REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki Europos vyrų krepšinio čempionato pradžios likus dviem dienoms oficiali turnyro interneto svetainė eurobasket2015.org paskelbė naujausią rinktinių reitingą. Nesėkmės „Akropolio“ turnyre su turkais ir graikais Lietuvos rinktinę nubloškė net iki rekordiškai žemos aštuntos pozicijos.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš savaitę paskelbtame reitinge lietuviai dar buvo šešti. Tiesa, nepaisant nemalonių permainų reitingų lentelėje, reikėtų atkreipti dėmesį, kad lietuviai iš visų D grupės rinktinių užima aukščiausią poziciją.

REKLAMA

Tiesa, į nugarą mūsiškiams alsuoja „broliukai“ latviai, kurie per savaitę pakilo viena pozicija ir šiuo metu rikiuojasi devinti. Pirmoji Lietuvos varžovė čempionate Ukraina šiame reitinge žengia 12-ta, belgai – 13-ti. Dėl patekimo į kitą etapą rimtai pakovoti turėsiantys estai reitinge užima 18 vietą, o per pasirengimo etapą niekuo neišsiskyrę čekai – 19-ti.

Į reitingo viršūnę sugrįžo Europos čempionai prancūzai, kurie iš aukščiausios pozicijos išstūmė serbus. Prancūzai reitingo viršūnėje įsitvirtino dukart įveikę Dirko Nowitzkio vedamą Vokietijos rinktinę.

REKLAMA
REKLAMA

Į trečią vietą šoktelėjo visas 9 pergales pasirengimo etape iškovoję kroatai, kurie iš šios pozicijos išstūmė ispanus. Pastarieji per pasirengimo ciklą taip pat nepatyrė pralaimėjimo kartėlio. Tiesa, ispanų varžovais buvo toli gražu ne pačios rimčiausios rinktinės.

Penketuką užbaigė slovėnai, kurie nors ir dukart pralaimėjo serbams, tačiau pademonstravo gana įtikinamą žaidimą.

VISŲ EUROPOS ČEMPIONATO RINKTINIŲ REITINGĄ RASITE KITUOSE PUSLAPIUOSE:

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų