REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau spalio 9 dieną startuos Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) naujasis sezonas. Po pasirengimo stovyklų ir draugiškų rungtynių ciklo visos ekipos stos į kovą dėl vieno tikslo – čempionių vardo ir aukso medalių.

Jau spalio 9 dieną startuos Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) naujasis sezonas. Po pasirengimo stovyklų ir draugiškų rungtynių ciklo visos ekipos stos į kovą dėl vieno tikslo – čempionių vardo ir aukso medalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LMKL.lt jums pateiks visų čempionate dalyvaujančių komandų apžvalgas apie tarpsezonio pastiprinimą ir netektis bei artėjančio sezono tikslus. Pirmoji LMKL.lt akiratyje – Vilniaus „Kibirkšties“ komanda.

REKLAMA

2014–2015 metų sezone daugkartinės LMKL medalininkės liko be apdovanojimų ir pasirodymą čempionate baigė ketvirtfinalyje. Šiais metai vilnietės sugrįžtą neslėpdamos ambicijų ir didžiulio noro vėl pasipuošti medaliais.

Netektys. „Kibirkšties“ ekipa šį sezoną pasitinka atsinaujinusi, tačiau savo sudėtyje išlaikiusi net septynias praėjusios sezono krepšininkes. Vilniečių gretose ir toliau išvysime Justiną Kraujūnaitę, Austėją Širšinaitytę, Eglę Šniokaitę, Vitaliją Kaminskytę, Vitą Horobets, Laurą Juškaitę ir Daugilę Šarauskaitę. 2015–2016 metų sezone „Kibirkšties“ marškinėlių nebevilkės Akvilė Vitunskaitė, Ieva Šimkutė, Vita Žilinskaitė, Indrė Dudėnaitė ir legionierė Nyshia Hammonds.

REKLAMA
REKLAMA

Naujokės. Šiame sezone „Kibirkšties“ komandoje bus niekada daug jaunų ir perspektyvių žaidėjų. Iširus Vilniaus „Jaunųjų talentų“ ekipai prie „Kibirkšties“ prisijungė Laurita Jurčiūtė, Gabija Meškonytė, Ieva Savickaitė, Agnė Bobinaitė, taip pat Vilniaus krepšinio mokyklos (VKM) auklėtinė, 15-metė Dalia Donskichytė, kuri šią vasarą su Lietuvos merginų jaunučių rinktine laimėjo B diviziono Europos čempionatą. Artėjantį sezoną daug vilčių dedama į vilniečių naujokę iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV), 28 metų puolėją Shenitą Landry.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak „Kibirkšties“ strategės Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės, legionierė turėtų būti viena ekipos lyderių.

„Tikiuosi, kad ji bus komandos lyderė. Ji bus mūsų pilkasis kardinolas, kuri visada stengsis padėti komandai, atliks juodą darbą. Draugiškos rungtynės parodė, kad kai sunku, tai ji imasi iniciatyvos ir tempia ekipą“, – teigė vilniečių vyr. trenerė.

Tikslai. Praėjusiame sezone „Kibirkšties“ krepšininkėms ant apdovanojimų pakylos užlipti nepavyko. Reguliariajame sezono vilnietės iškovojo 14 pergalių bei tiek pat pralaimėjimų, o ketvirtfinalyje rezultatu 0:2 turėjo pripažinti Klaipėdos „Fortūnos“ pranašumą. Tai buvo pirmas kartas po ketverių metų iš eilės, kuomet „Kibirkšties“ komanda liko be apdovanojimų.

REKLAMA

Artėjant naujajam sezonui Vilniaus komanda ambicijų neslepia, jų tikslas – vėl pasipuošti medaliais.

„Kiekvienas sportininkas visada galvoja apie patį aukščiausią laiptelį. Prieš sezoną turėjome bendrą vakarienę, tai nusprendėme, kad mūsų tikslas – medaliai. Nesvarbu kokios spalvos, tačiau norime medalių. Patirties turime ir tai yra realus siekis“, – artėjančio sezono tikslą įvardijo trenerė J.Štreimikytė-Virbickienė.

Išskirtinumas. Šį sezoną „Kibirkšties“ ekipos ir miesto garbę gins net šešios vilnietės, kuo itin džiaugėsi komandos direktorius Dainius Virbickas: „Smagu, kad šį sezoną pusę komandos sudarys Vilniuje gimusios ir augusios krepšininkės. Tikimės, kad savo miesto krepšininkės pritrauks daugiau sirgalių, kurie ateis palaikyti savo miesto komandos“.

Šaltinis: LMKL.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų