REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos liberaldemokratų partijos lyderis Vladimiras Žirinovskis pasiūlė Turkiją sutriuškinti branduoliniu smūgiu.

Rusijos liberaldemokratų partijos lyderis Vladimiras Žirinovskis pasiūlė Turkiją sutriuškinti branduoliniu smūgiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Stambulą sunaikinti labai lengva: užtenka vieną branduolinę bombą į sąsiaurį numest, ir jį nuplautų. Tai būtų baisus potvynis, vandens stulpas pakiltų 10-15 metrų, ir miesto nebeliktų, o ten 9 milijonai gyvena“, – paaiškino demokratiniuose vadinamuose rinkimuose Rusijoje išrinktas Dūmos narys.

REKLAMA

Anot partijos lyderio, Turkijos sąjungininkės NATO šalys nesikištų, „nenorėdamos mirti branduoliniame gaisre“. V. Žirinovskis pažymėjo, kad šiuo metu būtent Turkija yra Rusijos priešas numeris vienas.

Politikas taip pat mano, kad dabar aukščiausioji turkų valdžia, įskaitant prezidentą, premjerą ir Generalinį štabą, yra „pasiutę“. „Jie nesuvokia, kas vyksta. Aš jų vietoje dabar bijočiau galingo smūgio Turkijai. Vienas kvailas prezidento veiksmas, ir šalies gali išvis nebelikti“, – pridūrė V. Žirinovskis.

REKLAMA
REKLAMA

Numušdama rusų lėktuvą Turkija peržengė „leistiną ribą“, sako Lavrovas

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas penktadienį pareiškė, kad Ankara, šią savaitę numušdama Rusijos karo lėktuvą, peržengė leistiną ribą, ir perspėjo, kad šis incidentas gali smarkiai pakenkti Turkijos interesams.

„Mūsų nuomone, Turkijos vadovybė peržengė leistinumo ribą ir rizikuoja nuvesti Turkiją į sunkiausią situaciją, ir ilgalaikių nacionalinių interesų požiūriu ir padėties regione požiūriu“, – sakė S.Lavrovas prasidedant deryboms Maskvoje su Sirijos užsienio reikalų ministru Walidu Muallemu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maskva vis nerimsta dėl to, kad antradienį prie Turkijos ir Sirijos sienos buvo numuštas Rusijos karo lėktuvas, vykdęs antskrydžius Sirijoje; šį incidentą prezidentas Vladimiras Putina pavadino „išdavyste“ ir „dūriu į nugarą“.

Ankara tvirtina, kad Turkijos oro erdvę pažeidęs lėktuvas nebuvo atpažintas kaip priklausantis Rusijai, bei nurodo, kad pažeidėjo pilotas buvo daug kartų perspėtas pakeisti kursą.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas tokį turkų paaiškinimą laiko „neadekvačiu“.

„Aš tikiuosi kad tokio dvilypio požiūrio neadekvatumas akivaizdus visiems“, – pasakė jis penktadienį per spaudos konferenciją Maskvoje.

REKLAMA

Rusija nuo sausio 1 dienos nutraukia bevizį režimą turkams

Rusija penktadienį pareiškė nutraukianti bevizį režimą Turkijos piliečiams nuo sausio, – taip Maskva keršija Ankarai už rusų bombonešio numušimą.

„Rusijos Federacijos vadovybė priėmė sprendimą pristabdyti bevizį režimą, kuris šiuo metu galioja tarp Rusijos ir Turkijos Respublikos, – pasakė S.Lavrovas per spaudos konferenciją Maskvoje po susitikimo su Sirijos užsienio reikalų ministru Walidu Muallemu. – Šis sprendimas įsigalios nuo 2016-ųjų sausio 1 dienos“.

REKLAMA

S.Lavrovas nurodė, kad „šiais metais daugiau kaip 200 Rusijos piliečių buvo deportuota iš Turkijos, kai turkų pareigūnai demaskavo jų neteisėtą veiklą“.

„Nepaisant atitinkamo susitarimo, tik septynis kartus iš 200 Rusija buvo iš anksto informuota apie jų deportavimą, – sakė S.Lavrovas. – Daugiausia atvejų minėtieji asmenys buvo deportuojami, apeinant Rusiją, ir išsiunčiami į kitas šalis, taip pat į valstybes, kurių politika Rusijos atžvilgiu yra nedraugiška“.

Rusija ir Turkija susitarimą dėl bevizio režimo buvo pasirašiusios 2010 metų gegužės 12 dieną Ankaroje; jis įsigaliojo 2011-ųjų balandžio 16 dieną.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų