REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujienų ir pramogų portalas tv3.lt pristato artėjančio Europos vyrų krepšinio čempionato grupių etapo dalyvius. Šįkart kviečiame susipažinti su C grupe, kurioje varžysis Nyderlandai, Graikija, Kroatija, Slovėnija, Makedonija bei Gruzija.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuviams C grupės komandų likimas yra itin svarbus, mat būtent keturios stipriausios rinktinės iš šio šešetuko taps potencialiais mūsiškių varžovais pirmajame atkrintamųjų varžybų etape – aštuntfinalyje. Kovos šioje grupės žada būti itin aršios, mat į ją pateko net trys Balkanų šalių atstovai – makedonai, slovėnai ir kroatai. tv3.lt kalbinti ekspertai vertindami šios grupės komandų galimybes išskyrė stiprų trejetuką. Anot jų, pirmąsias tris vietas turėtų pasidalyti Graikija, Kroatija ir Slovėnija. Ketvirtoji vieta su atsarga yra rezervuojama makedonams. Tačiau, anot specialistų, čempionate galima laukti staigmenos iš Gruzijos, kuri pergalės prieš makedonus atveju, greičiausia, išoktų į benuvažiuojantį atkrintamųjų varžybų traukinį. Paskutinė vieta grupėje turėtų atitekti Nyderlandams.

REKLAMA

Buvęs krepšininkas Sergejus Jovaiša:

„Pirmosios trys grupės rinktinės yra maždaug aiškios. Slovėnai turėtų patvirtinti savo, kaip stiprios vidutiniokės statusą. Kartu su graikais ir kroatais slovėnai dalinsis 1-3 vietas grupėje. Dėl ketvirtosios vietos staigmeną gali pateikti Gruzija. Bet grupės etape jie tiesiog privalės įveikti Makedoniją. Labai norisi, kad gruzinai pateiktų staigmeną. Sėkmingai susiklosčius situacija, jie taptų lietuvių varžovais aštuntfinalyje. Sutikite, tai būtų geresnis variantas nei Makedonija. Paskutinę vietą grupėje užims Nyderlandai.“

REKLAMA
REKLAMA

Treneris Rolandas Jarutis:

„Neturėjau galimybės stebėti daug šios grupės rinktinių rungtynių, bet iš to, kad pastebėjau, tai išskirčiau Kroatiją, Graikiją bei Slovėniją. Šis trejetas yra itin stiprus. Tie patys graikai turi ilgą atsarginių žaidėjų suoliuką, tad visiškai nesvarbu, kad pas juos trūksta metikų, tačiau suburta itin stipri gynėjų grandis. Lenktynes dėl ketvirtos vietos grupėje turėtų laimėti Makedonija. Norėčiau tikėti, kad Gruzija pademonstruos kokybišką žaidimą ir išstums makedonus iš ketverto. Šių rinktinių tarpusavio dvikova bus lemiama. Nyderlandai turėtų finišuoti paskutiniai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

tv3.lt prognozė: 1. Kroatija, 2. Graikija, 3. Slovėnija, 4. Gruzija, 5. Makedonija, 6. Nyderlandai.

Kiekvienos rinktinės kelias į Europos vyrų krepšinio čempionatą:

Nyderlandai 15 rungtynių – 5 pergalės – 10 pralaimėjimų

Nyderlandai-Italija 52:64, Nyderlandai-Vokietija 55:59, Nyderlandai-Austrija 49:58, Nyderlandai-Belgija 49:65, Nyderlandai-Islandija 55:80, Nyderlandai-Islandija 73:65, Nyderlandai-Ilinojaus universitetas 81:54, Nyderlandai-Didžioji Britanija 69:63, Nyderlandai-Portugalija 82:57, Nyderlandai-Filipinai 82:69, Nyderlandai-Islandija 65:67, Nyderlandai-Estija 58:60, Nyderlandai-Graikija 80:92, Nyderlandai-Lietuva 72:94, Nyderlandai-Turkija 94:95.

Vyriausiasis treneris: Toonas Van Helfterenas

Išplėstinė rinktinės sudėtis:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų