradusios naujos socialinės erdvės pavadinimas su standartinėmis asocijacijomis neturi nieko bendro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ši „Skaitykla“ smarkiai kontrastuoja su tikrąja žodžio reikšme, mat čia – jokios tylos ir ramybės, tik muzika ir ekspresyvios emocijos.

REKLAMA

Kaip jau supratote, sostinės centre įsikūrusi „Skaitykla“ įkūnija standartinės skaityklos priešingybę, tačiau keletas panašumų vis dėlto yra: tai erdvės interjerą puošiančios, greitai antikvaru tapsiančios knygos ir edukacinė idėja, kurią šiek tiek paaiškina projekto įkūrėjų pasakymas – „Čia žmonės skaito...muziką.“

Šį posakį iliustruoja ir socialiniame tinkle „Facebook“ pasirodžiusios vilniečiams lengvai atpažįstamų naktinio gyvenimo, meno ir pramogų pasaulio atstovų nuotraukos, kuriose kiekvienas jų laiko po knygą.

REKLAMA
REKLAMA

„Dar vienas reikšmingas panašumas – projektą vadiname tyliuoju administratoriumi. Kodėl? Čia nėra erdvės šeimininkų, sureikšminamų renginių organizatorių, vardų. Visa tai, ką darome, sukasi tik apie erdvėje sukuriamą kokybišką turinį, kurį tik administruojame. Šį turinį kuria dizaino meistrai, meno žinovai, garso specialistai, naktines pramogas išmanantys ir elektroninę muziką iki jos šaknų pažįstantys asmenys. O ir šiais laikais standartu tapusios, kiek agresyvios, garsiai šaukiančios savireklamos nesiekiame, nes manome, kad tik svečiams vertingas ir kokybiškai sukurtas produktas yra svarbiausia“, - vienas kitą papildydami pasakoja „Skaityklos“ sumanytojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įkūrėjų tikslas – nesekti Lietuvos barų ir klubų pavyzdžiu

Šiuo metu svarbiausias atspirties taškas „Skaityklos“ renginių programoje – elektroninės muzikos vakarėliai: čia sutiksite house, minimal, tech-house, experimental ir kitų elektronikos stilių atlikėjus iš Lietuvos bei užsienio.

„Skaityklą“ kuruojantys asmenys kruopščiai atrenka atlikėjus, itin atidžiai lipdo didžėjų sąstatus ne vien tam, kad renginį galima būtų pavadinti kokybišku. Viena svarbiausių „Skaityklos“ misijų – laikytis atokiai nuo kitų Lietuvos klubų, barų ir kitų vietų pavyzdžio: šios socialinės erdvės tikslas yra ne pritraukti masinę lankytojų auditoriją, siūlant renginių programoje viską spektrą įvairiausių pramogų, o padėti atrasti kažką naujo, vertingo, negirdėto ir dar nepalytėto.

REKLAMA

Jokių atgrasių komercijos paskatų, tik selektyvumas, vienareikšmiškas konceptualumas, kurį atvaizduoti būtų galima viena plonyte linija: „Tikime, jog Lietuvos auditorija yra pribrendusi aiškią ir konkrečią koncepciją puoselėjančiai „Skaityklai“, besirūpinančiai savo „skaitytojo“ edukacija.

Be didelių šuolių stilistiškai išpildytos, nuo vienos idėjos nenukrypstančios vietos ir projektai yra itin populiarūs visame pasaulyje, todėl „Skaityklos“ ateityje stengsimės išvengti idėjas galinčių apriboti sienų: neprisirišime prie erdvės, stengsimės lietuvius nustebinti nestandartiniais renginių sprendimais ir, tikimės, keliausime už Lietuvos ribų“, - tikslais dalijasi nepastebimais norintys išlikti „Skaityklos“ sumanytojai.

REKLAMA

„Skaityklą“ tyliai administruoja profesionalai

Nors muzikai „Skaitykloje“ atitenka svarbiausias vaidmuo, tačiau visapusiškam projekto įgyvendinimui buvo pasitelktos įvairių sričių profesionalų vizijos.

Sienos patikėtos meno kuratoriams, garsas, jo kokybė – garso specialistams: „ Palikome visišką laisvę saviraiškai, „Skaitykla“ suteikia erdvę, bet tikrai nesprendžia kas geriausia, tai paliekame, tiems, kas žino ką daro. Taip galime stebėti, ką gali į rėmus ar reikalavimus neįstatytas profesionalumas, taip virstame socialine erdve“, – šypsosi tylieji „Skaityklos“ administratoriai.

„Šios komandos darbams diriguojančio vadovo nėra: „Skaityklos“ rezultatas patikėtas profesionalumui, asmeninėms vizijoms, kūrybinėms ambicijoms ir saviraiškai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų