REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mokesčių inspektoriai Kaune ir Klaipėdoje išaiškino naudotų automobilių prekeivius, kurie siekė nuslėpti apie trečdalį milijono eurų mokesčių.

Mokesčių inspektoriai Kaune ir Klaipėdoje išaiškino naudotų automobilių prekeivius, kurie siekė nuslėpti apie trečdalį milijono eurų mokesčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija atskleidė įmonę, kuri prekiaudama naudotais automobiliais nepagrįstai taikė nulinį pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą ir bandė išvengti beveik 250 tūkst. eurų šio mokesčio. Įmonė automobilių už daugiau nei 1 mln. eurų neva tiekė dingusioms Latvijos bendrovėms, kurias į sandorius įtraukė mėgindama išvengti PVM, nors automobilius parduodavo pirkėjui Lietuvoje.

REKLAMA

„Iš kitų ES šalių įsigytus automobilius įmonė tik formaliai tiekė Latvijos bendrovėms, taikydama 0 proc. PVM tarifą. Bendradarbiaujant su Latvijos mokesčių administratoriumi paaiškėjo, kad sandoriai vyko sukčiaujant – PVM sąskaitose faktūrose nurodytos Latvijos bendrovės nerastos, o tikrinta įmonė nepateikė įrodymų, kad parduotus automobilius išgabeno iš Lietuvos“, - pranešime spaudai teigė Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos viršininko pavaduotojas, atliekantis viršininko funkcijas, Gintautas Muznikas.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija savo ruožtu išaiškino iš JAV atgabentais nenaujais automobiliais prekiavusią uostamiesčio bendrovę, kuri siekdama išvengti pelno mokesčio klastojo automobilių pardavimo kainas. Į mokesčių inspektorių akiratį ji pateko dėl neadekvačiai mažo pelningumo: daugiau nei 5 mln. eurų apyvartą per kelerius metus pasiekusi įmonė apskaičiavo iš viso vos 7 tūkst. eurų pelno mokesčio - įmonės pelningumas ženkliai atsiliko nuo sektoriaus vidurkio. Įtarimų kėlė ir ypač mažas į NVS šalis eksportuotų automobilių antkainis, siekiantis tik 0,04 proc. vienam automobiliui (50 centų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendradarbiaujant su užsienio mokesčių administratoriais atskleista, kad dalį automobilių Klaipėdos bendrovė pardavė už didesnę kainą, nei apskaityta.

Anot Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Kontrolės departamento direktorės pavaduotojos Vidos Okuličienės, įmonė 415 tūkst. eurų suma nepagrįstai sumažino beveik 160 automobilių pardavimo pajamas. Patikrinimo metu bendrovei papildomai priskaičiuota į biudžetą sumokėti 89 tūkst. eurų pelno mokesčio, delspinigių ir baudų. Tokiam VMI sprendimui, atmetusi verslininkų skundą, pritarė ir Mokestinių ginčų komisija.

Valstybinė mokesčių inspekcija pastebi, kad dėl pajamų neapskaitymo prekybos naudotais automobiliais sektorius kol kas išlieka vienas rizikingiausių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų