REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Verslą užregistruoti internetu šiandien galima internetu. Egzistuojančios technologijos leidžia dirbti nuotoliniu būdu ar samdytis profesionalus iš išorės. Akivaizdu, kad smulkusis verslas gali gyvuoti ten, kur yra asmeninis kompiuteris.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto pasirinkimas tarp biuro ir namų nėra toks akivaizdus ir kol kas smulkusis verslas bando įvairias galimybes. Portalas inc.com pataria kaip darbo vietą susikurti namuose, kad ši įkvėptų produktyvumui.

REKLAMA

Atskirkite savo darbo vietą nuo svetainės ar poilsio erdvės. Jei gyvenate su šeima ar vienas, labai svarbu, kad darbo laikas ir poilsio laikas nebūtų neatskiriami dalykai, net jei jie ir vyksta po vienu stogu. Darbui pasirinkite kitą kabarį, o jei tokios galimybės neturite – susikurkite nedidelę erdvę skirtą tik darbui ir produktyvumui.

Taip pat svarbu, kad nusistatytumėte tam tikras šeimos ar kambariokų privatumo taisykles bei tvarkaraščius. To reikia, kad galėtumėte mėgautis poilsiu namuose ir išlikti produktyviais savo profesinėje srityje. Skamba paprastai, tačiau dažnai šiuos dalykus suderinti yra gana keblu.

REKLAMA
REKLAMA

Nuspręskite kokias užduotis galite atlikti nebūtinai būdami namuose. Darbas iš namų ne tik gali sukelti šiokas tokias klaustrofobijos atmainas, tačiau ir atvesti prie monotonijos. Dėl šios priežasties labai svarbu surasti užduotis, kurias galima atlikti bet kur: skambučiai, administraciniai darbai. Taip pamatysite kas dedasi aplinkiniame pasaulyje ir kartas nuo karto įkvėpsite gryno oro.

Galiausiai maksimaliai padidinkite įkvėpimo šaltinius ir atsikratykite blaškančių dalykų. Jei jau nusprendėte dirbti iš namų, nepagailėkite tam lėšų: nusipirkite patogesnę kėdę ar dekoruokite aplinką taip, kad pasijaustumėt lyg dirbdami savo pačių korporacinėje būstinėje. Taip pat atsisakykite televizoriaus ar kitų pramoginių sistemų, kad užtikrintumėtė, jog būdami savo darbo erdvėje, atliksite darbą iki galo ir laiku.

Tuo tarpu portalo iwearyourshirt.com įkūrėjas Jasonas Sadleris pabrėžia, kad labai svarbu užduotis atlikti prie darbo stalo ir jokiu būdu ne nuo sofos ar lovos. Pasak jo, darbo erdvė namuose turi ir būti skirta tik darbui. Taip pat verslininkas pataria susikurti užduočių lentelę ir ją parodyti namiškiams, kad šie kartas nuo karto galėtų paklausti, koks jūsų progresas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų