REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Izraelyje tęsiasi palestiniečių išpuoliai: ketvirtoji auka per kelias dienas (nuotr. SCANPIX)

 Jeruzalėje ketvirtadienį vienas arabas peiliu sunkiai sužeidė izraelietį, o vėliau buvo suimtas policijos, pranešė pareigūnai apie naujausią išpuolį Izraelyje.

9

 Jeruzalėje ketvirtadienį vienas arabas peiliu sunkiai sužeidė izraelietį, o vėliau buvo suimtas policijos, pranešė pareigūnai apie naujausią išpuolį Izraelyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policijos atstovas Micky Rosenfeldas sakė, kad 25 metų sužeistasis yra sunkios būklės po užpuolimo, kuris įvyko netoli vienos pagrindinių Jeruzalės gatvių.

REKLAMA

Naujausi neramumai tarp izraeliečių ir palestiniečių prasidėjo prieš tris savaites ir išplito iš Jeruzalės į kelias vietas Izraelyje bei Vakarų Krante.

Per pastarąsias kelias dienas jau keturi izraeliečiai žuvo nuo peilius ir šaunamuosius ginklus naudojančių palestiniečių užpuolikų, taip pat buvo nukauti penki palestiniečiai, tarp jų trys užpuolikai.

Trečiadienį tokių išpuolių buvo įvykdyta prie vieno prekybos centro vidurio Izraelyje, viename pietiniame miestelyje ir Jeruzalės senamiestyje.

REKLAMA
REKLAMA

Izraelyje ir Vakarų Krante peiliu sužeisti dar trys žmonės

Izraelyje ir Vakarų krante ketvirtadienį per tris naujus išpuolius peiliu buvo sužeisti trys izraeliečiai, vienas iš užpuolikų buvo nušautas; visuomenę kausto baimė, nepaisant valdžios pastangų numalšinti kilusius neramumus.

Nuo sekmadienio, kai Jeruzalės senamiestyje vienas palestinietis nužudė du izraeliečius, buvo užregistruoti mažiausiai aštuoni užpuolimai peiliu, privertę pareigūnus imtis papildomų saugumo priemonių.

Neramumai taip pat išplito į Rytų Jeruzalę ir Vakarų Krantą.

Per pirmą išpuolį ketvirtadienį Jeruzalėje vienas palestinietis peiliu užpuolė 25 metų žydą ir jį sunkiai sužeidė. Užpuolikas buvo suimtas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiek vėliau vienas Izraelio karys ir trys praeiviai buvo subadyti Tel Avive; užpuolikas buvo nušautas.

Pasak policijos, atsuktuvu savo aukas subadžiusį užpuoliką nušovė kitas tame rajone buvęs kareivis.

Daugiau informacijos apie incidentą Tel Avive pareigūnai nepateikė, tik nustatė, kad nukautas asmuo buvo „teroristas“.

Per trečią išpuolį, kuris buvo įvykdytas netoli Kirjat Arbos žydų gyvenvietės okupuotame Vakarų Krante, vienas palestinietis peiliu subadė izraelietį, pranešė kariuomenė. Auka buvo sunkiai sužeista, o užpuolikas pabėgo.

Pareigūnai stengiasi užkirsti kelią panašiems baimę tarp izraeliečių sėjantiems išpuoliams. Dažnai juos daro jauni palestiniečiai, kurie, kaip manoma, veikia pavieniui.

Šie išpuoliai ir riaušės kelia nerimą dėl galimos trečiosios intifados (sukilimo).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų