REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį minint Lietuvos vietos savivaldos dieną, Vilniuje apdovanota 15 labiausiai įvairiose srityse nusipelniusių savivaldybių. „Auksinių krivūlių“ apdovanojimai įteikti už ryškiausias iniciatyvas ir darbus.

Penktadienį minint Lietuvos vietos savivaldos dieną, Vilniuje apdovanota 15 labiausiai įvairiose srityse nusipelniusių savivaldybių. „Auksinių krivūlių“ apdovanojimai įteikti už ryškiausias iniciatyvas ir darbus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Du apdovanojimus pelnė Tauragės rajono savivaldybė - jai įteikta Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje nominacija „Stipri bendruomenė – stipri Europa" bei Lietuvos verslo konfederacijos nominacija „Už investicinės aplinkos gerinimą“, pranešė Lietuvos savivaldybių asociacija.

REKLAMA

Utenos rajono savivaldybė pelnė Aplinkos ministerijos apdovanojimą „Už progresyvų požiūrį į kraštovaizdžio formavimą, viešųjų erdvių želdinių tvarkymą ir rekreacijos priemonių įgyvendinimą“, o Birštono savivaldybė pagerbta „Už teisingas permainas šilumos ūkyje“, jai įteikta Energetikos ministerijos nominacija.

Neringos savivaldybei apdovanojimas įteiktas „Už atvirumą ir pastangas ES investicijų projektus vykdyti skaidriai“, Akmenės rajono savivaldybė pelnė apdovanojimą, kaip „Savivaldybė, iš kurios 2015 m. daugiausiai savanoriškai atėjo karo prievolininkų atlikti nuolatinę privalomą pradinę karo tarnybą, skaičiuojant procentais nuo savivaldybės gyventojų skaičiaus“. Nominaciją įsteigė Krašto apsaugos ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių rajono savivaldybė įvertinta kaip „Savivaldybė – kultūros puoselėtoja“, o Ukmergės rajono savivaldybė apdovanota „Už bendruomeninių socialinių paslaugų plėtrą“. Zarasų rajono savivaldybė pelnė apdovanojimą „Už didžiausią pažangą gerinant eismo saugą“, Kelmės rajono savivaldybė - „Už visuomenės sveikatos idėjų skatinimą ir sklaidą“.

Panevėžio miesto savivaldybei apdovanojimas įteiktas „Už tikslingą ir veiksmingą švietimui skirtų finansinių išteklių naudojimą“, o Marijampolės savivaldybei - „Už probacijos plėtojimą savivaldoje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauno rajono savivaldybė nominuota kaip „Sparčiausio verslo augimo savivaldybė“, Rietavo savivaldybė pagerbta „Už viešosios diplomatijos puoselėjimą“. Palangos miesto savivaldybė apdovanota „Už efektyvų teritorinį bendradarbiavimą su kaimyninių valstybių regionais“, o Šilutės rajono savivaldybė nominaciją gavo „Už ūkininkų produkcijos vartojimo skatinimą vaikų ugdymo įstaigose“. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atliktų patikrų duomenimis, 2014–2015 metais 24-iose iš 27 Šilutės rajono vaikų ugdymo įstaigose maitinimui buvo naudojamos tik ūkininkų ūkiuose užaugintos kokybiškos daržovės.

REKLAMA

„Auksinės krivūlės riterio“ vardas už nuopelnus Lietuvos savivaldai, jos plėtrai ir stiprinimui šiemet suteiktas jau ketvirtą kadenciją Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidento pareigas einančiam Druskininkų merui Ričardui Malinauskui, Seimo narei Mildai Petrauskienei ir Rietavo merui Antanui Černeckiui.

Pasak premjero Algirdo Butkevičiaus, šiemet jau dešimtą kartą rengiama „Auksinės krivūlės“ apdovanojimų šventė – tai akivaizdus įrodymas, jog Lietuvos savivaldybių asociacijos iniciatyva taip pagerbti pačius sėkmingiausius, kūrybiškiausius ir energingiausius regionų žmones ne tik prigijo, bet jau tapo gražia tradicija.

„Nėra abejonių, kad jūsų didelių pastangų, kryptingo ir kantraus darbo dėka kasmet tvirtėja savivaldos pamatai, gražėja miestų bei miestelių aplinka, pamažu gerėja mūsų piliečių gyvenimas. Juk jūs esate pagrindinė valdžia, tos pirmosios valdžios durys, už kurių kiekvienas pilietis turi rasti profesionalų, jautrų ir atsakingą tarnautoją“, - sakė renginyje dalyvavęs premjeras A.Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų