REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjero Algirdo Butkevičiaus žentas Evaldas Vaitasius parduoda visas savo valdomas bendrovės „Ministerium“, įtariamos dalyvavus karteliniame susitarime, akcijas.

Premjero Algirdo Butkevičiaus žentas Evaldas Vaitasius parduoda visas savo valdomas bendrovės „Ministerium“, įtariamos dalyvavus karteliniame susitarime, akcijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė pranešė, kad E. Vaitasius nusprendė parduoti 50 proc. „Ministerium“ akcijų įmonės bendrasavininkiui Mantui Krasauskui.

REKLAMA

Nurodoma, kad akcijos bus parduotos už tą pačią kainą, kurią E. Vaitasius sumokėjo įsigydamas akcijas 2015 metų balandį. Sandorį planuojama užbaigti artimiausiu metu, sudarant notarinę sutartį, o už akcijas atsiskaitant bankiniu pavedimu.

„Tikiuosi, jog mano pasitraukimas iš akcininkų sugrąžins mano šeimai ramybę, ir padės sustabdyti pačios bendrovės tolesnį žlugdymą, kuris būtų neišvengiamas dėl nuolatinio puolimo viešojoje erdvėje. Kiekvienas žingsnis, kiekviena nauja sutartis ar laimėtas konkursas viešojoje erdvėje būtų linksniuojamas ir kuriamos išgalvotos istorijos jau vien dėl to, jog tarp akcininkų ir mano pavardė“, - pranešime spaudai teigė E.Vaitasius.

REKLAMA
REKLAMA

E.Vaitasius 50 proc. „Ministerium“ akcijų balandį įsigijo iš buvusios visuomeninės konsultantės Dalios Kutraitės-Giedraitienės sūnaus Simono Giedraičio. Nei premjeras, nei D.Kutraitė-Giedraitienė iki publikacijos žiniasklaidoje ryšių su šia įmone ar jos akcininkais nebuvo deklaravę.

Konkurencijos taryba liepos pabaigoje pranešė šių metų sausį pradėjusi tyrimą įtariant kartelinius susitarimus programavimo bei viešinimo paslaugų konkursuose, kuriuos skelbė Kelių ir transporto tyrimo institutas bei Aplinkos ministerija (AM). Preliminariu tarybos vertinimu, instituto skelbtame programinės įrangos kūrimo konkurse draudžiamą susitarimą galėjo sudaryti bendrovės „Ministerium“, „Nebūk briedis“ bei viešoji įstaiga „TV Europa“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalas 15min.lt pranešė, kad įmonę „Ministerium“ lydi sėkmė valstybiniuose konkursuose. Laimėtoju bendrovė tapdavo pagal ekonominio naudingumo, o ne mažiausios kainos kriterijų.

D.Kutraitė-Giedraitienė, kuri yra vadovavusi „Ministerium“ valdybai, po publikacijos pasitraukė iš visuomeninės premjero patarėjos pareigų.

Tuo metu A.Butkevičius žiniasklaidoje paskelbtą informaciją apie jo žento įmonės veiklą pareiškė vertinantis kaip „purvinos rinkiminės kampanijos“ dalį.

Opozicinė partija Tėvynės Sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) prašė ištirti, ar A.Butkevičius nesinaudojo pareigomis asmeninei naudai gauti, tačiau komisija šią savaitę pranešė, kad netirs, ar premjeras nesupainiojo viešų ir privačių interesų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų