REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Jonas Valančiūnas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

„Gal tai nebuvo į naudą, kad aš turėjau išvykti ir vėliau prisijungiau, bet ką turėjome, tą padarėme. Stengėmės maksimaliai pasiruošti, susižaisti su komanda ir manau neblogai išėjo“, - per paskutinę spaudos konferenciją Lietuvoje kalbėjo mūsų šalies rinktinės vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas.

30

„Gal tai nebuvo į naudą, kad aš turėjau išvykti ir vėliau prisijungiau, bet ką turėjome, tą padarėme. Stengėmės maksimaliai pasiruošti, susižaisti su komanda ir manau neblogai išėjo“, - per paskutinę spaudos konferenciją Lietuvoje kalbėjo mūsų šalies rinktinės vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas apie varžovus D grupėje „Toronto Raptors“ vidurio puolėjas tvirtino, kad negali nė vieno nuvertinti: „Visada ką nuvertini, tas geriausiai sužaidžia prieš tave, tai manau, nuo pirmų rungtynių iki paskutinių tikrai bus kova nebloga.“

REKLAMA

J. Valančiūnui galutinis Lietuvos rinktinės dvyliktukas pasirodė pajėgus, o žaidėjai tie, kurių reikėjo. „Visi jauni taip pat naujokai dirba stengiasi. Kas jau pateko, džiaugsmas. Atsimenu, kai aš pirmą kartą patekau, man buvo labai daug džiaugsmo. Tai tikrai dirbame visi iš visų jėgų“, - komentavo jis.

– Kokį sugalvojote „krikštą“ rinktinės naujokams?

– Turi kažką pasiūlyti? Ne, neturime krikšto kažkokio. Krikštas bus pirmos rungtynės.

– Ar tikitės didelio palaikymo?

– Aš tikiuosi. Girdėjau, kad labai nemažai žmonių važiuoja pažiūrėti mūsų, tai yra džiugu. Sirgaliai yra labai svarbu. Atmosfera arenoje yra kaip šeštas žaidėjas.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar verta nerimauti dėl startinio jaudulio?

– Jaudulys buvo ir pasirengimo varžybose, ir dabar gal bus jaudulio pirmose rungtynėse, bet aš manau, kaip susitvarkysime su tuo jauduliu, kaip jį nugalėsime ir save – taip ir žaisime. Tiek pat ir Graikijoje jau bandėme įsivažiuoti į tą ritmą. Viską darėme kaip darysime per čempionatą, kad įvažiuotume į tą ritmą ir manau neblogai sekėsi. Gal neatspindėjo gerų labai rezultatų, bet vis tiek bandėme įsivažiuoti į tą ritmą.

– Ką galite pasakyti apie pirmus varžovus?

– Ukrainos rinktinės dar neanalizavome. Pirmos rungtynės vis tiek. Tikrai būsime pasiruošę.

– Kas buvo sunkiausia per pasirengimo laikotarpį?

– Sunkiausia yra gynyba. Sunkiausia yra išmokti visas schemas. Kiekvienas treneris turi savų gynybos schemų. Buvau pripratęs prie Toronto komandos, o dabar man reikia kažką kitaip daryti. Tai buvo sunkiausia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Jonas Valančiūnas tikriausiai sulauks papildomo varžovų dėmesio?

– Žiūrėsim. Jeigu mane dvigubins, manau, turime gerus metikus, turime kas gali įmesti, kas gali prasiveržti po perdavimo. Tai tikrai būsiu labai laimingas, jeigu ir neįmetęs nė vieno taško turėsiu septynis rezultatyvius perdavimus ir mes laimėsime. Tikrai yra ginklų prieš kažkokią specialią gynybą.

Priešpaskutinę treniruočių dieną Kaune Jonas Kazlauskas kartu su trenerių štabu padėkojo už darbą dviem kandidatams į rinktinę – Žygimantui Janavičiui ir Artūrui Gudaičiui. Dar anksčiau su nacionaline ekipa atsisveikino Adas Juškevičius, Rokas Giedraitis ir Marius Runkauskas.

REKLAMA

Galutinis Lietuvos rinktinės dvyliktukas: Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius, Renaldas Seibutis, Mindaugas Kuzminskas, Artūras Milaknis, Paulius Jankūnas, Jonas Valančiūnas, Antanas Kavaliauskas, Deividas Gailius, Domantas Sabonis, Robertas Javtokas, Jonas Mačiulis.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pasirengimą Europos čempionatui baigė pralaimėjimu – nusileido Akropolio turnyro šeimininkams graikams 62:67. Iš viso per 10 kontrolinių rungtynių lietuviai suklupo triskart ir iškovojo septynias pergales.

Iš kandidatų į rinktinę išsiskyrė Jonas Valančiūnas – vos keturis draugiškus mačus žaidęs NBA klubo „Toronto Raptors“ vidurio puolėjas vidutiniškai pelnė 12,8 taško, atkovojo 9,3 kamuolio ir rinko 16 naudingumo balų.

Lietuvos nacionalinė ekipa kovas Europos čempionate pradės rugsėjo 5 dieną 21.30 val. dvikova su Ukraina. D grupėje J. Kazlausko auklėtinių taip pat lauks Latvija, Estija, Belgija, Čekija. Visas lietuvių rungtynes tiesiogiai stebėkite portale tv3.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų