REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kataro sostinėje Dohoje vykstančiame pasaulio bokso čempionate savo varžovą sužinojo ir Evaldas Petrauskas. Burtų dėka Londono olimpiados prizininkas iškart pateko į antrą etapą, tarp šešiolikos geriausių.

Kataro sostinėje Dohoje vykstančiame pasaulio bokso čempionate savo varžovą sužinojo ir Evaldas Petrauskas. Burtų dėka Londono olimpiados prizininkas iškart pateko į antrą etapą, tarp šešiolikos geriausių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svorio kategorijos iki 64 kg aštuntfinalyje E. Petrauskas ketvirtadienį susitiks su Puerto Riko boksininku Danielito Zorrilla De La Rosa. Pirmoje pasaulio čempionato kovoje D. Zorrila taškais 2:1 (30:27, 29:28, 28:29) įveikė Europos žaidynių prizininką ukrainietį Viktorą Petrovą.

REKLAMA

„Stebėjome šią kovą. Susitiko dviejų skirtingų mokyklų atstovai, buvo atkakli ir lygi kova, nebuvo nė vienas varžovas aiškiai pranašesnis už kitą. Analizuojame puertorikiečio kovą ir rengiame kovos planą. Ar varžovas parankus Evaldui? Sunku nuspėti, nes vieni varžovai parankūs, kiti ne, tai paaiškės tik ringe. Reiks imtis iniciatyvos ir daugiau atakuoti, bet reiks labai įdėmiai ir gintis, išnaudoti kontratakas“, - sakė Lietuvos rinktinės ir E. Petrausko treneris Vladimiras Bajevas“. – „Šis pasaulio čempionas išsiskiria tuo, kad visi varžovai yra panašaus pajėgumo. Svorio kategorijoje atrinkti tik 24 geriausi savo žemynų boksininkai ir nėra aiškių lyderių ar autsaiderių. Su visais reikia kovoti iš visų jėgų“.

REKLAMA
REKLAMA

E. Petrauskas su D. Zorrilla dar nėra susitikę ringe, tai bus pirma jų tarpusavio dvikova. 23 metų E. Petrauskas yra dvejais metais vyresnis už varžovą, tačiau žemesnis net 13 centimetrų.

„Evaldas jau pripratęs, kad visi varžovai yra aukštesni už jį. Viename iš čempionatų Evaldas buvo absoliučiai žemiausias boksininkas, netgi tarp lengvesnių svorio kategorijų boksininkų. Nors varžovas jaunesnis už Evaldą, tai nieko nereiškia. Pastaruoju metu ir 19-20 metų boksininkai pasiekia skambių pergalių. Toks amžius – pats jėgų žydėjimas ir azartas kartais netgi užgožia patirties ar meistriškumo trūkumą“, - apie būsimą varžovą kalbėjo V. Bajevas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinės bokso asociacijos AIBA reitinge 2012 m olimpiados ir šių metų Europos čempionato prizininkas E. Petrauskas užima 11 vietą, D. Zorrila yra 69-as. Ryškiausias puertorikiečio pasiekimas – sidabro medalis šių metų Amerikos konfederacijos čempionate. Finale D. Zorrilla pralaimėjo AIBA reitingo lyderiui kubiečiui Yasnieliui Toledui.

Praėjusiame 2013 m pasaulio čempionate Almatoje (Kazachstanas) puertorikietis iškovojo vieną pergalę ir iškrito po antro etapo. E. Petrauskas laimėjo dvi kovas ir suklupo ketvirtfinalyje, per žingnį nuo medalio.

REKLAMA

Du Lietuvos boksininkai pasaulio čempionate debiutuos šiandien. Svorio kategorijoje iki 69 kg Eimantas Stanionis susitiks su airiu Adamu Nolanu, svorio kategorijoje virš 91 kg Mantas Valavičius susikaus su turku Ali Erenu Demirezenu.

Pasaulio čempionate anksčiausiai iš lietuvių į ringą kopė teisėjas Kęstutis Bagdanavičius. Pirmą čempionato dieną lietuvis ringe teisėjavo australo Davido Biddlo ir argentiniečio Ronano Sanchezo dvikovai. Dar keturiose kovose K. Bagdanavičius dirbo šoniniu teisėju ir boksininkus vertino taškais. K. Bagdanavičius teisėjauja jau trečiame pasaulio čempionate, jis taip pat teisėjavo ir Londono olimpinėse žaidynėse.

Pasaulio bokso čempionate dėl medalių ir 23 kelialapių į kitų metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes kovas pradėjo 260 boksininkų iš 74 šalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų