REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

„Keliaudama į užsienį, nebesigėdiju angliškai paklausti kelio, ar kiek kainuoja kava”, – taip interviu metu pasakoja parduotuvės vadovė Birutė Stankevičienė (52 m.), kuri per trumpą laiką išmoko anglų kalbos. Skaitykite interviu su Birutė ir sužinok, kaip Tu gali išmokti užsienio anglų kalbos internetu per 14 dienų su 55 % nuolaida!

REKLAMA
REKLAMA

– Birute, papasakokite, ar anksčiau bandėte mokytis anglų kalbos?

– Kai mokiausi mokykloje, mus mokė rusų ir vokiečių kalbų. Tai buvo pagrindinės kalbos. Anglų kalbą tuo metu retai kuris mokėjo. O ir tokio poreikio nebuvo. Pavyzdžiui, į užsienį taip paprastai net nebuvo įmanoma patekti. Kur nuvažiuodavai, ten visi suprasdavo rusų kalbą. Tais laikais su vyru keliaudavome be problemų. Dabar, jei nori nuvažiuoti į Italiją, Prancūziją ir nežinai bent kelių žodžių anglų kalba, sunkumai užklumpa vos kirtus sieną. Nors šiek tiek reikia mokėti angliškai.

REKLAMA

– Kas paskatino mokytis kalbos dabar?

– Su vyru keliavome į Romą Italijoje. Gražu, man labai patiko. Bet per visą kelionę negalėjome niekur pasėdėti dviese kavinėje – tik kartu su gidu arba kažkuo kitu iš grupės, mokančiu angliškai. Nes nemokėdamas kalbos negali net cukraus paprašyti, kad atneštų! Kaip be rankų. Kai grįžome, aš nusprendžiau – prieš keliaujant reikia išmokti bent jau šnekamosios kalbos. Kaip tik tuo metu prasidėjo naudinga akcija Šveicarijos kalbų programai. Nusipirkau ir nė akimirkos nesigailėjau. Per porą savaičių abu su vyru išmokome kalbėti, todėl dabar galime važiuoti į kelionę nepriklausomai nuo kitų. Toks laisvės pojūtis!

REKLAMA
REKLAMA

– Kaip mokėtės anglų kalbos?

– Viskas vyko prie kompiuterio. Labai patogu – kai nori, gali prieiti ir pasimokyti. Nėra griežtai apibrėžto laiko, pavyzdžiui, nuo kada iki kada. Ir pats principas – mokytis tik to, ko iš tiesų reikia. Be visokių būtųjų, būsimųjų laikų ir kitų sudėtingų lentelių. Jei svarbiausia yra kalbėti, tokie dalykai net nereikalingi! Per pirmąsias pamokas mokėmės žodelių, vėliau – kaip juos sujungti. Šiek tiek panaši į vokiečių kalbą, žodžius intuityviai supratau gana greitai.

Kaip Jūs vertinate savo dabartines anglų kalbos žinias?

– Man pavyko išmokti tai, ko norėjau – šnekamąją kalbą. Galiu pasakyti tai, ką noriu. Keliaudama po užsienį nebesidroviu paklausti angliškai kelio ar kiek kainuoja kavos puodelis. Manau, kad tai didelis žingsnis pirmyn per tokį trumpą laiką!

– Ką Jūs rekomenduotumėte žmonėms, kurie dar nekalba angliškai?

– Su šveicarų programa išmokti kalbos galima greitai, reikia tik pradėti! Sėkmės!

Apsilankyk čia – www.SwissLanguages.com – ir gauk nuolaidą kalbų mokymosi programai!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų