REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siaubo kino meistras Wesas Cravenas, tarp kurio sukurtų šio žanro šedevrų yra filmai „Košmaras Guobų gatvėje“ (A Nightmare on Elm Street) ir „Klyksmas“ (Scream), mirė sekmadienį būdamas 76 metų, pranešė jo šeima.

Siaubo kino meistras Wesas Cravenas, tarp kurio sukurtų šio žanro šedevrų yra filmai „Košmaras Guobų gatvėje“ (A Nightmare on Elm Street) ir „Klyksmas“ (Scream), mirė sekmadienį būdamas 76 metų, pranešė jo šeima.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Su giliu liūdesiu informuojame jus, kad Wesas Cravenas užgeso“, – sakoma šeimos pranešime, kuriame nurodoma, jog režisierius kovojo su smegenų vėžiu.

REKLAMA

„Cravenas buvo apsuptas meilės ir savo šeimos savo namuose Los Andžele“, – pridūrė artimieji.

W. Cravenas režisavo 1984 metų filmą „Košmaras Guobų gatvėje“, kurio bauginantis piktadarys Fredis Kriugeris vėliau pasirodė keliuose tęsiniuose ir 2010 metais iš naujo perkurtame originaliame filme.

Fredis Kriugeris – nutriušusią skrybėlę ir pirštinę, prie kurios pirštų pritvirtinti ašmenys, dėvintis herojus su nudegimų sudarkytu veidu – lankydavo savo aukas jų sapnuose ir jas mirtinai supjaustydavo. Pirmajame šios sagos filme vieną iš veikėjų suvaidino tuomet dar niekam nežinomas aktorius Johnny Deppas.

REKLAMA
REKLAMA

W. Cravenas taip pat sukūrė kelias dalis 9-ame dešimtmetyje atnaujintam televizijos siaubo serialui „Prieblandos zona“ (The Twilight Zone), o 10-ame dešimtmetyje sukūrė tris „Klyksmo“ filmus. Ketvirtoji dalis pasirodė 2011 metais.

„Jis paversdavo košmarus tikroviškais – vaizdiniai, kurie jus baugina pasąmonėje, gali jums pakenkti, gali jus pasiekti“, – sakė scenaristas ir prodiuseris Richardas Potteris, kuris dirbo su W.Cravenu, kai buvo kuriami „Klyksmo“ filmai.

W. Cravenas gebėjo įžvalgiai pasirinkti jaunus talentus: aktorė Sharon Stone suvaidino jo 1981 metų siaubo filme „Mirtinas palaiminimas“, o būsimoji veiksmo filmų žvaigždė Bruce'as Willisas sukūrė pirmąjį didelį savo vaidmenį 1985 metais sukurtoje vienoje „Prieblandos zonos“ dalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmajame filme „Klyksmas“, kuriame vaidino Neve Campbell, Courteney Cox, Davidas Arquette'as ir Drew Barrymore, vaizduojama JAV vidurinė mokykla, į kurią nusitaikė vaiduoklišku apsiaustu apsigobęs žudikas, prisidengęs veidą kauke, įkvėpta Edvardo Muncho paveikslo „Klyksmas“.

„Šiandien pasaulis prarado didį žmogų, mano draugą ir mentorių – Wesą Craveną. Mano širdis tenka jo šeimai“, – C. Cox rašė „Twitter“.

Garsus kino prodiuseris Bobas Weinsteinas sakė, kad jo „širdis sudaužyta“ dėl žinios apie W. Craveno mirtį.

REKLAMA

„Jis buvo tobulas kino kūrėjas, o jo darbai gyvuos amžinai“, – B. Weinsteinas rašo savaitraščio „Variety“ paskelbtame pranešime. Ohajuje gimęs kino kūrėjas, kadaise dirbęs anglų kalbos mokytoju, buvo baigęs filosofijos ir literatūros studijas.

„Ačiū, kad buvot maloniausias, švelniausias ir vienas protingiausių žmonių, kuriuos pažinojau. Prašau, pasakykit, kad bus netikėtas siužeto posūkis“, – „Twitter“ parašė aktorė Rose McGowan, „Klyksmo“ veteranė.

W. Cravenas paliko savo žmoną Iya Labunką, du vaikus iš ankstesnės santuokos, savo netikrą dukrą ir tris anūkus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų