REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mayra Rosales buvo liguistai nutukusi. Ji negalėjo vaikščioti. Ji negalėjo judėti, nusimaudyti, savimi pasirūpinti. Jos gyvenimu kelis metus rūpinosi šeima ir mylimasis.

REKLAMA
REKLAMA

Jaunos moters sveikata buvo tokia prasta, jog 453 kg. sveriančiai moteriai skubiai reikėjo atlikti kelias sunkias operacijas. Medikai atliko riebalų šalinimo operacijas, tačiau įspėjo, kad ji turi kardinaliai pakeisti požiūrį į gyvenimą, save. 

REKLAMA

Didžiąją dalį svorio moteris atsikratė medikų pagalba, tačiau pati turėjo kardinaliai sureaguoti mitybą, pradėjo sportuoti. Mayra vos galėjo pajudėti, todėl pirmuosius pratimus atliko lovoje, palaipsniui įgaunant vis daugiau jėgų.

„Mano svoris yra medikamentų ir nesveikos mitybos pasekmė. Jis augo labai greitai, tačiau nereiškia, kad aš dieną naktį valgiau – tai liga“, - atvirauja moteris, pripažinusi, jog nebuvo lengva klausyti dietologų patarimų. Dabar ji valgo penkis/septynis kartus per dieną labai mažomis porcijomis, nesveiką maistą pakeitus daržovėmis, vaisiais.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo prieš kelis metus įvykusios operacijos storiausia pasaulyje moteris numetė 80% proc. savo svorio, dabar jai sveriant vos apie septyniasdešimt kilogramų. Pokyčiai yra tiesiog stulbinantys, o ją palaikančių žmonių – milijonai. Savo pasiekimus ir kovą moteris aprašo savo socialiniame tinkle „Facebook“, kur dažnai savo nuotraukomis pasidalijusi Mayra negali patikėti, kokioje siaubingoje situacijoje ji buvo. Nors žiniasklaida Mayra domėjosi ir jos sunkiausiomis gyvenimo akimirkos, tiek svorio numetusi moteris tapo dažna laidų apie sveiką gyvenimo būdą, dietas viešnia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokie kardinalūs pokyčiai išgelbėjo ne tik moters gyvybę, bet ir padėjo sulaukti taip norimo šeimos pagausėjimo. Po šio, suprantama, moteris vėl buvo priaugusi keliasdešimt kilogramų, tačiau artimųjų rūpestis padėjo vėl sustyguoti svorį. 

Dabar 34-erių metų moteris pasakoja, jog numesti svorį ją paskatino ne tik daktarų gąsdinimai, tačiau ir vyresnės sesės istorija. Ji 2008-taisiais buvo pasodinta į kalėjimą dėl savo mažamečio sūnaus nužudymo, palikusi kitus vaikus beglobiais. „Supratau, kad man teks jais rūpintis, todėl neturėjau kito pasirinkimo“, - interviu atvirauja moteris.

Tuo metu Mayra į žiniasklaidos dėmesį pateko ne tik dėl savo milžiniško svorio, bet ir tragiškos šeimos istorijos. Teigiama, jog po nelaimingo įvykio Mayra bandė prisiimti kaltę, tačiau tyrėjai įrodė, jog dviejų metų berniukas mirė nuo sunkių, tiesioginių smūgių į galvą, kurių vos judanti Mayra negalėjo atlikti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų