REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Lietuvos futbolo rinktinė treniruotė Liublianoje (nuotr. LFF.lt /V.Januškos)

Lietuvos futbolo rinktinė pradėjo treniruočių stovyklą Liublianoje prieš artėjančias rungtynes su Slovėnijos komanda ir kitos savaitės dvikovą su Anglija.

14

Lietuvos futbolo rinktinė pradėjo treniruočių stovyklą Liublianoje prieš artėjančias rungtynes su Slovėnijos komanda ir kitos savaitės dvikovą su Anglija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Niekas nenorėjo nusileisti

Į rinktinės stovyklą susirinko visi 24 kviesti žaidėjai. Tiesa, skrydžiai iš skirtingų šalių lėmė, kad ne visi suspėjo į pirmąją treniruotę pirmadienio vakare. Pavyzdžiui, gynėjas Tomas Mikuckis žaidė Rusijos pirmojo diviziono rungtynes Tomske, o saugas Artūras Žulpa keliavo iš Kazachstano.

REKLAMA

„Ilgiausia kelionė vienam iš žaidėjų truko apie 20 valandų, - atskleidė viena rinktinės trenerių Stasys Baranauskas. - Tačiau svarbiausia kad visi susirinko. Per stovyklą turėsime dvi pilnavertes treniruotes, nes pirmadienį buvo atstatomoji, o ketvirtadienį - priešrungtyninė. Stengsimės per tą laiką pasiruošti tai, ką turime suplanavę dvikovai."

Treniruotė Liublianoje

S. Baranausko video interviu:

Pasak S. Baranausko, pozityviai nuteikia tai, kad į rinktinę žaidėjai iš klubų atvyko neblogos sportinės formos: „Tik Vytautas Andriuškevičius paskutines rungtynes Olandijos lygoje praleido rungtynes dėl traumos. Visi kiti daugiau ar mažiau turėjo laiko aikštėje. Lukas Spalvis muša įvarčius. Bochume debiutavo Arvydas Novikovas, naujame klube įsižaidžia Fedoras Černychas. Kuo jie daugiau rungtyniaus, tuo didesnį indėlį galės duoti rinktinei."

REKLAMA
REKLAMA

Nors antradienį Liublianos dangus prapliupo lietumi, kuris nežada sustoti ir artimiausiomis dienomis, antradienio treniruotėje „Športni Park" komplekso stadione futbolininkai kovojo itin azartiškai ir negailėdami savęs. Šiek tiek nerimo treneriams sukėlė smulkios žaidėjų traumos, tačiau visi tęsė kovą iki pabaigos. Foto galerija iš treniruotės „Darėm „akvariumą" (dinamiškas žaidimas tarpusavyje su dviem vartais mažame plote). Ten būna daug smūgių, daug emocijų. Žaidėjai užsivedę, ypač naujesni nori pasirodyti. Niekas nenori nusileisti, visi nori laimėti", - pasakojo patyręs rinktinės gynėjas Tomas Mikuckis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

T. Mikuckio video interviu:

Svajonės išsipildymas

Rinktinėje pirmąjį krikštą jau gavo du naujokai - Marijampolės „Sūduvos" vartininkas Džiugas Bartkus ir saugas Ernestas Veliulis.

„Ačiū Dievui už tai, kad labai didelė svajonė išsipildė. Esu labai laimingas, kad galiu būti čia, pamatyti viską iš vidaus, susipažinti su komanda. Malonu, kad treneriai pamatė ir įvertino, - kalbėjo Dž. Bartkus - Aišku retai būna, kad pakviesti keturi vartininkai, tačiau šį kartą vienas yra diskvalifikuotas, todėl pasisekė man. Man tai bus gera patirtis pasitikrinti save prieš kitus."

REKLAMA

„Nuo mažens stebėdavau rinktinės rungtynes, svajodavau kada nors pats užsivilkti jos marškinėlius. Pirmas dienas šiek tiek nedrąsu, bet lengviau, nes yra pažįstamų iš jaunimo rinktinės, komandos draugų iš „Sūduvos" klubo, jie padeda jei prireikia", - sakė E. Veliulis.

Sieks nenuvilti gerbėjų

Rugsėjį Lietuvos rinktinė svečiuose po atkaklios kovos nusileido Estijai ir dramatiškose rungtynėse palaužė San Marino pasipriešinimą.

Saugas Arvydas Novikovas pripažino, kad nepavyko pateisinti aistruolių lūkesčių bei patikslino savo mintis, kurias išsakė po paskutinių rungtynių Vilniuje.

REKLAMA

A. Novikovo video interviu:

„Nesužaidėme taip gerai, kaip norėjosi ir mums, ir gerbėjams. Po rungtynių pasakiau, kad žaidžiame dėl savęs, bet neturėjau omenyje kad žaidžiame vien tik dėl savęs. Atvažiuojame už Lietuvą, dėl savo fanų, dėl artimųjų. Taip visada buvo ir bus, - kalbėjo futbolininkas - Sakiau, kad žaidžiame dėl savęs taip todėl, kai nepavyksta, norisi viską padaryti geriau, pajusti tą žaidimo malonumą. Fanai visada mus palaikė, tik galbūt tada tikėjosi pamatyti daugiau įvarčių, geresnio žaidimo. Mes to neparodėme. Prieš Slovėniją norime nenuvilti gerbėjų ir revanšuotis."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Novikovo, rungtynės namuose su slovėnais pernai parodė, kad varžovai nėra neįveikiami: "Visi matė, kad mes galime žaisti prieš juos. Padarėme vaikiškas klaidas ir praleidome įvarčių. Tačiau turėjome progų, kur galėjome įmušti. Vieną kartą įmušėme, tik iš nuošalės, kur galbūt nereikėjo papildomai liesti kamuolio."

Slovėnijos ir Lietuvos rinktinės susitiks penktadienį nuo 21 val. 45 min. lietuvišku laiku. Rungtynes tiesiogiai transliuos LRT televizija. Pirmadienį, spalio 12-ąją, Lietuva namuose priims Anglijos futbolininkus. Bilietus į šias rungtynes platina „Bilietai.lt".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų