REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę britų ambasadoje Vilniuje vykusiame pasaulio regbio čempionatui paminėti skirtame renginyje dalyvavo ir Lietuvos futbolo čempiono Vilniaus „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas.

Praėjusią savaitę britų ambasadoje Vilniuje vykusiame pasaulio regbio čempionatui paminėti skirtame renginyje dalyvavo ir Lietuvos futbolo čempiono Vilniaus „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigė vienas geriausių Lietuvos futbolo trenerių, regbis jam yra įdomus ir jis nuolat seka pasaulio čempionato naujienas.

REKLAMA

„Regbis man nėra svetimas, nes nemažai laiko gyvenau Anglijoje ir nuolat domėjausi šia sporto šaka. Dabar vyksta pasaulio čempionatas, todėl domiuosi, žiūriu, skaitau naujienas, seku komandų rezultatus. Gerai sutariu su regbio federacijos prezidentu Ryčiu Davidovičiumi, todėl, gavęs kvietimą, nusprendžiau sudalyvauti regbio renginyje“, – pripažino V. Dambrauskas.

Renginio metu dalyvavo ne tik ambasados darbuotojai, bet ir regbio specialistai, verslininkai ir kiti sporto mėgėjai. V. Dambrauskas teigė, kad norint tobulėti, reikia domėtis ne tik savo atstovaujama sporto šaka: „Kai dirbu futbole, idėjų stengiuosi ieškoti absoliučiai visur – tam, kad pagerinti trenerio darbą, pagilinti žinias. Vienas iš pagrindinių dalykų, iš kurių galima mokytis, yra kitos sporto šakos. Todėl įdomu buvo sužinoti kaip regbyje vyksta komandų paruošimas, kaip dirbama su psichologija ir daug kitų svarbių dalykų“.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirio“ treneris nemažai laiko diskutavo su Lietuvos regbio rinktinės treneriu iš Pietų Afrikos Respublikos Ntando Manyosha. Buvo nuspręsta palaikyti ryšį ir pasidalinti savo žiniomis.

„Susitarėme pabendrauti tam, kad apsikeistume žiniomis ir kad galėčiau sužinoti, kaip dirba regbio rinktinė, kokie metodai yra taikomi, kokie procesai naudojami“, – sakė V. Dambrauskas.

„Žalgirio“ treneris pripažino, kad pasaulio regbio čempionate palaikė Anglijos rinktinę. Pastaroji sensacingai jau prarado viltis patekti į ketvirtfinalį. Taip pat treneris išskyrė tikrą pavyzdį visoms komandinėms sporto šakoms – Naująją Zelandiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Su komandos futbolininkais neteko kalbėtis apie susidomėjimą regbio čempionatu, bet pats visą laiką palaikau Anglijos komandą, nes, kaip minėjau, teko ten gyventi keletą metų. Taip pat stebiu Naujosios Zelandijos rinktinę, kuri yra viena sėkmingiausių komandų visame sporte. Jų komandinio žaidimo, filosofijos galima pasimokyti tiek futbolo, tiek kitų sporto šakų treneriams“, – aiškino V. Dambrauskas.

Treneris pažymėjo, kad visada mielai apsilanko regbio rungtynėse ir žada palaikyti Lietuvos rinktinę Europos Tautų taurės varžybose.

„Aš visada palaikau ir palaikysiu visas Lietuvos rinktines – tiek regbio, tiek kitų sporto šakų “, – pridūrė V. Dambrauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų