REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Numušę rusų lėktuvą turkai atkreipė viso pasaulio dėmesį į savo kariuomenę. Neturėtų būti didelis siurprizas, kad Turkija taip lengvai numušė rusų šturmo lėktuvą. Šios šalies kariuomenės naudojama karinė technika yra naujausios kartos, įskaitant ir tą, kuri yra įgyjama iš JAV, o taip pat stebėtinai didelis kiekis, kurią jie pasigamina sau patys, rašoma „Business insider“. Leidinys pateikė kelis Turkijos ginkluotės pavyzdžius:

REKLAMA
REKLAMA

Turkijos karinės oro pajėgos pranešė numušusios rusų Su-24 amerikiečių „F-16“ naikintuvais. Turkija tokių lėktuvų turi beveik 300 ir šiuos universalius naikintuvus jie gaminasi patys, pagal iš JAV įgytą licenciją.

REKLAMA


Turkai taip pat turi tris JAV pagamintus dronus „MQ-1 Predator“. Aprūpinti „Hellfire“ (angl. „Pragaro ugnies“) raketomis, šie bepiločiai gali pasiekti taikinius ant žemės, kurie net neturi žalio supratimo, kad buvo sekami. Turkija šiuo metu laukia „Grobuonių“ gretų papildymo.


JAV sukurti „Black Hawk“ yra savo vertę įrodę ir JAV kariuomenėje iki šiol naudojami sraigtasparniai. Turkija neseniai sudarė sutartį specialiai jiems modifikuotų 115 modelių pristatymui.

REKLAMA
REKLAMA


Turkai irgi turi ir haubicų – savo kariuomenės reikmėms sukurta „Pantera“ neseniai papildė ginkluotės gretas. Ji gali pasiekti taikinį už 40 kilometrų.


JAV sukurta „MGM-140“ taktinių raketų sistema gali sunaikinti taikinį už 160 kilometrų, o tokių įrengimų Turkija turi 100.


Turkijos kariuomenė taip pat didžiuodamiesi pristato jų sukurtą tanką „Altay“, kuris į karines pajėgas buvo priimtas tik šiais metais. „Altay“ sukonstravo turkų bendrovė „Otokar“, geriau žinomi, kaip autobusų gamintojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA


Turkija taip pat turi savo oras-žemė raketas – „Mizrak-U“. Valdomos raketos gali nusitaikyti ir „prisirišti“ būdamos už 8 kilometrų nuo taikinio.


Šarvuotis „Kirpi“ – dar vienas vietos gamybos pavyzdys Turkijos kariuomenėje. Turkai jų turi daugiau nei 600. „Kirpi“ reiškia „ežiukas“ turkiškai.


Turkijoje šiuo metu vystoma kariuomenėje naudojamų pusės milijono automatų atnaujinimo programa. Ginklą specialiai turkams gamino vietos inžinieriai, jis yra pritaikytas prie klimato ir vietovės sąlygų, su kuriomis susiduria vietos kariai.

REKLAMA


Turkijoje suprojektuoti ir gaminami „Ada“ klasės radarų neaptinkami laivai yra apginkluoti viskuo, kas yra reikalinga kautis su povandeniniais laivais ar prieš oro pajėgomis. Turkija turi du tokius laikus ir planuoja pasigaminti dar 10.


Turkijos laivynas taip pat turi ką parodyti – jų gretose yra 13 vokiečių gamybos „209 klasės“ povandeniniai laivai, kiekvienas jų yra apginkluotas 14 torpedų ir priešlaivinių raketų. Jie užtikrina, kad su Turkija būtų skaitomasi jūroje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų