REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Lietuvos nacionalinė vyrų futbolo rinktinė, besirengianti 2016 metų Europos čempionato E grupės atrankos rungtynėms Taline su Estija ir Vilniuje su San Marinu, pirmadienį Kaune pradėjo treniruočių stovyklą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Lietuvos futbolo federacijos pranešimo, į pirmąją treniruotę Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione susirinko visi 24 futbolininkai, kurių buvo tikimasi atvykstant.

REKLAMA

 

Šiek tiek pasiskubinti teko tik Fiodorui Černychui – saugas pirmadienį baigiantis žaidėjų registracijos periodui pasirašė sutartį su Balstogės „Jagiellonia“ (Lenkija) ir iki pirmosios treniruotės vakare spėjo sugrįžti į Kauną.

Po pakvietimo į rinktinę į klubą pakeitė ir kitas saugas Vykintas Slivka, kurį Turino „Juventus“ (Italija) ekipa paskolino Olandijos „Den Bosch“ klubui.

Keli žaidėjai į rinktinę grįžo po ilgesnės pertraukos. Vienas jų – Anglijoje žaidžiantis jaunas saugas Deimantas Petravičius. „Komanda kiek pasikeitusi, yra daugiau jaunesnių žaidėjų. Tokių kaip Vykintas Slivka, Lukas Spalvis – su kuriais esu žaidęs jaunimo rinktinėse. Vis dėlto dar jaučiuosi kaip naujokas, teko žaisti vos pora rungtynių“, – kalbėjo D. Petravičius.

REKLAMA
REKLAMA

Po trijų dienų treniruočių stovyklos Kaune lietuviai išvyks į Taliną, kur šeštadienį vyks rungtynės prieš Estijos futbolininkus. Kitą antradienį Lietuvos komanda namuose priims San Marino vienuolikę.

„Varžovai tikrai pažįstami, ypač estai. Turime pasistengti ir iškovoti šešis taškus. Šios rungtynės labai svarbios turnyro lentelės atžvilgiu“, – teigė saugas Artūras Žulpa.

E grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Anglija 6 6 0 0 18:3 18

2. Šveicarija 6 4 0 2 13:4 12

3. Slovėnija 6 3 0 3 12:7 9

4. Estija 6 2 1 3 3:5 7

5. Lietuva 6 2 0 4 4:12 6

6. San Marinas 6 0 1 5 0:19 1

Prancūzijoje vyksiančiame 2016 metų Europos futbolo pirmenybių finaliniame etape pirmą kartą dalyvaus 24 rinktinės, o turnyro šeimininkė atleista nuo atrankos varžybų. Dėl likusių 23 kelialapių kovoja 53 Senojo žemyno komandos, suskirstytos į devynias atrankos grupes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dvi geriausios grupių rinktinės ir sėkmingiausiai pasirodžiusi tarp trečiojoje pozicijoje likusių ekipų iš karto pateks į finalinį UEFA Euro 2016 (birželio 10 – liepos 10 d.) futbolo čempionato etapą. Dėl likusių keturių vietų atkrintamosiose varžybose kovos aštuonios trečiąsias vietas grupėse užėmusios vienuolikės.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų