REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Deimantė Kazėnaitė (nuotr. asm. archyvo)

„Man yra garbė, kad mane pristato, kaip jo mylimąją, nes tai yra žmogus, kuriuo aš žaviuosi ir didžiuojuosi. O mano ambicijos yra nukreiptos į kūrybą, tad nėra jokio skirtumo, kas kieno mylimuoju paminėtas“, - išdidžiai, bet su didžiausia meile apie žymiausią šalies fotografą Gediminą Žilinską kalba jo mylimoji ir kolegė Deimantė Kazėnaitė.

6

„Man yra garbė, kad mane pristato, kaip jo mylimąją, nes tai yra žmogus, kuriuo aš žaviuosi ir didžiuojuosi. O mano ambicijos yra nukreiptos į kūrybą, tad nėra jokio skirtumo, kas kieno mylimuoju paminėtas“, - išdidžiai, bet su didžiausia meile apie žymiausią šalies fotografą Gediminą Žilinską kalba jo mylimoji ir kolegė Deimantė Kazėnaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir išsamiau jos pristatinėti nereikia, nes Deimantė moka puikiai kalbėti pati už save.

Apie meilę, fotografiją ir kompromisus.

Politikė, kuri grimuoja. Ganėtinai keistas derinys? Ar dabar jau žinote, kuris kelias bus tas vienintelis?

REKLAMA

Na, visų pirma, politike dar nespėjau tapti, tik krimtau politikos mokslus, nes man tai atrodė įdomu ir svarbu. Nesitikėjau, kad gyvenimas pakryps visai kita linkme, tačiau tai normalus ieškančio ir randančio žmogaus kelias. Svarbiausia galutinis tikslas, o aš jau keli metai esu tame vieninteliame ir įdomiame atradimų kelyje – grimo pasaulyje. Čia aš jaučiausi absoliučiai savo rogėse, esu savimi, laiminga.

Visgi politikos mokslai buvo įdomūs, o ketveri metai prabėgo akimirksniu. Mano žinių niekas neatims, todėl dabar galiu su draugais padiskutuoti apie globalias problemas, man tai yra įdomu. Bet giliai širdyje supratau, kad esu kūrybos ir grožio sferos žmogus.

REKLAMA
REKLAMA

Įrašius jūsų vardą iššoka antraštė: „Deimantę gyvenimo išmokė vyresnis fotografas“. Ar įmanoma atskirti, kokios tai gyvenimo pamokos? Ir ar kada nors pagalvojote, ką veiktumėte, jei nebūtumėte sutikusi Gedimino?

Tai filosofinės, psichologinės pamokos. Gediminas yra emociškai ir psichologiškai labai stiprus žmogus, iš kurio galima pasimokyti. Per pastaruosius trejus metus nemažai papurčiau save iš pamatų, bandžiau suprasti, kodėl esu tokia, kokia esu, ką galiu pakeisti, kad būtų lengviau. Tam pagelbėjo šalia esantis žmogus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sunku pagalvoti, ką būčiau veikusi, nes dabar atrodo, jog niekas negalėtų manęs atitraukti nuo to, ką darau, atrodo, kad kitaip tiesiog negali būti. Bet pažvelgus atgal, manau, kad galėjau nueiti ir kitais keliais, kuriuose, tikriausiai, nebūčiau tokia laiminga ar pilnavertė. Matyt, gyvenime sutinkame sau skirtus žmones, kurie mus nukreipia mūsų tikrosios laimės ir atradimų link. Taip įvyko ir man, todėl dabar nebesvarstau, ką veikčiau.

Gediminui tenka daug dirbti su gražiomis moterimis. Nors, reikia manyti, jog dažnai tenka būti šalia, bet kaip sekasi apsisaugoti nuo moteriško pavydo?

REKLAMA

Dauguma tai stebina, bet šitų problemų nekyla. Visiškai pasitikiu Gediminu, ramia širdimi išlydžiu į visus darbus, nors dabar jau didžiąją dalį atliekame kartu.

Gediminas ryškus, visų mylimas ir žinomas. Ar nepykstate, kad jus pristato, kaip Žilinsko antrą pusę, o ne Deimantės Kazėnaitės mylimasis. Ar neturite noro, būtinybės dominuoti?

Man yra garbė, kad mane pristato, kaip jo mylimąją, nes tai yra žmogus, kuriuo aš žaviuosi ir didžiuojuosi. O mano ambicijos yra nukreiptos į kūrybą, tad nėra jokio skirtumo, kas kieno mylimuoju paminėtas.

REKLAMA

Tai, kad Gediminas yra žinomas ir vertinamas už savo ilgametį įdirbį, akivaizdžius rezultatus ir yra labiau žinomas nei aš, man yra natūralu.

Su fotografu niekada nepailsėsi, visada reikia fotografuoti(s). Ar priešingai? Galbūt savo atostogų, išvykų metu visiškai nesinaudojate fotoaparatu, ilsitės?

Žodžio „reikia“ pas mus nėra, bet turiu begalę nuostabių mūsų kasdienybės nuotraukų. Iš Gedimino neatimsi gražių momentų pastebėjimo jausmo, tad, jei tik pasitaiko linksma akimirka ar gera nuotaika, emocija, jis mėgsta ją įamžinti. Ir man tai labai patinka. Kažkada dar sugebėjau pabambėti, kad senai man fotosesiją darėme, bet buvau „paprotinta“, kad turiu neįkainojamų, natūralių akimirkų kiekvieną dieną. Tada supratau, kad tikrai to nevertinau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiais laikais telefonų technika tiek pažengusi, kad kelionėse didžiąją dalį naudojamės tik jais. Kelia šypsena, kai matome žmones, kurie visur nešiojasi tuos milžiniškus, sunkius fotoaparatus. Susimąstai, ką jie su tokios kokybės nuotraukomis veikia, nes atsiminimams kaupti tikrai nebūtinos geriausios kokybės, didžiausios rezoliucijos nuotraukos. Juk svarbiausia nuotaika.

Beje, kodėl nebandote plėtoti modelio karjeros?

Tiesiog nejaučiu tam poreikio. Modelio darbas neatsiejamas nuo kelionių, ilgų išvykimų. Neįsivaizduoju, kaip, turint harmoningus santykius, galima norėti ilgam išvykti. Vis dėlto jei gaunu įdomių pasiūlymų Lietuvoje, kartais dar grįžtu į šią sferą, nes man patinka fotografuotis.

REKLAMA

Esate labai graži mergina, o šalia jūsų vardo vis atsiranda „įstabi gražuolė“, „stulbinančio grožio“, tačiau, bent man atrodo, kad taip kategoriškai išvaizdos nevertinate. Kas jums yra gražus žmogus, grožis?

Žodžiai „įstabi“, „stulbinanti“ man kelia šypseną. Nežinau, koks mano grožio laipsnis, tačiau aš labiausiai jaučiuosi unikali – taip įvardinčiau savo išvaizdą, tai man patinka matyti ir kituose žmonėse: unikalumas, skirtingumas, savitumas. Lietuvoje yra tokia begalė gražių moterų, kad kiekvieną kartą darbe, sutikus dar vieną įstabią gražuolę, negaliu patikėti, kiek jų yra.

REKLAMA

Man gražus žmogus yra tas, kuris moka save pateikti, išsiskiria įdomiu bendravimu, turi gražią aurą. Jau ne kartą įsitikinau, kad didžiausios gražuolės, būdamos nuobodžios ir nemokančios bendrauti, praranda pusę grožio. Gražūs žmonės turi tikrai gražų vidų – tai neatskiriama.

Esate Gedimino Žilinsko modelis, o gal ir mūza?

Čia jau reiktų klausti paties Gedimino (šypsosi)

Juokaujama, jog trys metai – vestuvės arba viskas. Ar dar nemąstote apie bendrą ateitį?

Visada mąstėme.

Gediminas dažname interviu kalba apie savo sveiką gyvenimo būdą, mitybą. Ar derinatės prie jo? Ir ar šalia daug savo išvaizdai dėmesio skiriančio vyro stengiatės pasitempti?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Natūraliai gaunasi, kad derinuosi, nes, jei kažką gaminu, mąstau, kad ir jam tiktų, o tai reiškia, kad turi būti sveika. Tiesą sakant, iki pažinties su juo nežinojau, kas yra sveika mityba, ką reiškia maisto derinimas, valgiau padrikai, apie nieką per daug negalvodama.

Visą gyvenimą buvau itin liekna, todėl niekad nesusimąsčiau, kad turiu maitintis sveikiau dėl svorio, kaip kitos merginos. Tik vėliau susivokiau, kad nebūtinai dėl svorio žmonės žiūri, ką deda į burną – tai yra platus požiūris į tolimą ateitį. Jei tau įdomu, kaip jausiesi, atrodysi po dešimties metų, turi prisižiūrėti jau dabar. Taip pradėjau sveikiau maitintis, žiūrėti, ką ir kokia seka valgau. Išmokau ir kelias esmines taisykles, kurios jau įaugo man į kraują.

REKLAMA

Tiesa, nesu nei vegetarė, nei veganė, nei žaliavalgė. Kol kas mano sveiką mitybą apima tai, kad derinu maistą, stengiuosi valgyti saikingai. Labai mėgstu vaisius ir daržoves, o jų mitybos racione turi būti daug. Taip pat sportuoju kelis kartus per savaitę, o užpuolus tinginiui šalia turiu draugą, kuris būtinai primins, kad turiu eiti sportuoti.

Visai neseniai gavau laišką iš merginos, kuri parašė, jog žavisi manimi, mano kūnu, klausė, kaip maitinuosi, kad turiu tokius rezultatus. Vis dėlto kitoms merginoms aš negaliu duoti patarimų, nes mažai kam tiks mano taisyklės, jau vien todėl, kad aš niekad nemečiau svorio, o kaip tik bandžiau prisidėti kelis kilogramus. Žinote, norėčiau įkalti žmonėms į galvas, kad ne visi liekni žmonės badauja, ir ne visi apkūnesni žmonės nuolat valgo. Visi mes genuose linkstame į vieną ar į kitą pusę.

REKLAMA

Kaip leidžiate savo laisvalaikį, kokių pomėgių turite?

Dabar mano darbas man toks įdomus, kad tik grįžusi po jo galiu ilgai naršyti internete apie kosmetiką ir makiažo technikas. Domiuosi mada, o kelionėms jaučiu ypatingą aistrą, jose jaučiuosi pakylėta. Patinka tiek aktyvus, tiek pasyvus laisvalaikis, viskas nuo kino iki vakarienių su draugais.

Ar jūsų porai lengva rasti kompromisus?

Ne visada buvo lengva, bet su kiekviena diena vis lengviau. Kuo labiau pažįstam vienas kitą, tuo mažiau jų reikia ieškoti. Žinoma, abu stengiamės vienas kitą suprasti, bet, kai tau rūpi žmogus, tai ir jo poreikiai labai svarbūs. Sunkiausia man, kaip moteriai, suprasti, ko pati noriu, nes, turiu pripažinti, esu šiek tiek skraidanti padebesiais. Manau, kad vyrams netinka užuominos – kol aiškiai nepasakei, ko tau reikia, nenusivilk, kad to negavai. Tad šiame gyvenimo etape mokausi aiškiai įvardinti savo norus, tada ir kompromisų galima ieškoti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų