REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau rugsėjo 5-ąją, šeštadienį, startuoja taip ilgai lauktas Europos vyrų krepšinio čempionatas. Kontrolinių rungtynių ciklą (7 pergalės/3 pralaimėjimai) užbaigusi Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė šiuo metu Kaune šlifuoja paskutines detales ir ruošiasi atidarymo dvikovai su Ukraina. Vėliau lauks dvikovos su latviais, belgais, estais ir čekais.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas apsisprendė ir dėl galutinės savo kariaunos sudėties. Kovoti dėl čempionato aukso vyks Mantas Kalnietis, Deividas Gailius, Jonas Mačiulis, Renaldas Seibutis, Domantas Sabonis, Antanas Kavaliauskas, Paulius Jankūnas, Robertas Javtokas, Jonas Valančiūnas, Mindaugas Kuzminskas, Artūras Milaknis bei Lukas Lekavičius.

REKLAMA

tv3.lt kalbinti krepšinio ekspertai įvertino Lietuvos rinktinės pasirengimo etapą, įvardijo klaidas, kurias būtina pabandyti ištaisyti iki čempionato pradžios bei pateikė savo nuomonę, koks turėtų būti standartinis Lietuvos rinktinės starto penketas.

 

Kaip vertinate Lietuvos rinktinės kontrolinių rungtynių ciklą?

Buvęs krepšininkas Sergejus Jovaiša:

„Kaip visada pasirengimo etape vyksta paieškos, eksperimentai, naujų žaidėjų integravimas. Ieškoma ryšių tarp žaidėjų. Todėl visiškai nesureikšminu kontrolinių rungtynių rezultatų. Buvo tikrai gerų rungtynių, pavyzdžiui, su australais. Buvo ir katastrofiškų bei nesuprantamų, kaip rungtynės su kroatais, bei paskutinis kėlinys su turkais.

REKLAMA
REKLAMA

Paskutinės rungtynės su graikais buvo panašu į tai, ką mes norėtume matyti. Tose rungtynėse buvo ir nuotaika, ir įsitraukimas į rungtynes. Tose rungtynėse matėsi produktyvus Jono Kazlausko darbas. Gal ir ne viską žaidėjai išpildė, bet paskutinės rungtynės nuteikė optimistiškiausiai. Turėjome galimybę laimėti, nors net nebuvome optimalios formos.

J. Kazlauskas – ne toks treneris, kuris vežtųsi „turistus“ į Europos vyrų krepšinio čempionatą. Visi žaidėjai, kurie pateko į 12-tuką, yra trenerio planuose. Vieni daugiau padės komandai su vienais varžovais, kiti – su kitais. Kiekvienas žaidėjas, kuris dalyvaus čempionate, turės įnešti tam tikrą indėlį.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Treneris Rolandas Jarutis:

„Kaip ir minėjo treneris J. Kazlauskas, pasirengimo etape rinktinė toli gražu nepasiekė optimalios formos. To, iš tikrųjų, ir nereikia. Maža to, ne tokia pajėgi D grupė suteiks papildomų rungtynių įsižaisti bei susižaisti.

Retai kada pasitaiko tokia proga, kad grupės etape galėtume gludinti bei atrasti savo žaidimą. Tos papildomos dienos itin bus naudingos Mantui Kalniečiui ir Jonui Valančiūnui, kuriems dar reikia atsigauti. Jonas Mačiulis ir Mindaugas Kuzminskas taip pat dar toli nuo geriausios formos.“

Ką reikėtų skubiai taisyti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidime? PEREITI Į KITĄ PUSLAPĮ!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų