REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2015 metų „SMScredit.lt A lygos“ čempionatas – arti finišo. Kaip ir praėjusiame sezone, taip ir šiame, bronzinė intriga yra gyva iki paskutiniojo, 36-ojo, turo. Jame į lemiamą mūšį stos Klaipėdos „Atlanto“ ir Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai, kurie ir išsiaiškins, kam atiteks bronzos medaliai.

2015 metų „SMScredit.lt A lygos“ čempionatas – arti finišo. Kaip ir praėjusiame sezone, taip ir šiame, bronzinė intriga yra gyva iki paskutiniojo, 36-ojo, turo. Jame į lemiamą mūšį stos Klaipėdos „Atlanto“ ir Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai, kurie ir išsiaiškins, kam atiteks bronzos medaliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neeilinis mačas vyks ir Vilniuje: ten bus pagerbtas vienas geriausių visų laikų Lietuvos futbolininkų Deividas Šemberas, o principinė kova tarp lyderių – Vilniaus „Žalgirio“ bei „Trakų“ – taip pat papuoš paskutinį turą. Utenos „Utenis“ irgi turi dėl ko kovoti – pergalės atveju, uteniškiai sezoną „SMScredit.lt A lygoje“ pabaigs šeštoje pozicijoje.

REKLAMA

Klaipėdos „Atlantas“ – Marijampolės „Sūduva“. Lapkričio 28 dieną 13 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinė aikštė. Ankstesnės rungtynės: 1:1, 1:3, 0:1

Šiame sezone užsitęsusią nesėkmių seriją tarpusavio mačuose nutraukusi „Sūduva“ Klaipėdoje turi nepralaimėti. Jei vienuolikės sužais lygiosiomis – bronza džiaugsis marijampoliečiai.

„Atlantas“ pertraukos metu sužaidė vienerias rungtynes, kurios baigėsi itin liūdnai. Draugiškame mače su „Trakų“ antrąja komanda, pasibaigusiame rezultatu 0:0, traumą patyrė pagrindinis atlantiečių vartininkas Mindaugas Malinauskas. Patyrusio vartų sargo vietą greičiausiai bus lemta užimti Mariui Adamoniui, sykį jau apšilusiam kojas „SMScredit.lt A lygoje“. 18-metis pergalingoje dvikovoje su „Uteniu“ įvarčių nepraleido, tačiau po mačo treneris Konstantinas Sarsanija pripažino, jog futbolininkui dar reikia daug dirbti. Jaunuolį slėgs milžiniška atsakomybė ir bus įdomu stebėti, kaip jis su ja susitvarkys.

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu „Sūduva“ turi traumuotų futbolininkų, tačiau jų netektys komandai taip skaudžiai neatsiliepia. Turbūt labiausiai Aleksandrą Veselinovičių turėtų neraminti vidurio gynėjų duetas. Maximiliano Ugge bei Ilja Cyvilka, iškritus iš rikiuotės Dariui Isodai, ne visada randa bendrą kalbą aikštėje ir kartais varžovai šių žaidėjų pozicinėmis klaidomis pasinaudoja. Šios poros tarpusavio susižaidimo stoka atlantiečiai tikrai sieks pasinaudoti.

Vilniaus „Žalgiris“ – Trakų „Trakai“. Lapkričio 28 dieną 13 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:2, 2:0, 1:2 Nors žalgiriečiai trečią kartą iš eilės užsitikrino čempionato auksą, tačiau šio sezono tarpusavio mačuose sėkmingiau rungtyniauja „Trakai“, iškovoję dvi pergales ir tik sykį pralaimėję.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į lyderių mūšį susirinkę sirgaliai galės ne tik įsiamžinti su iškovotais „Žalgirio“ trofėjais, pagerbti D. Šemberą, bet ir be jokios abejonės, pamatyti principinę kovą. Abiejų klubų stovyklose žvanga kalavijai, abiejų komandų futbolininkai akcentuoja norą sezoną baigti skambia gaida ir išeiti atostogų su gera nuotaika. „Sūduvai“ tris įvarčius atseikėjęs Darvydas Šernas turi progą tapti rezultatyviausiu šio sezono „Žalgirio“ žaidėju – tam futbolininkui reikia vos vieno taiklaus smūgio. Šių metų čempionatas anksčiau laiko baigėsi Georgui Freidgeimui – gynėjas dėl surinktų kortelių yra diskvalifikuotas.

REKLAMA

„Trakų“ strategas Valdas Urbonas praėjusio turo mače su Kauno „Spyriu“ vertėsi kovine sudėtimi, tad svarbiausiems žaidėjams draugiškame susitikime su „Atlantu“ neteko padėti jaunesniems komandos draugams. „Riterių“ vienuolikėje buvo galima pamatyti Edgarą Žarskį, dalyvaujantį savo gimtojo miestelio klubo peržiūroje. Tiek „Trakų“ futbolininkai, tiek V. Urbonas ne kartą akcentavo, kad laimėti lyderių akistatą – principo reikalas, tad sezono uždanga Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione turėtų būti nuleista išties emocingai.

REKLAMA

Utenos „Utenis“ – Kauno „Spyris“. Lapkričio 28 dieną 13 val. Visaginas, sporto centro stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:2, 2:3, 1:1

Uteniškiams šis susitikimas turės įtakos turnyro lentelėje – nugalėję kauniečius, „Utenio“ futbolininkai sezoną užbaigs šeštoje vietoje. Taip pat realu, jog tai gali būti paskutinės karjeros rungtynės veteranams – Andriui Veličkai, Ignui Dedurai bei Pavelui Leusui.

„Spyris“ yra viena iš tų komandų, kurios aukštaičiams įveikti šių metų čempionate dar nepavyko. Mindaugo Čepo treniruojami futbolininkai patyrė dvi apmaudžias nesėkmes ir kartą sužaidė lygiosiomis. Paskutinėse rungtynėse su „Šiauliais“ skaudžiai su varžovu susidūręs P. Leusas rungtynes baigė, tačiau patyrusio vartininko veide aiškiai matėsi skausmo grimasos. Tad gal šansas pasireikšti bus suteiktas jauniesiems „Utenio“ vartų sargams?

Savo ruožtu „Spyris“ ir vėl negalės verstis dviejų gynėjų paslaugomis – Paulius Daukša ir Marius Miškinis yra diskvalifikuoti iki sezono pabaigos. Be šių futbolininkų praėjusiame ture žaidę kauniečiai praleido penkis įvarčius, o komandos gynybai priekaištus žėrė ir treneris Laimis Bičkauskas. Įdomu tai, kad „Spyris“ šiame sezone, neskaitant techninės pergalės prieš Pakruojo „Kruoją“, tik kartą išsaugojo vartus „sausus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų