REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Turkija pirmadienį pranešė, kad jos naikintuvai F-16 buvo pakelti perimti vieno Rusijos naikintuvo, įskridusio į šalies oro erdvę netoli sienos su Sirija, ir privertė jį pasukti atgal.

REKLAMA
REKLAMA

 

Turkija pareiškė „griežtą protestą“ Rusijos ambasadoriui Ankaroje dėl šeštadienį įvykusio incidento, sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

REKLAMA

Ankara pareikalavo, kad „tokių pažeidimų nebepasikartotų“, nes priešingu atveju Rusija „bus atsakinga už bet kokį nepageidaujamą incidentą, kuris gali įvykti“.

Rusijos lėktuvas įskrido į Turkijos oro erdvę šeštadienį 12 val. 8 min. vietos (ir Lietuvos) laiku į pietus nuo Jailadahi regiono pietinėje Chatajaus provincijoje, nurodė Užsienio reikalų ministerija.

„Rusijos orlaivis paliko Turkijos oro erdvę ir nuskrido į Sirija, kai buvo perimtas dviejų Turkijos oro pajėgų F-16, patruliavusių tame regione“, – sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Turkijos užsienio reikalų ministras Feridunas Sinirlioglu paragino Rusijos diplomatijos vadovą Sergejų Lavrovą perduoti žinią apie Ankaros susirūpinimą, pridūrė URM.

Jis taip pat kalbėjosi telefonu su NATO šalių diplomatijos vadovais ir NATO vadovu Jensu Stoltenbergu, pažymėjo ministerija.

Rusija ir Turkija jau seniai nesutaria dėl Sirijos krizės: Maskva yra Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) pagrindinė tarptautinė sąjungininkė, o Ankara tvirtina, kad tą konfliktą būtų įmanoma užbaigti tik tuomet, kai Sirijos lyderis paliktų savo postą.

Turkijos nuomone, Rusijos vykdoma bombardavimo kampanija Sirijoje yra „nepriimtina“, o prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas perspėjo, kad Maskva daro „didelę klaidą“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų