REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio lygos klubai garsina ir reprezentuoja savo miestus, savo ruožtu šie iš savivaldybių biudžeto skiria savo komandoms piniginę paramą. Vieniems ji simbolinė, kitiems tokia, be kurios jie nesugebėtų varžytis prestižiniuose Europos turnyruose. tv3.lt apžvelgia, kiek kuri iš dešimties LKL komandų per metus atsiriekia nuo savivaldybės biudžeto.

REKLAMA
REKLAMA

Pateikiame tik piniginę skiriamų lėšų išraišką - kai kurios savivaldybės remia padengdamos arenos nuomos išlaidas ir kitais būdais.

REKLAMA

Panevėžio „Lietkabelis“

Savivaldybės skiriamos lėšos – 30 tūkst. eurų

„Tai yra visiškai neženkli suma, o palyginus su kitais LKL klubais tai net gėda būtų apie tai kalbėti, - komentavo Panevėžio „Lietkabelio“ direktorius Mantas Ignatavičius. – Dirbame su tuo ir tikimės, kad kitais metais situacija pasikeis – galbūt sulauksime 150 tūkst. eurų paramos. Tai jau būtų ketvirtadalis-trečdalis klubo biudžeto. Su tokia parama jau galima būtų kelti tikslus patekti tarp penkių stipriausių LKL komandų.“

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžiečiai Lietuvos čempionate kol kas užima priešpaskutinę 9 vietą. Jų sąskaitoje dvi pergalės ir 7 pralaimėjimai.

Kėdainių „Nevėžis“

Savivaldybės skiriamos lėšos – 56,6 tūkst. eurų

Kaip pasakojo klubo direktorė Ingrida Marijošienė, anksčiau savivaldybės parama sudarydavo trečdalį klubo biudžeto, kuris šįmet siekia 460 tūkst. eurų.

„Visiems klubams tos paramos niekada nebus per daug. Kiek tikimės gauti kitiems metams? Nežinia, kokia bus biudžeto eilutė trims prioritetinėms sporto šakoms Kėdainiuose – krepšiniui, futbolui ir boksui“, - komentavo ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nevėžis“ po devynių rungtynių LKL su 3 pergalėmis ir 6 pralaimėjimais rikiuojasi septintoje turnyro lentelės pozicijoje.

Prienų-Birštono „Vytautas“

Savivaldybės skiriamos lėšos – 80 tūkst. eurų (ketvirtadalis klubo biudžeto)

„Kiekvienas euras mums labai svarbus. Visa savivaldybės parama labai svarbi, jei nepadėtų, reikėtų turėti rimtą savininką, kuris visa tai dengtų. Norėti visko gali, bet ta suma, kurią skiria savivaldybė, tikrai tenkina. Ateityje, jei norėsime tapti čempionais, reikėtų padidinti“, - juokėsi Prienų-Birštono komandos strategas Virginijus Šeškus.

REKLAMA

Anot jo, jei skaičiuoti salės nuomą ir kitus dalykus, tai savivaldybės parama sudarys ketvirtadalį klubo biudžeto, kuris yra apie 400 tūkst. eurų. Iš laukiamos paramos, kurią savivaldybės tvirtins naujų metų pradžioje, 50 tūkst. eurų žada skirti Prienai, 30 – Birštonas.

V. Šeškaus vadovaujama „Vytauto“ komanda pateikė stulbinančią staigmeną LKL sezono starte, kai ėmė šluoti visus varžovus nuo kelio. Šiuo metu ji įsitvirtinusi trečioje turnyro lentelės vietoje su 6 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų