REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs bankininkas, vadybininkas ir verslininkas Arūnas Šikšta traukiasi iš Vilniaus miesto savivaldybės tarybos.

Buvęs bankininkas, vadybininkas ir verslininkas Arūnas Šikšta traukiasi iš Vilniaus miesto savivaldybės tarybos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sprendimą žinau, esu su juo kalbėjęs. Jis kol kas formaliai neįvykęs, bet, matyt, artimiausiu metu įvyks. Asmeninės aplinkybės jo šiuo metu nelabai leidžia šias pareigas eiti. Bet šiaip mes esame labai dėkingi už tai, kokių per pusmetį jis padėjo padaryti darbų, ir Ekonomikos komitete“, - BNS patvirtino Liberalų frakcijos seniūnas Vilniaus taryboje Vincas Jurgutis.

REKLAMA

Pats A.Šikšta plačiau nekomentavo sprendimo, tik patikino kol kas dar einantis tarybos nario ir Ekonomikos komiteto vadovo pareigas.

„Kai bus oficialūs pareiškimai, tai ir bus. Man tai dar nėra svarbu (...), niekas su niekuo nesusiję, išskyrus su asmeniniais dalykais. Nes aš nesu politikas ir su nieko niekas negali būti susiję, o šiandien tebesu ir komiteto pirmininkas, ir tarybos narys“, - BNS dar trečiadienį sakė jis.

Lėmė asmeninės priežastys

Frakcijos seniūnas nenurodė kokios yra „asmeninės aplinkybės“, tačiau neigė, jog trauktis A.Šikšta nusprendė dėl to, kad nebuvo įsiklausoma į jo idėjas, siūlymus ir pastabas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikrai nėra taip, kad būtų neįgyvendinami jo siūlymai - mes sulaukiame patarimų, klausomės. Bet gal pats tas žanras kaip tarybos nario jam ir mums neleidžia teisingose vietose išgirsti jo pasiūlymus ir jam teisingus pasiūlymus pateikti. Galbūt dabar, kaip ekspertas, jis turės laisvesnes rankas prisidėti“, - tikino liberalų atstovas.

Pasak V.Jurgučio, A.Šikšta yra aukšto lygio specialistas ir ateityje savivaldybės vadovai su juo bendraus „kitame amplua“, bus remiamasi jo patarimais įmonių valdymo ir kitais klausimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V.Jurgutis sakė, kad jo vietą taryboje pagal Liberalų sąjūdžio sąrašą savivaldos rinkimuose turėtų užimti analitikas Kasparas Adomaitis.

„Jis yra analitikas, savo profesinėje srityje dirba su miesto veikimo analizėmis. Kasparas papildys mūsų komandą taryboje, manau, puikiai įsilies į darbus“, - tikino politikas.

A.Šikšta nuo 2013 lapkričio pabaigos iki šių metų rugsėjo ėjo Vilniaus universiteto Tarptautinės verslo mokyklos direktoriaus pareigas, prieš tai vadovavo tuometinio „Hansabanko“ (dabar „Swedbank“) valdybai. A.Šikštai priklausanti „MS Management Service“ valdo grupę „Financial Management Group“. A.Šikšta 2004-2013 metais vadovavo bendrovei „Teo LT“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų