REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
34
Gruzijos vyrų krepšinio rinktinė (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Prastai startavusi, bet galingai „Eurobasket 2015“ grupės varžybose finišavusi Gruzijos rinktinės kupina ryžto pademonstruoti, ką gali, kai visi krepšininkai sveiki ir žaidžia visa jėga. Bent jau taip kalba gruzinų lyderis Zaza Pachulia, pelnantis vidutiniškai 11,6 taško ir atkovojantis 6,2 kamuolio.

34

Prastai startavusi, bet galingai „Eurobasket 2015“ grupės varžybose finišavusi Gruzijos rinktinės kupina ryžto pademonstruoti, ką gali, kai visi krepšininkai sveiki ir žaidžia visa jėga. Bent jau taip kalba gruzinų lyderis Zaza Pachulia, pelnantis vidutiniškai 11,6 taško ir atkovojantis 6,2 kamuolio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turėjome tikrai geras paskutines rungtynes grupėje – reikia tęsti tokį aktyvų ir kietą žaidimą. Vienas dalykas, kurį suvokiau – niekas šiuo metu nėra neįveikiamas. Jei teisingai žaisi, gali nugalėti bet ką. Pralaimėtojas važiuoja namo – parodysime viską, ką galime geriausia“, - kalbėjo 31 metų 211 cm ūgio NBA klubo „Milwaukee Bucks“ vidurio puolėjas.

REKLAMA

Trečiame iš eilės Europos čempionate žaidžianti Gruzijos rinktinė iki šiol buvo persekiojama traumų. 2011 metais Zaza dėl traumos negalėjo padėti komandai antrame etape ir ši finišavo 11 vietoje, o 2013 metais vėl traumų persekiojama nacionalinė ekipa užėmė tik 17 vietą.

„Esame labai sujaudinti, kad dalyvaujame šiame Europos čempionato etape, tai didelė garbė mūsų šaliai. Žinome, kad susiduriame su labai gera komanda. Lietuva žinoma visame pasaulyje. Manau, kiekvienas šioje šalyje žaidžia krepšinį“, - aštuntfinalio Lilyje išvakarėse kalbėjo Z. Pachulia.

REKLAMA
REKLAMA

– Kokie jūsų rinktinės stipriausi ginklai?

– Turime daug ginklų, bet tikrai nepasakysiu jums kokių. Akivaizdu, kad komandinis žaidimas yra pagrindinė mūsų jėga. Paskutinėse rungtynėse šeši žaidėjai pelnė dvigubą taškų skaičių. Tačiau neakcentuojame vien puolimą – gynyba tiek pat svarbi. Tokie mes esame – tampame vyresni, tačiau vis dar turime energijos, aistros. Toks gruzinų profesionalus krepšinis. Esame nepaprastai sujaudinti, kad čia žaidžiame, nes neaišku, kada kitą kartą taip bus.

– Grupės rungtynėse žaidėte banguotai – pralaimėjote olandams, o paskui įveikėte net turkus. Kodėl?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Pradėjome siaubingai – nesugebėjome apsiginti ir užpulti. Tačiau svarbiausia, ne kaip pradėjome, o kaip baigėme. Žinoma, mums šypsojosi sėkmė – patys save įstūmėme į pavojingą situaciją. Tačiau esame atkrintamosiose varžybose ir tai svarbiausia.

– Kiek svarbi aštuntfinalyje bus jūsų dvikova su Jonu Valančiūnu?

– Vienas geriausių žaidėjų neabejotinai. Tačiau šiame sporte lemia dvylika žaidėjų – komanda, o ne vienas. Koncentruosimės ir gynyboje jam padarysime gyvenimą sunkų. Žinote, jei jis įmes 20 taškų, bet mes laimėsime – sutinku su tuo (juokiasi). Labiau dėmesį skiriu savo komandai – kaip mes esame pasiruošę kovoti gynyboje ir puolime. Varžovų vardai mums nesvarbus.

REKLAMA

– Jonas Valančiūnas kartą sakė, kad esate vienas jo draugų už aikštės ribų. Ar dažnai pasikalbate?

– Kai esi toli nuo savo šalies, nesvarbu, ar esi lietuvis, gruzinas, latvis – Amerikoje esi europietis. Tai suartina. Tačiau sekmadienio rungtynėse nebus jokių draugysčių. Ant savo marškinėlių turėsime užrašą Gruzija ir tai man labiausiai rūpės.

– Ar turite kokių ritualų prieš rungtynes?

– Visa šalis tiesiog švenčia mūsų buvimą Europos čempionate. Pirmą kartą esame šiame etape ir antrą kartą prasibrovėme į kitą etapą. Pirmąjį kartą – blogi prisiminimai, nes aš ir Geroge’as Tsintsadze buvome traumuoti ir negalėjome padėti. Šįkart visi sveiki – ir galėsime parodyti, ką galime, kai esame visi komandoje. Žinoma, parodysime, ką galime. Esame maža šalis ir ne taip, kaip jūs, visuomet siekiate aukštų rezultatų. Visa šalis sirgs už mus, jei ne arenoje, tai prie televizijos ekranų. Esu labai laimingas už Gruzijos krepšinį.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Europos krepšinio čempionato aštuntfinalį žais sekmadienį su Gruzija. Rungtynes nuo 22.00 val. Lietuvos laiku tiesiogiai žiūrėkite portale tv3.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų