REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusio Vilniaus miesto mero Artūro Zuoko žmona, buvusi parlamentarė Agnė Zuokienė pasitraukė iš Lietuvos socialdemokratų partijos.

Buvusio Vilniaus miesto mero Artūro Zuoko žmona, buvusi parlamentarė Agnė Zuokienė pasitraukė iš Lietuvos socialdemokratų partijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie tai pati A. Zuokienė paskelbė savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

„Puiki diena Londone. Sutikau dukrą, padariau Benetton užsakymą kitai vasarai (bus daug gėlių iš Havajų. Ir grįžta hipiškas stiliukas:)) O svarbiausia, susitikau su gydytoju Rajiv Jalan ir jau žinau, koks bus mano kitas projektas. Nemokamas kepenų tyrimas, nes tai mūsų tamsusis veidrodis. Ir ką, laukiu lėktuvo į Dublina, kur vykstu pasidalinti „Nedelsk“ patirtimi. O tada Prancūzija. Savaitė meditacijos pamokų vienuolyne. Be telefono ir interneto. Per dietos savaitę numečiau 2 kg. Ir dar mečiau partiją. Prasideda naujas etapas“, – skelbia A. Zuokienė.

REKLAMA

Jaučiasi pamesti

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Vilniaus skyriaus vadovas, parlamentaras Juras Požėla portalui tv3.lt patvirtino, kad 2013 m. į LSDP įstojusi A. Zuokienė partijos gretas palieka.

„Taip, tai yra tiesa. Praėjusios savaitės pradžioje mes gavome jos pareiškimą. Ji paskelbė, kad ji metė, tai mes jaučiamės pamesti. [...] Būna žmonių, kad iš tiesų ar nesutampa vykdoma politinė linija ar dar kažkas, tai išeina iš partijos. Tai čia toks pirmas atvejis, kai metė, tai mes tikrai jaučiamės kaip toje lietuvių liaudies pasakoje pamesti nesmagiai“, – aiškino J. Požėla.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, A. Zuokienė nurodė, kad LSDP palieka dėl jai nepriimtinos sveikatos politikos ir atotrūkio tarp partijos vadovybės ir eilinių partijos narių.

„Ji parašė, kad nepritaria vykdomai sveikatos politikai ir kad mato atotrūkį tarp partijos viršūnių ir eilinių narių. Tai aš tik nesupratau, ką ji turėjo omenyje. Matyt, ji save priskyrė prie viršūnių, tai, matyt, per daug buvo atitrūkusi nuo narių“, – sakė J. Požėla.

Politika net trukdo

Portalui tv3.lt A. Zuokienė patvirtino, kad ji likti LSDP gretose nemato pagrindo. Anot jos, priimti sprendimą trauktis iš partijos lėmė socdemų vykdoma sveikatos apsaugos politika ir eilinių partijos narių ir vadovybės santykiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš tikrai nepritariu ministrės vykdomai politikai. Tiesiog ilgą laiką jaučiausi, kad lyg ir teoriškai negalėčiau kritikuoti, nes esame bičiulės toj pačioj partijoj, bet iš tiesų manau, kad niekaip negaliu būti partijoje, kurioje vykdoma būtent tokia sveikatos politika“, – aiškino A. Zuokienė.

Pašnekovė teigė aktyviai važinėjusi po LSDP skyrius, bendravusi su jų nariais ir įsitikino, kad esą partijos vadovybė yra atitrūkusi nuo eilinių partijos narių.

„Jaučiau, kad tie žmonės galbūt taip pat jaučiasi neįvertinti dėl atotrūkio tarp paprastųjų narių ir vadovybės“, – sakė A. Zuokienė.

REKLAMA

A. Zuokienė tikino, kad LSDP yra vienintelė partija, kurios nare ji buvo, ir bent jau kol kas apie prisijungimą prie kitos politinės jėgos negalvoja.

„Jeigu ir kada nors gyvenime turėsiu kokių minčių prisijungti prie kitos partijos, tai tam apsisprendimui prireikės labai ilgo laiko, nes turėjau 40 metų nugyventi, kad padaryti pirmą žingsnį. Dabar pasižiūrėsime, kiek laiko praeis, jeigu to kito žingsnio reikės“, – dėstė pašnekovė.

„Norint daryti gerus darbus, visiškai nereikalinga politika. Atvirkščiai – ji trukdo, tai yra, jeigu tu save pozicionuoji su tam tikra politine jėga, tai netgi trukdo“, – kalbėjo A. Zuokienė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų