REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"A lygos“ čempionato 25-ojo turo apžvalga.

"A lygos“ čempionato 25-ojo turo apžvalga.

REKLAMA

Išeiginė. Trys taškai į čempionato lyderio Vilniaus „Žalgirio“ taupyklę įkrito nesužaidus anksčiau planuotų rungtynių – Pakruojo „Kruojai“ nusprendus pasitraukti iš varžybų, sostinės futbolininkams įskaityta techninė pergalė. Būsimuose turuose analogišką dovaną gaus tos komandos, kurios pagal tvarkakaraštį turėjo žaisti su „Kruoja“.

REKLAMA
REKLAMA

Pusiausvyra. Dar labiau atitrūkti „Žalgiriui“ persekiotojai neleido – pergales iškovojo antrą, trečią ir ketvirtą vietas užimančios komandos. Čempionų pranašumas prieš „Trakus“ išliko 5, prieš Klaipėdos „Atlantą“ – 13, o prieš Marijampolės „Sūduvą“ – 18 taškų.

REKLAMA

Kerštas. Prieš kiek daugiau nei tris savaites „Trakai“ netikėtai pralaimėjo „Šiauliams“, o „Atlantas“ iššvaistė dviejų įvarčių persvarą žaisdamas su Kauno „Stumbru“. Šįkart ir vieni, ir kiti tiems patiems varžovams atseikėjo po keturis įvarčius. Klaipėdiečiai prieš „Stumbrą“ laimėjo 4:1, o trakiškiai prieš šiauliečius – 4:2. Kauno „Spyriui“ už pralaimėjimą antrajame rate atkeršijo ir „Sūduva“, išvykoje nugalėjusi 1:0 bei savo pranašumą prieš vieneriomis rungtynėmis daugiau sužaidusią laikinosios sostinės komandą padidinusi iki 7 taškų.

REKLAMA
REKLAMA

Trys. Tiek įvarčių per vienerias rungtynes „Trakų“ puolėjas Davidas Aršakianas įmušė trečią kartą šį sezoną. Be jo, hat-trickais „SMScredit.lt A lygoje“ šiemet po sykį sugebėjo pasižymėti tik trys žaidėjai – Andrejus Paniukovas iš „Atlanto“, Tomas Radzinevičius iš „Sūduvos“ ir Eliandro iš „Žalgirio“. Kita vertus, A.Paniukovas dukart siuntė kamuolį į varžovų vartų tinklą po keturis sykius per rungtynes.

Priartėjo. 16 kartų įmušęs D.Aršakianas snaiperių rikiuotėje pavijo „Stumbro“ puolėją Artūrą Rimkevičių. Daugiau sykių čempionate yra įmušę tik A.Paniukovas ir T.Radzinevičius, kurie savo statistikos šįkart pagerinti negalėjo – abu ne savo noru ilsėjosi dėl nuobaudų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ruožas. Įvarčiu prie D.Aršakiano benefiso prisidėjo ir „Trakų“ saugas Vaidotas Šilėnas. Tik šią vasarą riterių gretas papildęs futbolininkas įmušė trečioje dvikovoje iš eilės, o per pastarąsias šešerias rungtynes asmeninę sąskaitą papildė penkiais taikliais smūgiais.

Nesustabdomi. „Atlantas“ ir be A.Paniukovo laimėjo nesunkiai. Skirmantas Rakauskas įmušė dukart, uostamiesčio komanda nušlavė „Stumbrą“, iškovojo penktą pergalę iš eilės ir nepralaimėjo jau vienuolikoje pastarųjų dvikovų.

Salė. „Stumbras“ šįkart irgi negalėjo pasigirti optimalia sudėtimi – saugas Nerijus Mačiulis ir gynėjas Tomas Snapkauskas su Kauno „Inkaru“ buvo išvykę į Austriją žaisti salės futbolo UEFA čempionų lygos atrankos turnyre.

REKLAMA

Pyktis. Kai „Atlantui“ pirmaujant 3:0 kamuolys baudos aikštelėje atsimušė į „Stumbro“ gynėjo Rimvydo Sadausko ranką ir buvo skirtas 11 metrų baudinys, jaunas žaidėjas susikaupusį susierzinimą išliejo ant už vartų stovėjusio reklamos stendo – stipriu spyriu kaunietis jį sugadino.

Pragmatiškai. „Kartais, nors ir negražiai žaidi, imi tuos tris taškus ir važiuoji toliau“, – sunkias rungtynes su „Spyriu“ įvertino pergalingą įvartį įmušęs ketvirtą pergalę iš eilės iškovojusios „Sūduvos“ gynėjas Vaidas Slavickas.

REKLAMA

Sausra. Utenos „Utenis“ nelaimėjo aštuntą kartą iš eilės – namie sužaidė 0:0 su „Klaipėdos granitu“. Uteniškiai ketvirtą sykį paeiliui neįmušė savo stadione, tačiau derėtų pastebėti, kad jie trejose iš tų ketverių rungtynių ir nepraleido.

Pertrauka. „SMScredit.lt A lyga“ į aikštes grįš rugsėjo 10-ąją – skelbiama pertrauka, per kurią kai kurie futbolininkai ilsėsis, o kai kurie atstovaus savo šalių nacionalinėms arba jaunimo rinktinėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų