REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Karolis Ramoška (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Teko labai ilgai pagalvoti, kokį įžanginį žodį skirti Karoliui Ramoškai. Jį pažįstantys ar bent kartą gyvenime bendravę tikrai nesutiks, jog jį galėtų apibūdinti tik jo veikla. Vis dėlto jis grupės „Proper Heat“ vokalistas, kitų muzikinių projektų dalyvis, kuriam muzika yra visas gyvenimas. Prieš ketverius metus savo viename pirmųjų interviu jis tikino, jog prie muzikanto duonos reikia ir sviesto, kurį dabar gavo iš savo kūrybinių namų „Tai – Tai“ veiklos.

6

Teko labai ilgai pagalvoti, kokį įžanginį žodį skirti Karoliui Ramoškai. Jį pažįstantys ar bent kartą gyvenime bendravę tikrai nesutiks, jog jį galėtų apibūdinti tik jo veikla. Vis dėlto jis grupės „Proper Heat“ vokalistas, kitų muzikinių projektų dalyvis, kuriam muzika yra visas gyvenimas. Prieš ketverius metus savo viename pirmųjų interviu jis tikino, jog prie muzikanto duonos reikia ir sviesto, kurį dabar gavo iš savo kūrybinių namų „Tai – Tai“ veiklos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visgi pats pokalbis pasako žymiai daugiau, todėl tik belieka paskatinti skaityti, nes tai tikrai išskirtinė galimybė – tai vos trečiasis muzikanto interviu.

REKLAMA

Lietuviai klauso geros muzikos, todėl su popsu „Proper Heat“ nekovos

Esate muzikos perfekcionistas?

Nesu, bet patinka, kai jauti, kad muzika veža, o tam, kad vežtų, turi ją atlikti gerai.

Kas per šešerius metus nuo grupės gyvavimo pasikeitė?

Mes augame, įgauname patirties, o tai jaučiasi. Nuo pirmųjų mūsų kūrinių iki dabar, girdime, kad muzika praturtėjo, turime daugiau, ką pasakyti.

Daug jūsų interviu nerasi. Patys vengiate dėmesio ar dėmesys jūsų?

Matyt, kad antrasis variantas. Nesame popmuzikos atlikėjai, todėl ir dėmesio sulaukiame mažiau.

Dirbate su britų leidykla. Gal ir klausytojas yra britas?

Leidėjo Londone pareiga buvo išleisti du albumus, jie tą ir padarė. Mes gauname išklotinę apie pardavimus visame pasaulyje, žinome, kad klauso japonai, kanadiečiai, amerikiečiai, prancūzai ir t.t. Klauso tos šalys, kur nu disko/house‘o muzika yra mėgstama.

REKLAMA
REKLAMA

Paminėjote, jog nesate alternatyva. Tai kas esate?

Viename užsienio muzikos bloge buvom pavadinti „adult pop disco grojantys muzikantai“. Mums patinka tokiais būti. Na bet iki popmuzikos mums reiktų padirbėti, atlikti daug namų darbų, bet, manau, kad galėtume iki tokio titulo nueiti. Viskas priklauso nuo to, kiek investuoji į muziką.

Tai kokia jūsų investicija?

Kol kas du albumai, bet vis tiek dar nesame gerai žinomi Lietuvoje. Reiktų investuoti daug laiko, dėmesio, kad pasiektum klausytojus visoje šalyje. Tam, kad būtum masiškai klausomas, turi keliauti kitokiais būdais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ko klauso lietuvis?

Jis klauso įvairiausios muzikos ir turi neblogą muzikinį skonį.

Tai su popsu nekovosite?

Ne, tikrai ne. Popsas yra mūsų kasdienybėje. Tapti pop atlikėju gali ir grodamas nu metal, indie rock, arba arba bet kokią kito stiliaus muziką. Jeigu savo muziką groji gerai - žmonėms patiksi. Bet čia kūrybinis aspektas ir tik dalis sėkmės, muzikos vadybos verslas sukuria kitą dalį šlovingos muzikanto karjieros.

Nori būti populiarūs ir kokybiški

Ar norėtumėte būti populiarūs?

Visi kuria tam, kad būtų populiarūs, žinomi. Ir, manau, kiekvienas muzikantas, kad ir tyliai, to siekia.

REKLAMA

Populiarumas yra siektinas, nes papraščiausia to prasme sukuria muzikantui pasiturintį gyvenimą, kai nori tenkinti kasdienius poreikius: ryte atsibusti patogioje lovoje, suvalgyti skanius pusryčius, o po to nusipirkti gerą instrumentą, groti ir išmokti naujų įgūdžių, kuriuos vėliau pademonstruoji scenoje.

Dažnai išgirstate, kad gyvenime esate pozityvesnis nei atrodote scenoje?

Scenoje esu įsijautęs, bet taip jau nutinka, kai bandai iš naujo išgyventi.

Vis susiduriu su menininkais, kurie kalba apie kokybišką gyvenimą. Kur dingo bohema?

Manau, kad bohema niekur nedingo, bet žmonės po truputį eina prie žemiškumo, apčiuopiamų dalykų. Kartais keliu sau klausimą: gyventi iš kančios yra gyventi su klaida, iš kurios nepasimokai. Ar aš noriu kentėti, ar tobulėti?

REKLAMA

Mums šie laikai leidžia būti neužsistovėjusiu prūdu, o tekančiu vandeniu. Daug kas nori tekėti, todėl džiugu, kad virsmas iš bohemos vyksta, atsiranda vis daugiau samoningesnių ir realų pasaulį norinčių pažinti kūrėjų.

Iš išgyvenimų išmetėte kančią. Tai kas padeda kurti?

Tai, kas jaudina. Meilė šeimai: žmonai, dukrai, artimiesiems, meilė žmonėms, draugams. Jaudina norėjimas pasaulį padaryti geresniu, noras mintimis pasidalyti su kitais, perteikti potyrius taip, kad juos galėtų suprasti ir kitas.

Žinutės labai pozityvios..

Mes negriauname, stengiamės kurti, statyti.

Jeigu vieną dieną galėtumėte apsikeisti gyvenimais, su kuo keistumetės?

Pasirodys banalu, bet pasikeisčiau su Leonardu Da Vinčiu. Būtų labai įdomu pajausti save turinčiu sinergiją, ir iškart eiti prie sprendimų. Tu jungi įvairiausias, visai nesiejamas sritis ir darai drąsius sprendimus – tai, iš ko gimsta visi geri dalykai. Aš leisčiau jam pakelti „Proper Heat“ žinomumą iki pasaulinio lygio, o pats sukurčiau gerų, naudingų dalykų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinis gyvenimo įvykis – šeima

Svajonės keičiasi?

Svajonės yra, bus, ir jų nereikia pamiršti, bet svajoti tyliai.

O apie save kalbėti mėgstate?

Namie – taip. Ne namie – ne. Filosofuoti, apie gyvenimą kalbėti – namie.

Kokiu gyvenimo varikliu esate vedinas?

Mylėk kitus – mylėsi save, padėk kitiems – padėsi sau. Dėl nieko gyvenime nesigailite?

Taip, nesigailiu. Kartais pagalvoju: „Jei būčiau daręs taip, o gal būtų taip“, tačiau tai yra laiko gaišimas, nes niūrios mintys, apmąstymai ateina iš neturėjimo, ką veikti.

REKLAMA

Suteiksiu peno niūrioms mintims: jeigu neišsipildys „Proper Heat“ tikslai, ar matote save paliekantį muziką?

Kuriu, vedu vokalo pamokas, todėl tikrai nesustosiu, nes man tai patinka, muzikoje atsiskleidžiu, išsikraunu. Muzikoje man yra maloniausia įprasminti savo atsiminimus. Tobulėti, negalima sustoti.

Su kuo norėtumėte sudainuoti scenoje?

Prince‘u arba D‘Angelo‘u. Tai būtų kietai, tikrai nieko sau.

Jei kurtumėte filmą, rašytumėte knygą. Apie ką?

Esu apie tai pasvajojęs, bet dabar būtų sunku pasakyti. Knygą apie save rašyčiau, nes apie kitus tai nelabai moku. Man patinka režisierius Jimas Jarmuschas, mėgstu filmus, kur žmogaus įpročiai, silpnybės yra išryškinamos. Filmas būtų lėtas, kabinantis, su gerais bajeriais.

REKLAMA

Knygos, dažniausiai, plėtojasi apie vieną esminių įvykių.

Mano pagrindinis, svarbiausias esminis įvykis yra šeima. Tai gražiausia, kas gali nutikti žmogui.

Esate laimingas?

Taip. Laimė yra kuriamas dalykas, ateina, tai belieka jai tik neužsidaryti, o pačiam ją kurti.

Daug klausiau, gal liko kokia galvoje kirbanti mintis?

Tiesą sakant, turiu vieną gerą minti: „Kai nežinai kur padėti minčių, galvok apie kitus“. Siūlau pagalvoti apie kitus, tuos, kurie tiesiogiai gyvenime nesusiję ir palinkėti jiems kažką gero. Pagalvokite apie senai matytus žmones, tolimus giminaičius ir nepamiršti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų