REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Tragišką avariją sukėlęs vilkiko vairuotojas (nuotr. facebook.com)
21

Po nelaimės, kai partrenkta neblaivaus vairuotojo žuvo policininkė, prezidentė ragina visuomenę ir pareigūnus susitelkti prieš karą keliuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ši skaudi nelaimė įpareigoja visus - ir visuomenę, ir pareigūnus - dar labiau susitelkti ir bendromis jėgomis sustabdyti niekuo nepateisinamą karą keliuose“, - sakoma Prezidentūros pranešime.

REKLAMA

Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnė Ligita Baniulytė žuvo penktadienio naktį tarnybos metu - ją mirtinai sužalojo vilkikas, kurį vairavo neblaivus Pakruojo rajono gyventojas.

Tiek prezidentė, tiek premjeras, tiek vidaus reikalų ministras pareiškė užuojautą dėl pareigūnės žūties.

„Nieko nėra skaudžiau, kai dėl girto vairuotojo kaltės žūsta jaunas, gyvenimo kelią tik pradėjęs žmogus. Nuoširdžiai užjaučiu neseniai priesaiką Tėvynei davusios pareigūnės artimuosius ir kolegas“, - pabrėžė šalies vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

„20-metė mergina siekė būti naudinga kraštui ir visuomenei. Jos žūtis tarnybiniame poste – smūgis visiems mums, praradimas valstybei. Šis trumpas, bet prasmingas pareigūnės gyvenimas yra geriausias pavyzdys, kad jaunoji Lietuvos karta nuoširdžiai ir pasiaukojamai tarnauja šaliai bei žmonėms“, - sakoma premjero Algirdo Butkevičiaus užuojautoje.

„Ypač skaudu, kad praradome jauniausios pareigūnų kartos atstovę, kuri atėjo dirbti su didžiuliu atsidavimu ir nuoširdžiai tikėjo, kad gali pakeisti situaciją“, - teigė vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, asmenims, kurie vairuodami neblaivūs sukelia tragiškus autoįvykius, turėtų būti taikoma maksimali numatyta įkalinimo bausmė, be to, reikėtų labai atidžiai vertinti jų galimybę anksčiau išeiti į laisvę.

„Tie, kurie padarė įvykį su tokiomis pasekmėmis, nemanau, kad ateityje galėtų apskritai vairuoti, jei būdami neblaivūs nužudė kitą asmenį“, - BNS penktadienį sakė S.Skvernelis.

Ministras abejojo, ar administracinių nuobaudų griežtinimas, pavyzdžiui, teisės vairuoti atėmimas visam laikui, būtų veiksminga prevencinė priemonė saugantis nuo „potencialių žudikų“, nes šiuo metu esą yra „ne vienas ir ne du“ tragiški įvykiai, kuriuos sukelia teisių neturintys ar jas praradę neblaivūs vairuotojai. Kaip geresnę prevencinę priemonę S.Skvernelis įvertino Vyriausybės svarstymus dėl prievolės įsidiegti automobiliuose vadinamuosius alkolokus kartą neblaiviems prie vairo pagautiems asmenims, kurie neleistų užvesti automobilio išgėrus.

Žuvusioji policijoje dirbo tik kiek daugiau nei mėnesį - nuo šių metų liepos 24 dienos.

Policijos duomenimis, šiemet neblaivūs vairuotojai sukėlė daugiau kaip 130 avarijų, pernai - 221, užpernai - 191.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų