REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio motociklų žiedinių lenktynių „Moto Grand Prix“ čempionate – pats įtempčiausias, o dar svarbiau – lemiamas sezono laikas. Tolimuosiuose Rytuose laukiama visų čempionų karūnacijos.

Pasaulio motociklų žiedinių lenktynių „Moto Grand Prix“ čempionate – pats įtempčiausias, o dar svarbiau – lemiamas sezono laikas. Tolimuosiuose Rytuose laukiama visų čempionų karūnacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trys etapai per tris savaites – tokį maratoną teks išgyventi „MotoGP“ visų trijų klasių dalyviams. Tiesa, nebus lengva ir šio sporto gerbėjams Lietuvoje – „Viasat Sport Baltic“ kanalą šeštadienį ir sekmadienį reikės jungtis labai anksti. Šeštadienį 6.30 val. ryto prasidės transliacija iš Japonijos Motegi trasos.

REKLAMA

Prieš prasidedant Japonijos „Grand Prix“ bene pagrindinė pokalbių tema – sportininkų traumos. Bene labiausiai savo gerbėjus buvo išgąsdinęs vienas iš pretendentų į titulą Jorge Lorenzo. Šis „Yamaha“ lenktynininkas per treniruotę susižeidė kairį petį. Ne iš karto buvo įsitikinta, kad tai tik paprastas raiščių patempimas. „Esu pasirengęs važiuoti visa jėga ir vėl kautis dėl pergalės“, – aiškino J. Lorenzo, po Aragono etapo atsiliekantis nuo čempionato lyderio Valentino Rossi 14 taškų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip tik kova tarp dviejų „Yamaha“ pilotų taps sezono pabaigos desertu, bet jiems pagalius į ratus bandys kaišioti prastoką sezoną išgyvenęs „Honda“ tandemas. Tiesa, Marcas Marquezas į Japoniją atvyksta traumuotas, bet Dani Pedrosa Aragone įrodė, kad pagaliau gali tapti ir agresyviu bei dėl vietos po saule kovojančiu lenktynininku. Tai nustebino ir čempionato sirgalius, ir apžvalgininkus, o D. Pedrosa(?) sulaukė jūros komplimentų.

Į traumuotų sąrašus prieš Japonijos „Grand Prix“ pakliuvo ir Andrea Dovizioso („Ducati“), o dar viena didelė naujiena – amerikiečio Nicky Haydeno sprendimas iškeliauti į „World Superbike“ čempionatą. Ilgametis čempionato dalyvis 2006 metais buvo užkopęs į pačią viršūnę, o kolegos nepaliaudami kalbėjo, kad čempionate amerikiečio labai trūks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Moto2“ klasėje dar plevenusią mažą intrigą galutinai gali sužlugdyti Esteve Rabato trauma. Ispanui lūžo rankos kaulas, todėl kol kas net neaišku, ar jis galės lenktyniauti Motegi trasoje. Net jei tam ryšis, nuo lyderio prancūzo Johanno Zarco jis atsilieka 78 taškais, todėl privalo uždirbti bent 4 taškais daugiau. Misija sudėtinga. Labai gali būti, kad jau Japonijoje „Moto2“ klasė turės naują čempioną.

Tiesa, E. Rabatą galbūt kiek džiugina faktas, kad nuo kito sezono jis jau keliauja į „MotoGP“ klasę, o pagrindinis priešininkas J. Zarco lieka dabartinėje.

REKLAMA

„Moto3“ klasėje taip pat nedaug liko intrigos. Danny Kento persvara prieš Enea Bastianini siekia 55 taškus. Britas dar tikriausiai neužsidės karūnos Japonijoje, bet, atrodo, karūna jau jo laukia. Kita vertus, „Moto3“ klasėje netrūksta ambicingų jaunuolių, kurie iš paskutiniųjų sieks pasipuošti savo biografiją pergale vienoje sudėtingiausių „MotoGP“ čempionato trasų.

Tiesioginės Japonijos „Grand Prix“ transliacijos: šeštadienis: 6.30 val. „Moto3“ kvalifikacija, 7.20 val. „MotoGP“ treniruotė, 8.05 val. „MotoGP“ kvalifikacija, 9.00 val. „Moto2“ kvalifikacija; sekmadienis: 4.55 val. „Moto3“ lenktynės, 6.15 val. „Moto2“ lenktynės, 7.50 val. „MotoGP“ lenktynės

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų