REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Gintaras Badauskas (nuotr. facebook.com)

Radviliškio rajono apylinkės teismas trims mėnesiams leido suimti Radviliškio rajono policininkę mirtinai sužalojusį vilkiko vairuotoją Gintarą Badauską.

21

Radviliškio rajono apylinkės teismas trims mėnesiams leido suimti Radviliškio rajono policininkę mirtinai sužalojusį vilkiko vairuotoją Gintarą Badauską.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teismas nusprendė, kad įtariamasis gali slėptis nuo ikiteisminio tyrimo, nes dirbdamas tolimųjų reisų vairuotoju gali turėti ryšių užsienyje, BNS sakė teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

REKLAMA

Teismo vertinimu, trijų mėnesių gali pakakti ikiteisminiam tyrimui baigti.

Vyriškio advokatas Arūnas Koskus sako, kad jo klientas suvokia, ką padarė, ir gailisi.

„Jis davė parodymus ir viską pripažino. Žmogus jaučiasi siaubingai - mačiau jo savijautą ir būseną. Jis pilnai, sąmoningai suvokia, ką padarė“, - BNS sakė advokatas.

Pagal pateiktus įtarimus, vyrui gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

Įtariamasis anksčiau buvo baustas penkis kartus už įvairius smulkius Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

REKLAMA
REKLAMA

Iš Belgijos krovinį vežęs vilkikas „Daf“ kliudė pareigūnę ir nesustojęs nuvažiavo. Vilkiką Radviliškyje, Šiaulių gatvėje, apie 900 metrų nuo įvykio vietos, sustabdė kitas patrulių ekipažas. Atvykę medikai konstatavo pareigūnės mirtį.

Vilkiko vairuotojui, 39-ių metų Pakruojo rajono gyventojui, alkoholio matuokliu buvo nustatytas 2,01 prom. girtumas, jis uždarytas į areštinę. Jis dirbo vienoje Radviliškio įmonėje.

Žuvusioji policijoje dirbo tik kiek daugiau nei mėnesį - nuo šių metų liepos 24 dienos. Kolegos ją apibūdino kaip aktyvią sportininkę, ji per trumpą tarnybos laikotarpį buvo spėjusi gauti geras rekomendacijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toje vietoje, kur įvyko nelaimė, greitis buvo apribotas iki 50 kilometrų per valandą, vieta buvo gerai apšviesta, policininkai vilkėjo liemenes, kurie gerai atspindi šviesą, turėjo šviesą atspindinčias krivūles.

Naktį dirbo trys pareigūnai, vienas jų buvo L.Baniulytės kuratorius. Buvo sustabdyti du automobiliai, vieno jų vairuotojui buvo surašytas protokolas. L.Baniulytė jau rengėsi atiduoti dokumentus, kai kitas patrulis pamatė nuo Panevėžio pusės važiuojantį vilkiką. Jis kliudė automobilį „Ford“, kuriame sėdėjo penki žmonės, ir policijos patrulę. „Ford“ važiavę žmonės sužaloti nebuvo.

REKLAMA

Su žuvusia pareigūne budėjusiems kolegoms suteikta psichologinė pagalba, ji teikta ir į tarnybą penktadienį atvykusiems pareigūnams.

Siekiant nustatyti visas nelaimės aplinkybes, policijoje atliekamas vidinis tyrimas.

L.Baniulytė yra 32 per Nepriklausomybės laikotarpį tarnyboje žuvusi policijos pareigūnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų