REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekviena Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės karta turėjo aiškų lyderį tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Kas į šį vardą pretenduoja dabartinėje Jono Kazlausko komandoje? „Šiai dienai nematau lyderio rinktinėje ir tai yra problema“, - tikina krepšinio specialistas Algirdas Brazys.

Kiekviena Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės karta turėjo aiškų lyderį tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Kas į šį vardą pretenduoja dabartinėje Jono Kazlausko komandoje? „Šiai dienai nematau lyderio rinktinėje ir tai yra problema“, - tikina krepšinio specialistas Algirdas Brazys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Anksčiau būdavo paprasta rinktinę stebėti – būdavo Šarūnas Jasikevičius. Visąlaik buvo ir Linas Kleiza. Nesvarbu, ar buvo jaunesnė komanda, ar vyrų – L. Kleiza visuomet išsiskirdavo. Kai būdavo sunkūs momentai, jis nebijodavo imtis atsakomybės ir patraukdavo komandą, - tv3.lt komentavo A. Brazys. - Lyderių savybių turėjo ir broliai Lavrinovičiai. Ypač Darjušas, kuris sugebėjo ne tik aikštelėje, bet ir drabužinėje pasakyti tinkamą žodį, užvesti komandą. Tokio žmogaus sakyčiau dabar tikrai nėra.“

REKLAMA

Per dešimties kontrolinių rungtynių ciklą rengiantis Europos čempionatui J. Kazlausko auklėtiniai iškovojo septynias pergales ir patyrė tris pralaimėjimus. Iš kandidatų į rinktinę išsiskyrė Jonas Valančiūnas – vos keturis mačus žaidęs NBA klubo „Toronto Raptors“ vidurio puolėjas vidutiniškai pelnė 12,8 taško, atkovojo 9,3 kamuolio ir rinko 16 naudingumo balų.

„Šiai dienai Jono lyderiu nematau nei pagal charakterį, nei pagal žaidimą. Kad vidurio puolėjas būtų lyderis, turi būti charakteris ir kamuolys turi jį pasiekti. Galbūt jam bando daugiau duoti praktikos, kad prie komandos pripratinti. Bet jis nėra rinktinės lyderis“, - aiškino krepšinio specialistas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak trenerio, lyderio vaidmuo kol kas per sunkus ir Mantui Kalniečiui: „Praleistas sezonas ir traumos Mantui davė daug neigiamų dalykų. Jis žaidžia ne savo žaidimą – per vargus ir skausmus stebint iš šono. Ne tas žmogus, kuris kurį esame pratę matyti. Viskas vyksta per jėgą, ji nejaučia malonumo žaisdamas. Žinant Mantą, jis nėra savas šiai dienai.“

Pašnekovas pritarė, kad galbūt pagal charakterį, sportinį pyktį komandą vesti į priekį galėtų būti ir Jonas Mačiulis, tačiau ir jam iki to tikrojo lyderio taip pat trūksta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per pasirengimo laikotarpį daugiausiai taškų pelnė Artūras Milaknis – 84. Jis yra antras pagal rezultatyvumą rinktinėje – 9,3 taško. Taip pat buvęs „Žalgirio“ snaiperis pataikė daugiausiai tritaškių - 21 iš 47 (44,7 proc.). Daugiau nei po 7 taškus vidutiniškai per rungtynes rinko Renaldas Seibutis, Jonas Mačiulis, Mindaugas Kuzminskas, Paulius Jankūnas, Antanas Kavaliauskas.

„Kai gerai – viskas gerai. O po tų poros sunkesnių rungtynių išlindo problemos – nėra gražaus palaikymo kaip pradinėje pasirengimo fazėje. Tuomet jautėsi kolektyvas. Labiausiai matau palaiko aptarnaujantis personalas, o ne žaidėjai. Šie sėdi nuleidę galvas. Gal ir gerai, kad gali iššauti bet kuris, bet kartais reikia kad toks lyderis būtų komandoje“, - tikino A. Brazys.

REKLAMA

Paklaustas, ar galėtų įvardyti dabartinės rinktinės lyderį, buvusi nacionalinės ekipos žvaigždė Ramūnas Šiškauskas atsakė, kad to negalėtų padaryti.

„Neįvardinsiu vieno. Gal ir geriau, kai tai gali daryti kažkas vienas. Yra aukštų ir mažesnių žaidėjų, kurie drąsiai žaidžia ir gali imtis to lyderio vaidmens“, - kalbėjo jis. - Iš varžovų pusės būtų klaida, jei koncentruotųsi į Joną Valančiūną.“

Anot R. Šiškausko, tempti komandą gali Renaldas Seibutis, Mantas Kalnietis: „Jei paliksi Artūrą Milaknį ar Joną Mačiulį laisvus – jie gali ir pataikyti, ir sužaisti po krepšiu. Jei būčiau treneris, neliepčiau kurio nors vieno dengti.“

REKLAMA

Per pasirengimo laikotarpį aiškaus lyderio nematė ir sporto konsultantas bei treneris Rūtenis Paulauskas. „Jei kalbėsime apie taškus, lyderiu gali būti Jonas Valančiūnas, Mantas Kalnietis, Jonas Mačiulis, o jei apie autoritetą – paskatins, sudrausmins ir mobilizuos Robertas Javtokas“, - kalbėjo jis.

Vieno lyderio nebuvimas, pasak krepšinio specialisto – privalumas: „Iš tikrųjų varžovams sunku žinoti, kas komandoje bus lyderis tą dieną. Varžovai turi didelę problemą, kaip stabdyti ne vieną lyderį, o bet kada „iššaunantį“ kažkurį žaidėją“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų