REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastarųjų mėnesių įvykiai kelia rimtus pokyčius turizmo srityje. Po „Airbus A321“ katastrofos, Rusija uždraudė skrydžius į Egiptą, o poincidento su Turkija, rusai pradėjo taikyti sankcijas ir nepardavinėti kelialapių į Turkiją.

Pastarųjų mėnesių įvykiai kelia rimtus pokyčius turizmo srityje. Po „Airbus A321“ katastrofos, Rusija uždraudė skrydžius į Egiptą, o poincidento su Turkija, rusai pradėjo taikyti sankcijas ir nepardavinėti kelialapių į Turkiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nordea“ banko vyriausias ekonomistas Žygimantas Mauricas socialiniame tinkle svarsto, kur dabar atostogaus rusai? Juk dėl rublio devalvacijos jiems Europa ir Jungtinės Amerikos Valstijos tapo per brangios atostogoms, iš Egipto buvo evakuoti visi turistai ir uždrausti nauji skrydžiai, Kryme išjungė elektrą, o dabar Turkija jau nemiela šalis patapo.

REKLAMA

„Kur buvus, kur nebuvus Rusijoje pasipylė propaganda kaip Turkijos turizmo sektorius, o ir visa ekonomika greitu laiku sužlugs be Rusijos turistų. Tačiau pažvelgus į statistiką matome, kad Turkija iš Rusijos gauna vos 8 procentus visų užsienio turizmo pajamų, tuo tarpu iš Europos sąjungos – 38 proc., o tai yra kone 5 kartus daugiau. Be to, šita dainelė jau pas mus buvo girdėta, tik va rezultatas turbūt ne toks, kokio tikėjosi: Baltijos šalių ekonomikos auga apie 2 proc., o jei ne Rusija – augtų 4-5 proc. Tuo tarpu Rusijos ekonomika - smunka 4 porc. Ar tik neprisicirkins ir nebus déjà vu?“, - dėsto ekonomistas Ž. Mauricas.

REKLAMA
REKLAMA

Create free infographics with Venngage

Kalbant apie poveikį Egipto ekonomikai, Nacionalinės turizmo verslo asociacijos prezidentė Žydrė Gavelienė mano, kad Rusijos turistų praradimas gali padaryti didelę žalą jų ekonomikai.

„Jeigu Rusai nevyks, tai bus labai skausminga tai šaliai, nes jie sudaro didelę dalį turistų. Ten gali nukentėti ir dirbantys žmonės, nes bus atlyginimai mažesnis arba išvis bus atleisti“, - dėsto Ž. Gavelienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

tv3.lt primena, kad Rusijos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį paragino savo piliečius, esančius Turkijoje, grįžti į tėvynę, kai įtampa Maskvos santykiuose su Ankara smarkiai padidėjo numušus rusų karo lėktuvą.

Taip pat vakar Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pateikė pasirašė sankcijų pateką Turkijai už tai, kad ši antradienį numušė Rusijos karinį lėktuvą, rašo bbc.com.

Rusija nuo kitų metu panaikina bevizį rėžimą tarp Rusijos ir Turkijos, taip pat pradeda riboti Turkiškų prekių įvežimą. Tačiau ties tuo Rusija neapsistoja ir uždraudžia Turkijos organizacijų veiklą šalyje, o taip pat turkų įsidarbinimą Rusijoje. Anksčiau galioję rekomendacijos neskristi ir nepardavinėti kelialapių į Turkiją, pasikeičia į draudimą organizuoti skrydžius.

REKLAMA

Turkijos užsienio reikalų ministerija taip pat perspėjo savo piliečius, kad jie vengtų nebūtinų kelionių į Rusiją, kai Maskvos ir Ankaros susipriešinimas pastaruoju metu tik didėja, turkams numušus rusų karo lėktuvą.

Atsižvelgdama į turkams Rusijoje gresiančias problemas, kilusias dėl lėktuvo numušimo, sužadinusio antiturkiškas demonstracijas Maskvoje, Užsienio reikalų ministerija pataria vengti lankymosi Rusijoje, „kol padėtis taps aiškesnė“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų