REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar žinojote, jog vyrų barzda yra siejama su išmintimi, vyriškumu, aukšta visuomenės padėtimi? O esate girdėję, kad barzdas matuoja metais? Gal ne visi, bet tokį matavimo vienetą tikrai turi „Barzdų klubo“ vyrai, kurių šiuo metu Lietuvoje yra daugiau nei trys šimtai.

Ar žinojote, jog vyrų barzda yra siejama su išmintimi, vyriškumu, aukšta visuomenės padėtimi? O esate girdėję, kad barzdas matuoja metais? Gal ne visi, bet tokį matavimo vienetą tikrai turi „Barzdų klubo“ vyrai, kurių šiuo metu Lietuvoje yra daugiau nei trys šimtai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis gausus būrys barzdočių prisijungs prie pasaulinės Barzdų dienos ir žada, kad sostinėje, rugsėjo 5-tąją, veiklos turės visi: su barzda, be barzdos ir net moterys. „Jos mūsų kelrodė žvaigždė“, - sako klubo prezidentas Valdas Samkus, kuris tv3.lt naujienų ir pramogų portalui sutiko atskleisti, ko galima tikėtis trečius metus vykstančio renginio metu.

REKLAMA

Kuo ši rugsėjo mėnesį vykstanti barzdų diena skirsis nuo jau įvykusių?

Renginys šiek tiek keičia savo ašį: jei praėjusiais metais orientavomės į socialines problemas, bendradarbiavome su prostatos vėžio organizacija, tai šiais metais bandome įgyvendinti sportinę tematiką. Mums labai pagelbės prasidedantis Europos krepšinio čempionatas, nes renginio dieną žais Lietuvos rinktinė prieš Ukrainos komandą. Tai yra vyrų mėgstama sporto šaka, žiūrinčiųjų netrūks, tai tapo ir mūsų šventės epicentru.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais vyks pirmasis Lietuvoje barzdų čempionatas, kuris irgi suteiks papildomo azarto. Taip pat vyks stalo futbolo varžybos, kurių metu kausis barzdoti vyrai prieš nebarzdotus, vyks barzdočių industrijos ir įvairios dirbtuvės, pristatymai.

Ką per barzdų dieną veiks moterys?

Be moterų „Barzdų klubas“ būtų niekas, jos mūsų kelrodė žvaigždė, gi už kiekvieno vyro yra palaikančios moterys. Mes stengiamės gerai atrodyti tik dėl jų.

Žinoma, ganėtinai naivu teigti, kad barzdos patinka visoms moterims, tačiau su tomis, su kuriomis bendraujame, tikrai žinome, jog jos mūsų išvaizda yra patenkintos. Būna, pasako, jog barzda jau per ilga, nes gi vyrai linkę nueiti į kraštutinumus. Svarbu pabrėžti, jog šventė yra atvira ir tikrai neskirta tik barzdotiems vaikinams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Grįžkime prie istorijos. Kaip kilo „Barzdų klubo“ idėja?

Klubas pradėjo formuotis 2011-2012 m., nors pačioje pradžioje dar tiksliai nežinojome, ko norime, kur eisime, vėliau supratome, jog galime padaryti daug. Mūsų atspirtis buvo socialinės tematikos, naudos visuomenei klausimas, todėl didelį dėmesį skyrėme edukacijai, barzdų kultūrai.

Norėjome lietuvius šviesti, pasakoti pasaulines tendencijas, barzdų istoriją. Daug dėmesio skyrėme edukacijai apie pačios barzdos priežiūrą, kainą, o dabar matome, kad kokybė stipriai auga. Kai pradėjome, Lietuvoje buvo labai mažai tokias paslaugas teikiančių vietų, o dabar mes išbandome tam tikras priežiūros priemones ir tampame informacijos šaltiniu.

REKLAMA

Barzda, jūsų klube, nėra tik kelių dienų tinginystė. Ką klubo nariams ji reiškia?

Kiekvienas, žinoma, turi savo skirtingą reikšmę, bet mes tikime, jog tam tikrose gyvenimo situacijose barzda mums atveria kelius. Kiekvieno barzdą turinčio vyro santykis su visuomene yra skirtingas: vieniems padeda suformuoti charakterį, pasitikėjimą savimi, kitiems padeda išsilaisvinti.

Reikia pripažinti, jog dabar barzda yra labai populiari. Gal tai jūsų indėlis, kad Lietuvoje barzdočių vis daugiau?

Tikrai matome, kad daugėja žmonių, ir barzda jau nebėra išskirtinis bruožas. Tai yra norma, komfortabilumas, kurio mes ir siekėme.

REKLAMA

Visuomenei reikėjo įrodyti, kad barzdą turintys vyrai nėra atskirtis, tačiau, manome, jog didžiausią įtaką padarė tendencijos iš Vakarų. Vis dėlto didysis pikas jau buvo, dabar populiarumas blėsta.

Paminėjote, jog anksčiau dėl barzdų vyrai buvo diskriminuojami?

Tai nebuvo diskriminacija, tačiau barzdočiai susilaukdavo didesnio visuomenės dėmesio. Vyravo viešai nepripažinta nuomonė, jog į darbo pokalbį turi būtinai ateiti be barzdos. Dabar kūrybininkai, dirbantys reklamoje, turėdami barzdą, turi išskirtinumą, barzdos nebijo aptarnavimo sektoriuje dirbantys vyrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiek kainuoja išlaikyti barzdą?

Labai įvairiai. Per mėnesį barzdos išlaikymui gali skirti nuo 30 iki 100 eurų, tačiau priklauso ir nuo sezono, naudojamos kosmetikos.

Ar įsivaizduojate save be barzdos?

Vis apie tai pagalvoju, bet, manau, kad po tuo klodu barzdos net kaulų struktūra pasikeitė, neatpažinčiau savęs (juokiasi). Pagalvoju, tačiau jausmas nėra toks stiprus, kad tai norėčiau pamatyti. Jausčiau, kad kažką paaukojau.

 

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų