REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po pirmosios pergalės Eurolygos namų rungtynėse Kauno „Žalgirio“ krepšininkai laikys dar vieną išvykos egzaminą stipriausiame Senojo žemyno krepšinio turnyre. Penktadienį žalgiriečiai Krasnodare žais su šeimininkų „Lokomotiv-Kuban“ klubu.

Po pirmosios pergalės Eurolygos namų rungtynėse Kauno „Žalgirio“ krepšininkai laikys dar vieną išvykos egzaminą stipriausiame Senojo žemyno krepšinio turnyre. Penktadienį žalgiriečiai Krasnodare žais su šeimininkų „Lokomotiv-Kuban“ klubu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš kelionę į Rusiją „Žalgiris TV“ rubrikos #DėmesysEurolygai laidoje mintimis apie Kauno ekipos aktualijas bei būsimų varžovų Eurolygoje žaidimą pasidalino krepšininkai Robertas Javtokas ir Olivier Hanlanas.

REKLAMA

O.Hanlanas džiaugėsi praėjusią savaitę iškovotomis pergalėmis Eurolygoje (Kaune 67:56 įveikta Zielona Guros „Stelmet“) ir Lietuvos krepšinio lygos čempionate (Vilniuje 82:68 nugalėtas „Lietuvos rytas“), kurios krepšininko teigimu suteiks papildomos energijos artėjantiems susitikimams.

„Eurolygos rungtynėse namuose pagaliau norėjome pasirodyti kaip įmanoma geriau. Turėjome geras rungtynes prieš „Stelmet“ klubą bei, žinoma, ypatingą kovą su „Lietuvos rytu“. Šis mačas priminė Eurolygos rungtynių svarbą. Dvi pergalės iš eilės leido pajusti būtiną ritmą ateities kovoms“, - teigė O.Hanlanas.

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu po traumos prieš dvi savaites prie komandos prisijungęs vidurio puolėjas R.Javtokas, sugrįžęs ant parketo, demonstruoja geresnius statistinius rodiklius. Praėjusią savaitę mače su „Stelmet“ aukštaūgis pelnė 9 taškus ir atkovojo 4 kamuolius, į „Lietuvos ryto“ krepšį vidurio puolėjas įmėtė 8 taškus ir atkovojo 4 kamuolius. Vertindamas savo žaidimą krepšininkas išliko santūrus ir vylėsi, kad tokie pasirodymai ateityje bus dažnesni.

„Žaidėjai negali viso sezono metu demonstruoti to paties lygio krepšinio. Aišku, yra tokie krepšininkai kaip LeBronas Jamesas ar kiti. Prieš traumą galbūt buvo ir nuovargio, bet dabar tikiuosi, kad žaidimas gėrės. Visgi norisi jo geresnio, stengsiuosi jį ir toliau gerinti“, - kalbėjo R.Javtokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vieni C grupės lyderių „Lokomotiv-Kuban“ krepšininkai turnyro lentelėje dalinasi 1-2 vietas su „FC Barcelona“ klubu. Iškovojusi 5 pergales ir patyrusi vieną nesėkmę Rusijos ekipa jau balansuoja ant patekimo į kitą Eurolygos etapą slenksčio. R.Javtoko nuomone, būsimoje dvikovoje su Krasnodaro klubu „Žalgiris“ turi aiškų tikslą.

„Tikrai, pagal savo žaidimą „Lokomotiv-Kuban“ yra aukštame lygyje. Gera komanda, tačiau nemanau, kad tai mums neįveikiamas klubas. Turėjome Kaune neblogas galimybes juos nugalėti, keli netaiklūs metimai nulėmė rungtynių eigą. Bet važiuojame ten bandyti atsirevanšuoti, nevažiuojame tik sužaisti gerai“, - aiškino vidurio puolėjas.

REKLAMA

Gynyba. Anot O.Hanlano, tai bus žada būti raktas į pergalę susitikime Krasnodaro mieste. Krepšininko teigimu sėkminga gynyba gali atverti ir „Žalgirio“ puolimo vartus.

„Rungtynėse bus labai svarbus užduočių įvykdymas gynyboje. Esame visiškai kitokia komanda nei varžovai, kuomet kalba pasisuka apie gynybą. Esame tiesiog susikoncentravę ties šiuo aspektu. Jeigu ginsimės taip, kaip pastarosiose dvejose rungtynėse, tai turėtų suteikti galimybių puolime ir viskas bus gerai“, - svarstė žalgirietis.

#DėmesysEurolygai laidos metu R.Javtokas taip pat papasakojo apie tai, kada žada pataikyti tritaškį bei atkovotų kamuolių faktorių, o O.Hanlanas pasidalino įspūdžiais apie Kauną bei savo žaidimą pastaruoju metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų