REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niekas nepasiginčys, kad vanduo – pats reikalingiausias mūsų organizmui gėrimas, tačiau be jo yra ir kitų, aprūpinančių mus įvairiomis naudingomis medžiagomis.

Niekas nepasiginčys, kad vanduo – pats reikalingiausias mūsų organizmui gėrimas, tačiau be jo yra ir kitų, aprūpinančių mus įvairiomis naudingomis medžiagomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žalioji arbata: mažina osteoporozės, vėžio ir širdies bei kraujagyslių ligų riziką, padeda apsaugoti ląsteles nuo neigiamo laisvųjų radikalų poveikio, stiprina kaulus ir teigiamai veikia dantis. Neturi kalorijų.

REKLAMA

Mėtų arbata: padeda susidoroti su skrandžio veiklos sutrikimais ir pilvo diegliais, gerina virškinimą, pasižymi uždegimus slopinančiomis savybėmis, slopina raumenų skausmus, malšina įtampą. Taip pat neturi kaorijų.

1 % riebumo pienas: turi sudėtingųjų angliavandenių, baltymų ir šiek tiek riebalų, todėl įsisavinamas lėtai, ilgiau jaučiamas sotumas. Palaiko pastovų cukraus lygį kraujyje, sudėtyje esantis kalcis padeda ląstelėms deginti riebalus ir numesti svorio. Stiklinėje (250 g) pieno yra 120 kalorijų.

REKLAMA
REKLAMA

Sojų pienas: mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką, „blogojo“ cholesterolio ir trigliceridų lygį kraujyje. Karvės pieno jis, deja, neatstos – jei apsiribosite tik sojų, ims trūkti kalcio ir vitaminų A bei D. Jei šeimoje kas nors sirgo krūties vėžiu, dėl tokio pieno vartojimo reikėtų pasitarti su gydytoju, kadangi sojose, iš kurių ir gaminamas šis produktas, yra fitoestrogenų, kurie, kaip manoma, gali paskatinti šią ligą. 250 g produkto turi 81 kcal.

Karštas šokoladas arba kakava: gerina nuotaiką, užkerta kelią širdies ir kraujagyslių ligoms, padeda apsisaugoti nuo laisvųjų radikalų poveikio. Viena stiklinė paruošto gėrimo turi apie 250 kcal.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pomidorų sultys be druskos: dėl didelės likopeno koncentracijos saugo nuo daugelio vėžio formų (burnos ertmės, plaučių, skrandžio, kepenų, pieno liaukų, gimdos kaklelio, tiesiosios žarnos ir kt.), neigiamo laisvųjų radikalų poveikio, užkerta kelią širdies ir kraujagyslių ligoms. 250 g sulčių turi 43 kcal.

Spanguolių sultys: saugo nuo dantenų ligų, padeda kovoti su šlapimo takų infekcijomis. Turi gana daug cukraus, todėl arba rinkitės visiškai natūralias (be jokių saldiklių), arba gerkite ne daugiau kaip 1 stiklinę per dieną. 250 g produkto turi 140 kcal.

Apelsinų sultys: vitaminas C stiprina imunitetą, saugo nuo daugelio ligų (pavyzdžiui, vėžio, kataraktos ir kt.). Tai – puikus folio rūgšties šaltinis, todėl sultis ypač naudingos vaikelio besilaukiančioms moterims. 250 g produkto turi 115 kcal.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų